Versioni i ri i Bitcoin Core mbështet plotësisht SegWit-adresat

Softfork SeqWit u zhvillua në rrjetin Bitcoin në gusht të vitit të kaluar dhe, ndryshe nga hardfork, nuk do të thotë përdorimin e detyrueshëm nga të gjithë pjesëmarrësit. Megjithë avantazhet e SegWit në drejtim të scalability, dhe si pasojë – reduktimi i komisionit, Miratimi masive nuk ndodhi, dhe sot SegWit-transaksionet mbi blockchain Bitcoin s përbëjnë pak më shumë se 13%.

Adresat janë ndjekur,

Problemi kryesor është kompleksiteti i krijimit adresat SegWit për “uninitiated”, ndërsa ky është kushti kryesor për zbatimin e teknologjisë: SegWit-transaksionet mund të kryhet vetëm nëse dërguesi dhe pranuesi kanë SegWit-adresa.

Publikuar nga Bitcoin Core zhvilluesit lirimin e 0.16.0 Kodi bën të lehtë për të krijuar SegWit-adresat në klientin kryesor, Bitcoin Core. Për këtë, SegWit u shtuar në rreshtin e komandave dhe për ndërfaqen portofolin. Engineer Chaincode Lab dhe anëtar i ekipit të Bitcoin Core Marco Falke vuri në dukje se krijimi i SegWit-adresave ishte e mundur në versionet e mëparshme të portofolin, por ky proces ishte “tepër i vështirë” dhe “fshehur kryesisht.” Tani adresat SegWit do të përcaktohen nga default.

veç, ky është versioni i parë që mbështet “amtare SegWit-adresat” – bech32 – prezantuar nga zhvilluesit Peter Vuille dhe Gregory Maxwell. Në krahasim me Bitcoins tradicionale, bech32 është më “i lehtë në përdorim” dhe gjithashtu automatikisht mbështet SegWit. Sipas Marco Falke, kjo është “pjesa më emocionuese e lirimit.”

Chau vëren se format bech32 ofron tarifat më të ulëta, por shumica e kuletat ende nuk e mbështesin atë. Zhvilluesit presin se krijimi automatik i adresave SegWit do të ndihmojë në uljen e komisioneve. risi të tjera kanë për qëllim edhe rritjen e fleksibilitetin e portofolin.

Në këtë moment SegWit mbështet një numër relativisht të vogël të pjesëmarrësve të tregut, por numri i tyre është dukshëm në rritje. sot, në mesin e tyre janë kuletat BitGo, i sigurt, libër i llogarive, Electrum, Samourai Wallet, GreenAddress, Bazaar hapur, MSIG, buzë, Keepke, HitBTC, BTC.com, Kraken, ShapeShift, Bitstamp dhe Bitso, si dhe Bitrefill dhe CoinGate shërbimeve të pagesave. Qëllimi për të shtuar adresat SegWit në tremujorin e parë të 2018 tashmë është raportuar nga një prej purses të mëdha Blockchain.info, dhe në fillim të shkurtit, Coinbase shkëmbimin njoftoi se është në fazën e fundit të testimit të teknologjisë, dhe ajo së shpejti do të jetë në dispozicion për përdoruesit.

Edhe pse lirimin e mëparshme 0.15.1 kishte për qëllim edhe në zgjerimin e mbështetjes SegWit në qesen, zhvilluesve pretendojnë se fillimi i alternative softuerit SegWit2x zhvendosur përkohësisht fokusin e aktiviteteve të tyre. Një nga arsyet se nisja e mbështetjen e plotë për adresat SegWit u shty, sipas Chau, është se ekipi i kërkuar për të parë se si punon SegWit në rrjet, dhe sigurohuni që nuk ka dobësi.


Shkruaj: Richard Abermann


 

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *