Teknologjitë e reja po vijnë për të zgjidhë scalability Bitcoin s

AMP tani i bashkohet një numër të skemave dhe teknologjive të reja që premtojnë për të trajtuar problemin e Bitcoin s scalability. Opsionet tjera përfshijnë SegWit, nënshkrimet Schnorr, dhe Rrufeja Rrjeti.

Protokolli AMP do të veprojë mbi Rrufeja Network Bitcoin. Rrufeja Network është një sistem i decentralizuar i cili lejon pjesëmarrësit të zbatojnë kanale pabesim micropayment për të ekzekutuar, off-blockchain, një ose transaksione të shumëfishta pagesës.

Këto kanale banojnë jashtë blockchain Bitcoin. Transaksione të zhvillohet në mes të kanaleve. Ne kompletim, këto transaksione janë transmetuar, si një transaksion i vetëm, për blockchain.

Segwit është një optimizer vendimtare Bitcoin që mund të përmirësojnë scalability Bitcoin-së dhe për të reduktuar tarifat e Bitcoin-së transaksionit. SegWit gjithashtu do të ndihmojë për të përmirësuar petëzim transaksionit Rrufeja Rrjetit.

Që nga aktivizimi SegWit në gusht 2016, zhvilluesit janë gjithnjë e më të integruar SegWit në kuletat Bitcoin, dhe disa shkëmbimet tashmë janë zbatuar SegWit. Kohet e fundit, më 5 shkurt, 2018, Coinbase njoftoi se faza finale testimi ka filluar dhe se Segwit do të jetë në dispozicion për konsumatorët Coinbase në javët e ardhshme.

AMP është një skemë që, së bashku me Rrjetin Lightning, premton të ndihmojë për të zgjidhur çështjen e Bitcoin s scalability. Bitcoin entuziastë dhe investitorët parashikojnë se AMP do të marrin mbështetje nga të gjitha palët e interesuara kripto dhe për të shkuar përpara me sukses.

Si mendoni Pagesat Atomic Multi-Path në lidhje me rrjetin Lightning do të ndikojë në tarifat Bitcoin transaksioneve dhe shpejtësi? Le ta dinë në komentet më poshtë.


autor: Sara Bauer


 

një koment

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *