planet Telegram ICO

planet Telegram ICO

Telegram planet multi-miliard dollarësh ICO për cryptocurrency chat

Encrypted fillimin mesazheve Telegram ka në plan të nisë platformën e vet blockchain dhe cryptocurrency amtare, vë në lëvizje pagesat për aplikacionin e saj chat dhe më gjerë. Sipas burimeve të shumta të cilat kanë folur me TechCrunch, "Rrjeti Telegram Open" (TON) do të jetë një i ri, "Brezit të tretë" blockchain me aftësi superiore, pas Bitcoin dhe, më vonë, Ethereum hapi rrugën.

Nisja do të financohet me një të madh fillestar Coin Ofrimi, me e ardhshme para-shitjes private duke filluar në qindra miliona, potencialisht duke e bërë atë një nga ICOS më të mëdha deri më tani. Kërkesa është nxitur nga fakti se në vend se ICO-ja vjen nga një fillimin të freskët, Telegram është një platformë e mirë-vendosur mesazheve përdorur në mbarë botën.

Miratimi i një cryptocurrency bazë brenda vendit mund t'i japë sistemit të pagesave pavarësinë madh telegram-së nga çdo qeveri ose bankë - diçka bashkë-themelues dhe CEO Pavel Durov është i njohur për të dëshirosh, pasi investitorët e mori mbi kompaninë e tij të fundit, Rrjeti social rus VK. Durov nuk i është përgjigjur disa përpjekjeve TechCrunch për të kontaktuar në lidhje me këtë histori.

Potenciali për një cryptocurrency brenda një app miratuar gjerësisht mesazheve është i madh.

Me cryptocurrency mundësuar pagesat brenda Telegram, përdoruesit mund të anashkalojë tarifat e remitancave gjatë dërgimit të fondeve përtej kufijve ndërkombëtarë, lëvizin shuma parash privatisht në sajë të encryption e komponentit, ofruar micropayments që do të pësojë shumë e lartë e tarifave të kartës së kreditit, dhe me shume. Telegram është tashmë de facto kanal komunikimi për komunitetin cryptocurrency globale, duke e bërë një shtëpi të natyrshme për të monedhë e vet dhe blockchain.

Shitja e një ton të cryptocurrency

Telegram kuptohet për të marrë parasysh ngritjen e sa më shumë $500 milion në shitje para-ICO në një vlerë potenciale totale shenjë në rangun e $3 miliardë të $5 miliardë. megjithatë, këto shifra mund të ndryshojë para se të ICO-së, të cilat mund të vijnë sa më shpejt që të marsit. Këto shifra do të bëjë atë ndoshta crypto më e madhe private të ngritur deri më sot pas Tezos, që ngritën mbi $230 milion në korrik.

Një para-shitjes në një ICO është një kapak minimale në investimet (nganjëherë me zbritje) për të tërhequr investitorët e mëdha ('' balena) para një shitje të gjerë simbolike për investitorët e shitjes me pakicë. Publiku, Faza pakicë të një ICO ka tendencë për të rritur pak, sepse ka një bisht të gjatë të njerëzve të investojnë shuma të vogla. Por front-ngarkimit të ICO-në me investime institucionale frymëzon besim për investitorët e shitjes me pakicë.

Këto investitorët para-shitjes mund të jetë e nevojshme për të vendosur një minimum buy-in e $20 milionë nëse ata janë jashtë rrethit të ngushtë Durov-së. Burimet thonë se ICO-ja do të kërkojë monedhën e vërtetë fiat si dollarë amerikanë për buy-in, Nuk Bitcoin ose Eter si të tjerët ICOS duhet deri më sot.

Top-shtresore firmat e investimeve institucionale kanë shprehur interesim, por Durov është e thënë të jetë i kujdesshëm për të pranuar para tyre. Një firmë thuhet se kanë shtyrë për një alokim para-shitjes është Mail.Ru Group (dikur DST), themeluar nga emigrant rus Yuri Milner. Një zëdhënës për DST nuk iu përgjigj kërkesës sonë në lidhje me këtë histori. interesant, Mail.Ru Group është fondi që përfunduar blerjen e kompanisë e fundit Durov e VK.

