Rregullimi i Kripto Tregut në 2018

Ekspertët besojnë se në 2018, ne mund të presim që qeveritë do të rrisë kontrollin mbi tregun e ICO-së, shkëmbimet cryptocurrency, dhe tregtarët. Në të njëjtën kohë, bankat kryesore qendrore të botës vlerësojnë cryptocurrency potencial, në mënyrë të veçantë, Bitcoin-dhe janë të gatshëm për të blerë atë në vitin e ardhshëm. Ne kemi ekzaminuar në çfarë drejtime qasja e organeve të ndryshme financiare drejt tregut kripto do të zhvillohet në 2018.

Rregullorja ICO

autoritetet monetare Këtë vit në shumë vende kanë futur rregullore ICO-së dhe shprehën qëndrimin e tyre ndaj kësaj mënyre të tërheqjen e investimeve. Kështu që, Kina dhe Koreja e Jugut zyrtarisht ndaluar ICO mbajtur në territoret e tyre. Ne te kunderten, SH.B.A, Kanadë, Switzerland, Japoni, Singapore, dhe U.A.E. nxjerrë disa vendime që lejojnë ICO zyrtarisht, me ICO duke u nënshtruar rregullimit autoritetet fiskale. argumentet Hedhur në qarkullim mund të bjerë në bazë të ligjeve ekzistuese, për shembull, ai rregullon transaksionet interfund. Sipas Jerry Brito, Drejtori ekzekutiv i organizatës jofitimprurëse Coin-Center, Qeveritë do të ndjekin shembullin e SHBA dhe për të rritur kontrollin mbi shitjet shenjë në 2018. Ne SHBA, disa argumentet specifike në një ICO konsiderohen letrat me vlerë dhe rregullohet në bazë të ligjeve përkatëse. Stephen Obie, një partner në firmë ligji ndërkombëtar Ditën Jones, shpreh një ide të ngjashme:

“Unë mendoj se me siguri më shumë qartësi do të ndodhë përmes veprimeve të zbatimit dhe udhëzime të tjera që KSHZ-ja do të japë në treg tokenized. Rregullatori e di në lidhje me këtë treg dhe e merr atë seriozisht.”

cryptocurrency Rregullorja

Ekspertët besojnë se veprime të ngjashme të ICO-së do të merret në lidhje me cryptocurrency, veçanërisht, Bitcoin. dmitriy Zhulin, bashkë-themelues i INS Ekosistemit, banon mbi këtë çështje:

“Si booms Bitcoin, Rregullorja e parë do të formojë ICOS dhe pastaj të kalojnë në cryptocurrencies, megjithatë, është e vështirë të parashikohet tani në qoftë se kjo do të ketë një rezultat pozitiv apo negativ për industrinë. Pavarësisht nga një rritje në rregullore në hapësirën kripto, Unë besoj se blockchain si një teknologji nuk do të pengohet nga rregullore të rënda.”

transaksionet Bitcoin tashmë janë të ndaluara në vendet e, si Bolivia, Ekuador, Indi, Bangladesh, Islandë, Kirgistan, Marok, Nepal, Malaysia, Indonezi, dhe Tajvani. Në të njëjtën kohë, Kinë, ku ajo është e ndaluar për të tregtuar në shkëmbimet cryptocurrency lokale, dhe Rusia janë duke u përgatitur faturat e rregullimit cryptocurrency, e cila mund të hyjë në fuqi në 2018. Në Shtetet e Bashkuara, Bitcoin investitorët do të duhet të raportojnë fitime për Shërbimin Ardhurave të Brendshme (IRS) dhe të paguajnë tatimin në bazë të Njoftimit 2014-21.

në dhjetor 4, rregullatorët financiare në Mbretërinë e Bashkuar dhe BE-së ka deklaruar në lidhje me planifikimin për të kaluar ligjin sipas të cilit cryptocurrency tregtarët dhe investitorët, në disa raste, do të kërkohet që të zbulojë informatat e tyre personale, dhe shkëmbimet cryptocurrency do të duhet të japë autoriteteve me aksesin ndaj informacionit të përdoruesit. Sipas organeve financiare shtetërore, këto masa janë të nevojshme për të parandaluar veprimtarinë e pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit. Harmonizimi i qasjeve të ndryshme ndaj kësaj çështje do të përfundojë në fillim 2018, dhe ligji do të hyjë në fuqi deri në fund të vitit të ardhshëm.

Rregullimin e tregut Kripto

Bankat G7 qendrore dhe cryptocurrency

Çdo shenjë tregon përforcimin e rregullimit të tregut të crypto nga organet financiare në vende të ndryshme. rregullatorët, megjithatë, shohin potencialin në cryptocurrency si edhe. Në 2018, bankat qendrore G7 do të fillojnë të blejnë cryptocurrencies për të forcuar rezervat e tyre të huaj. Një pikë kthese për bankat qendrore G7 do të jetë kur kapitalizimin e tregut Bitcoin kalon vlerën e të gjitha SDR (Të drejtat speciale të tërheqjes). Kjo është një pasuri ndërkombëtare rezervë të krijuar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) për të plotësuar vendet e saj anëtare’ rezervat zyrtare. kapitalizimi Bitcoin, për shembull, ka tejkaluar tashmë vlerën e SDR (përafërsisht $291 miliardë).

Një tjetër pikë kthese do të jetë realizimi se vlerat e monedhave të G7 janë devaluing kundër cryptocurrencies. Në 2018, ne do të dëshmojmë Bitcoin dhe cryptocurrencies të tjera duke u bërë monedhat më të rëndësishme ndërkombëtare nga kapitalizimin e tregut, sipas ekspertëve.

monedhës kombëtare dixhitale

Duke krijuar monedhat dixhitale kombëtare, shumë vende janë edhe duke planifikuar për të përkthyer monedhat e tyre kombëtare për blockchain. Jim Angleton, Presidenti i Aegis FinServ Corp, është i sigurt se numri i vendeve të prodhimit të monedhave të tilla vetëm do të rritet:

“Ne e dimë se në ditët e sotme 108 Vendet janë duke eksperimentuar me lëshimin monedhat dixhitale në favor të eliminimit monedhën e tyre prej letre dhe daljes varësinë mbi U $ D. Ne besojmë 20+ Vendet do të fillojnë Beta Testing drejt qëllimeve të tyre.”

Tetorin e kaluar, kemi ardhur që të dini se Rusia do të marrë vetë monedhën e vet kombëtare dixhitale, cryptoruble. Qeveria do të marrë kontrollin mbi lëshimin dhe qarkullimin e cryptoruble në Rusi, me minierave cryptocurrency duke u bërë e pamundur. Gjithashtu, Presidenti i Venezuelës Nicolas Maduro ka nxjerrë një udhëzim, sipas të cilit lansimi i cryptocurrency kombëtar El Petro është planifikuar në vitin e ardhshëm. Venezuelës rezervat e burimeve natyrore, të tilla si ari, vaj, dhe diamante, do të mbështesë El Petro.

ICO-ja dhe kripto tregtimit u ndaluan zyrtarisht në Kinë, por ajo ishte vendi i parë që testuar prototipin dixhitale të monedhës kombëtare. Yao Qian, kreu i Departamentit të Kërkimeve Digital valutë në Bankën Popullore të Kinës, tha se rregullatori financiar duhet të lëshojë cryptocurrency kombëtar që do të shërbente si tender ligjor sa më shpejt të jetë e mundur.

Në dhjetor bankat qendrore të Emirateve të Bashkuara Arabe dhe Arabia Saudite filloi një nismë pilot për pagesat ndërkufitare. Përfshirja e bankës qendrore të Arabisë Saudite është i dallueshëm, duke pasur parasysh se para nuk ka pasur deklarata zyrtare rreth cryptocurrency, tregu kripto, ose blockchain nga rregullatorët financiarë të vendit. U.A.E., nga ana e saj, është duke zhvilluar një numër të projekteve blockchain në sektorin privat dhe publik, dhe Global Blockchain Këshilli i Dubait është përgjegjës për shumë prej tyre.

Rregullimin e tregut Kripto