Perspektivat e Minierave në 2018

Me vëmendje në rritje cryptocurrency, kërkesa për pajisje të minierave është rritur edhe. Disa vjet më parë të gjithë ata që kishin qasje në kompjuterin mjaft të fuqishme mund të bëhet një minator, ndërsa gjatë vitit të kaluar situata ka ndryshuar në mënyrë drastike dhe metodat e mëparshme të minierave janë bërë tashmë të paefektshme. Ne kemi parashikuar se çfarë minierave tendencat do të jetë më të njohura në 2018.

Perspektivat e Minierave në 2018

Kartat grafike për minierat

Sot pajisje mjaft të shtrenjta është e nevojshme për minierat, veçanërisht, karta grafike. Last qershor Chinese internet platformë tregtare AliExpress raportuar se përdoruesit e saj filluan të duken më aktive për modele të veçanta të kartave grafike që ishin më të përshtatshme për krijimin e fermave të minierave. Modelet më të popullarizuara në mesin e minatorëve ruse janë Nvidia GeForce karta-grafike GTX 1060 dhe GTX 1070, si dhe Radeon RX480, prodhuar nga Advanced Micro Devices (AMD).

Me këto modele të qenë të njohura jo vetëm në mesin e minatorëve ruse, Vitin e kaluar ka shënuar aksionet AMD-së në rritje nga 64%, ndërsa vlera e letrave me vlerë Nvidia Corporation fituar pothuajse 88% që nga fillimi i 2017. Ekspertët thonë se rritja i atribuohet rritjen e numrit të minatorëve të në rrjetin Ethereum dhe cryptocurrencies të tjera të njohura. Nvidia publikuar të dhëna që ilustron 6.7% i të ardhurave për tremujorin e dytë të 2017 u prit nga kartat grafike shitje, të cilat janë përdorur për minierat kripto. Kjo është arsyeja pse këto dy kompani dhe kompania ASUS tashmë kanë filluar të lëshojë kartat unike grafike projektuar për minierat cryptocurrency. Gjithashtu, verën e kaluar ne e dinim se AMD ishte duke punuar në 7nm 48 procesor core quajtur Starship që do të dalë në 2018.

ekspertët, megjithatë, paralajmërojnë pajisjeve të minierave prodhues që kërkesa për prodhimet e tyre do të tkurret. Sipas Joseph Moore, një analist në Bankën Amerikane Holding Company Morgan Stanley, minierave mund të bëhet një aktivitet ekonomik të padobishëm në 2018.

“Ne besojmë se shitjet totale grafike për minierat ethereum në 2017 do të jetë $800 milion apo më shumë, dhe do të bjerë nga 50% në vitin 2018.”

Sipas mendimit Moore, arsyeja e parë për këtë rënies është një rënie e planifikuar në shpërblimin e përgjithshëm bllok në rrjet ethereum nga 5 ETH të 3 ETH. E dyta është kalimi nga dëshmi e punës (pow) për Prova e Kunjit (POS) kur në vend të pushtetit të minierave, mundësia e krijimit të një bllok dhe marrjen shpërblimin lidhur është proporcionale me rrezik pronësisë një përdorues në sistem. Vijay Rakesh, një analist i bankës së investimeve japoneze Mizuho, përmendur këtë tendencë shumë. Ai është i sigurt se në gjysmën e parë të 2018, karta grafike nuk do të jetë e nevojshme për minierat cryptocurrency tilla si minierat eter.

“Ne besojmë se ethereum duket për të kaluar në një sistem të ndryshëm pagesës verifikim në gjashtë muajt e ardhshëm, nga proof-i-punojnë me përdorimin e kartave grafike në prova-e-Kunjit ku karta grafike nuk janë më të nevojshme.”

Projekti i modifikuar protokollit konsensusit të rrjetit Ethereum quhet Casper. Kjo nënkupton se pajisjet e specializuara kompjuterike nuk është e nevojshme më për të krijuar një bllok të ri; në vend të kësaj, përdoruesit do të jetë në gjendje për të siguruar fondet e tyre që do të ngrirë për një kohë, dhe në kthim, ata do të kenë mundësi të marrin pjesë në konfirmim transaksione. kështu, Casper do të krijojë një sistem që mund të rezistojë centralizimin e minierave. Pasi Kostandinopojë tjetër pirun, e cila mund të ndodhë në fillim të 2018, zhvillohet, përditësimi rrjeti Ethereum do të aktivizohet.

Pavarësisht ndryshimit të mundshëm në protokollin e konsensusit të rrjetit Ethereum, kreu i Nvidia, Juan Zhjensjun, është e sigurt se të ardhurat bërë nga GPU (njësia e përpunimit grafik) shitjet për minierat kripto do të mbetet, pohuar cryptocurrencies dhe Blockchain janë “këtu për të qëndruar.”

“Ky është një treg që nuk ka gjasa për të shkuar larg çdo kohë së shpejti, dhe e vetmja gjë që ne ndoshta mund të presim është se nuk do të ketë më shumë monedha për të ardhur. Ajo do të vijë në një tërësi shumë të kombeve të ndryshme. Ajo do të dalin nga koha në kohë, dhe GPU është me të vërtetë mjaft e madhe për të.”

ASIC-minatorë

ASIC (Aplikimi-specifike Integrated Circuit) që ekziston në formën e patate të skuqura është krijuar për minierat efektiv, si dhe. ASICS janë përdorur për një pajisje të veçantë dhe për të kryer funksionet e kufizuar në mënyrë rigoroze, gjë që e bën ekzekutimin e këtyre funksioneve më të lirë dhe më të shpejtë. Patate të skuqura janë më të fuqishme dhe të konsumojnë shumë më pak energji; ata janë shumë herë më e dobishme se sa karta grafike. për më tepër, Fermat e minierave kërkojnë më shumë kohë për të shpenzuar në asamblenë dhe përfundimin, ndërsa me ASIC-minatorë ju jeni të vendosur të gjithë.

Këtë vit u zbulua se kompanitë, të tilla si Samsung, Intel, TSMC, dhe Foundries Global, janë zhvilluar patate të skuqura 7nm për minierat ASIC. Chips prodhimit është planifikuar për tremujorin e parë të 2018. Ata do të kenë efikasitetin e përmirësuar të energjisë në krahasim me patate të skuqura e mëparshme 14nm.

Japanese gjigant Internet GMO në plan të nisë një të ri ASIC-minator që do të bazohej në patate të skuqura 7nm. patate të skuqura në masë të prodhimit me këtë teknologji është planifikuar për në maj 2018. Vitin e ardhshëm do të nisë GMO ICO për të shitur bordet minierave të gjeneratës së ardhshme. Ata do të nxjerrë argumentet si një metodë për të blerë bordet minierave të gjeneratës së ardhshme. përveç, kompania ka në plan të ndërtojë qendrën e minierave në Evropën Veriore:

“Ne do të veprojë një qendër minierave të gjeneratës së ardhshme shfrytëzuar energji dhe cutting-edge të ripërtërishme patate të skuqura gjysmëpërçues në Evropën Veriore. Ne do të përdorim cutting-edge teknologji 7nm proces për patate të skuqura që do të përdoren në procesin e minierave, dhe bashkërisht të punojnë në hulumtimet e tij dhe zhvillimin dhe prodhimin me partnerin tonë aleancë që ka teknologji gjysmëpërçues projektimit.”

Shtatorin e kaluar, Russian Miner Coin (RMC) ICO kryer për të mbështetur prodhimin e një agim të ri minatorit me patate të skuqura Bitfury dhe të zhvillojnë një tjetër i ri minator Multiclet me të njëjtin çip. ICO-ja e mbledhura $43.2 milion. RMC përfshin 15 biznesmenë dhe cryptocurrency aktivistë dhe bashkon katër kompani, përfshirë MultiClet, SMARTHEAT, GOODWIN, dhe RadiusGroup. Kompania ka filluar prodhimin Miner Sunrise dhe, nga verën e ardhshme, synon të zhvillojë një procesor Multiclet të gjeneratës së ardhshme, e cila do të jetë 35 herë më efikase për minierat.

minierave Cloud

Është e qartë se pajisje të fuqishme dhe të shtrenjta, e cila është jashtëzakonisht e energjisë që konsumojnë shumë, është e nevojshme për minierat e suksesshëm. Kjo është arsyeja pse kompanitë kanë zhvilluar një lloj alternative të minierave, i quajtur minierave cloud. Kompanitë me qendra të fuqishme të dhënave të sigurojë pajisje, dhe me qira burimet e tyre për konsumatorin final. Pasi kontrata është lidhur dhe shërbimet janë paguar, kompani të tilla si Hashflare, Zanafilla Minierave dhe IQMining të sigurojë qasje në minierat e disa cryptocurrencies.

Këto shërbime janë tashmë të modës. Nuk ka asnjë arsye për të besuar se ky trend do të ngadalësohet në 2018, si minierave cloud është një përballueshme, i besueshëm, dhe mënyrë të përshtatshme për të marrë cryptocurrency, që nuk kërkon ndonjë pajisje të shtrenjta. Ka disa të meta të mundshme. Shitësi i kontratave minerare re mund të jetë i padrejtë; një vend që ofron ky lloj i shërbimit mund të jetë e ndjeshme ndaj sulmeve të thatë; Përdoruesit nuk kanë asnjë kontroll mbi tarifën e komisionit që ata marrin për minierat; për më tepër, Humbjet e paplanifikuara mund të detyrojë qendër të dhënave për të paguar më pak për përdoruesit e tij në bazë të kontratave vijuese.

Tax Minierave

aktualisht, nuk ka ligje që rregullojnë aktivitetin minerar në Rusi dhe vendet e tjera të. Ruse Presidenti Dekreti, megjithatë, thotë se Qeveria dhe Banka Qendrore do të duhet për të vendosur taksimin dhe rendin e regjistrimit për kompanitë e minierave verën e ardhshme. Kjo iniciativë gjoja do t'i referohet të dy kompanitë dhe minatorët private.

Ne dhjetor, Komisioneri nën Presidentit të Federatës Ruse për mbrojtjen e të drejtave të sipërmarrësve, boris Titov, propozuar për të futur një taksë mbi minierat kripto në normën e 14%.

Perspektivat e Minierave në 2018