Kuptimi Telegram rrjet të hapur

Ideja Durov është të nisë një blockchain krejtësisht të re, duke përdorur Telegram-së 180 milion përdorues si karburant raketash në pushtet përpara në miratimin e zakonshme off cryptocurrency dhe duke e bërë Telegram, në mënyrë efektive, një rolin kryesor e cryptocurrencies tjera, për shkak të shkallës së saj ekzistuese.

Sipas letër të bardhë telegrami që TechCrunch ka shqyrtim pjesë të, cryptocurrency saj do të quhet "Gram" dhe potencialisht mund të fitojë miratimin e menjëhershëm rrjedhë duke u lidhur me app Telegram s chat.

Burimet thonë se Durov ka vendosur që të kombinohen të dy një infrastrukturë të centralizuar dhe të decentralizuar, pasi një rrjet krejtësisht të decentralizuar nuk shkallë aq shpejt sa një që ka disa elemente të centralizimit, prandaj pse telegram ka nevojë për vetë blockchain e vet.

Duke lëvizur në një platformë të decentralizuar blockchain mund të vrasin dy zogj me një gur për Telegram. Si dhe krijimin e një ekonomie të çelur cryptocurrency brenda app, ajo gjithashtu do të izolojnë atë kundër sulmeve dhe akuzave të komb-shteteve si Irani, ku ajo tani është përgjegjëse për 40% e trafikut të internetit të Iranit, por u bllokua përkohësisht në mesin e protestave mbarëkombëtare kundër qeverisë.

Telegram ka luajtur një akt delikat balancimi politik për të përpiqen dhe të mbajë përdoruesit e saj në vend, mbylljen e disa kanale për thirrje për rrëzimin e qeverisë, duke i mbajtur të tjerët të hapur.

WeChat por me kripto

me TON, Telegram synon të zhvillojë cryptocurrency-bazuar shërbimeve ngjashme me WeChat, e cila ka lulëzuar në shumë më tepër se një app chat dhe vepron si mekanizëm pagese parazgjedhur për shumë në Kinë.

Ndërsa pagesa mund të bëhet shumë shpejt në WeChat për një shumëllojshmëri të shërbimeve, sistemi mbetet shumë i centralizuar. Një platformë e decentralizuar të tilla si TON mund të ofrojë më shumë siguri dhe elasticitetin.

Burimet thonë se Telegram plan për të lejuar përdoruesit për të mbajtur të dy telegramin e monedhës dhe fiat valutë në portofolin e ardhshme.

Ka gjithashtu ekosistemi ekzistues zhvilluesi Telegram ka ndërtuar rreth tij, ku bots dhe shërbimet janë të ofruara nga zhvilluesit e palës së tretë. përsëri, këtu TON mund, në teori, underly gjithçka një zhvillues sjell në Telegram.

brenda TON

Ne nje 132 faqe letër të bardhë, Telegram ka paraqitur një plan katër faza:

"TON Services" do të jetë një platformë për shërbimet e palëve të treta të çdo lloji që mundëson smartphone si ndërfaqe miqësore për aplikacione decentralizuar dhe kontratave të zgjuar.

"DNS TON" është një shërbim për caktimin e emrave të njeriut të lexueshme në llogaritë, kontratat zgjuar shërbime dhe nyjeve të rrjetit. Me TON DNS, qasjen shërbimeve të decentralizuara mund të jetë si "shikimin e një faqe interneti mbi World Wide Web."

"Pagesat ton" është një platformë për micropayments dhe një rrjet kanal micropayment. Ajo ka për qëllim të përdoret për "të menjëhershme jashtë zinxhirit të vlerës transferet në mes të përdoruesve bots dhe shërbime të tjera". Masat mbrojtëse ndërtuar në sistem janë të dizajnuara për të siguruar që këto transferta "janë aq të sigurta sa mbi-zinxhir transaksioneve".

