Prodhimi i patate të skuqura ASIC nga Samsung

Samsung ka filluar prodhimin e patate të skuqura ASIC për minierat e cryptocurrency

Konkurrenti kryesor i kompanisë në këtë treg fiton mbi pajisjeve të minierave deri në $ 400 milion në një të katërtën.

Koresë së Jugut Samsung ka qenë e angazhuar në prodhimin e patate të skuqura ASIC, të cilat përdoren për prodhimin e Bitcoins, eteret dhe cryptocurrencies tjera. Kjo është shkruar nga TechCrunch duke iu referuar përfaqësuesit të kompanisë.

Samsung është patate të skuqura e prodhimit tani zënë për thecryptocurrency. megjithatë, we can not give more details about our customers. – Samsung PressOffice

I pari për punën e Samsung mbi patate të skuqura për minatorët është raportuar nga mediat koreane. Sipas edicionit lokale të The Bell, prodhimi masiv i patate të skuqura ASIC në fabrikë gjysmëpërçues Samsung filloi në janar 2018. Burimet thonë se korporata ka rënë dakord tashmë për furnizimin e pajisjeve të minierave për një kompani të paemëruar nga Kina.

Përfaqësuesi i Samsung nuk pranoi të diskutojë me të TechCrunch detajet e punës në patate të skuqura ASIC.

Publikimi vëren se Samsung ka për të konkurruar me prodhuesit Taiwanese mikroçip TSMC, e cila fiton në pajisje për minierat nga $ 350 milion të $ 400 milion për tremujorin. Kompania shërben furnizuesit të tilla të mëdha të pajisjeve të minierave si Bitmain dhe Kanaani Creative.

Pas rezultateve të 2017, Samsung u bë prodhuesi më i madh chip, shpërnguljes nga pozita e udhëheqësit të Intel. Biznesi Samsung në prodhimin mikroçip në 2017 ishte $ 69 miliardë në krahasim me Intel-së $ 62.8 miliardë.


autor: Richard Abermann