E "TON Blockchain" do të përbëhet nga një zinxhir mjeshtër dhe të 2-të-të-fuqi-të-92 blockchains shoqëruese. Aspekti i saj më i dukshëm është se ajo do të ketë një "të pafund Sharding Paradigm" për të arritur scalability. kështu, blockchains TON qëllim të jetë në gjendje për të "ndarë automatikisht dhe të bashkohen për të akomoduar ndryshimet në ngarkesë". Kjo do të thotë që blloqet e reja janë të krijuara shpejt dhe "mungesa e rradhë të gjata ndihmon të mbajë kostot e transaksionit të ulët, edhe në qoftë se disa prej shërbimeve duke përdorur platformën bërë masive popullore ".

Ai gjithashtu do të përbëhet nga "Instant Hypercube Routing" i projektuar në mënyrë blockchain mund të mbajë shpejtësi të lartë edhe si ajo rritet. provë e saj të qasjes kunjit do të arrijnë konsensus përmes një variant të protokollit e 'bizantin faji tolerante', përsëri në rritje me shpejtësi dhe efikasitet. Dhe kjo do të përdorë gjithashtu edhe 2-D librat Shpërndarë. Kjo do të thotë se mund të rritet TON blloqe të reja të vlefshme në krye të çdo blloqeve që janë provuar të jetë i gabuar për të shmangur çdo forks panevojshme. Me fjale te tjera, TON synon të jetë "vetë-shëruese '.

Blockchain tretë ton-së brez do të bazohet në një "dëshmi e aksioneve të 'dinamik siguruar nga palët e shumta me një shkallë të lartë të tolerancës faji. Ai gjithashtu do të merret me ruajtjen e identitetit, pagesat dhe kontratat e zgjuar. Kështu që, në vend të duke u mbështetur në dëshmi e punës për të krijuar monedhën e vet, Telegram do të mbështetet në një të ri, më pak mënyrë e energjisë-hogging e cryptocurrency minierave se metoda origjinale Bitcoin.

Pretendimi është se ajo do të jetë e aftë të një numri shumë të lartë të transaksioneve, rreth 1 milion për sekondë. Me fjale te tjera, të ngjashme me ambiciet e projektit polkadot jashtë Berlin - por me një bazë të instaluar prej 180 milion njerëz. Kjo e bën atë një 'interchain' me të ashtuquajturin 'sharding dinamik ".

Mbajtja e Kontrollit

Letra e Bardhë gjithashtu e bën të qartë se katër për qind të furnizimit të gram (200 milion Grams) do të jetë e rezervuar për ekipin e zhvillimit telegram me një periudhës së kushtëzimit katërvjeçare. Telegram gjithashtu planifikon të mbajë "të paktën 52 qind "të gjithë furnizimin e cryptocurrency gram për të mbrojtur atë nga tregtare spekulative dhe për të ruajtur fleksibilitetin. Mbetja 44 për qind do të shiten në të dy shitje publike dhe private.

Monedha do të listuara në shkëmbimet e jashtme dhe të përdoren brenda app Telegram.

Koha-urtë, tremujorin e parë të këtij viti do të shohim fillimin e ID Sigurt Telegram jashtëm, e ndjekur nga një MVP i TON. Nisja e Wallet telegrami është planifikuar për T4 2018, dhe krijimi i ekonomisë ton-bazuar mund të nisë në Q1 2019. Pjesa tjetër e TON Shërbimeve do të ndjekë në Q2 2019.

Disa në komunitetin kripto mbeten skeptikë të TON. "Unë thjesht mendoj se kjo është mënyra më e CEO-së të monetizing Telegram, në parim,"Thotë Jackson Palmer, themeluesi i hershëm cryptocurrency Dogecoin.


planet Telegram ICO


Një burim techcrunch.com