Protokolli PHANTOM e re do të konkurrojnë me Lightning Rrjetin

Krijuesit e protokolleve të spektrit dhe GHOST Jonathan Sompolinski dhe Aviv Zohar përshkroi protokollin e ri në një dokument botuar këtë javë. Protokolli PHANTOM premton konfirmim i besueshëm i transaksioneve “në çdo Bandwidth rrjetit”, duke përfshirë edhe kontratat e zgjuar. Zhvillimi i ri është i bazuar në zgjidhjen e mëparshme nga të njëjtën komandë, fantazmë, i cili niset nga struktura tradicionale bllok të Bitcoin dhe përdor shumë të shkallëzuar “drejtuara grafikët aciklike bllok” (blockDAG). Studiuesit e përshkruajnë teknologjinë si “përgjithësimi i zinxhirit Satoshi, e cila është më e përshtatshme për një sistem të blloqeve të shpejtë apo të mëdha.”

Ndryshe nga zgjidhjet offline tilla si Rrjetit Lightning, kur transaksionet janë kryer në një rrjet add-on, Phantom ofron një zgjidhje të klientit me bazë që ju lejon të largohet nga të gjitha të dhënat e transaksioneve në blockroom.

Sipas autorëve, Karakteristika kryesore dalluese e Phantom është se ai e bën të mundur urdhërimin linear të blloqeve, që spektrit nuk ka lejuar. Për këtë, ai përdor “algorithm babëzitur” në platformën blockDAG dhe e dallon blloqe të krijuara nga “i ndershëm” nyjet nga “non-bashkëpunuar” nyjet që devijojnë nga protokolli minerare. Si zhvilluesve të shkruar, ky ndryshim i lejon të gjithë “nyjet ndershëm” për të arritur një konsensus. Zgjidhjen e problemit të renditjes lineare lejon PHANTOM në shkallë ndonjë llogaritje, duke përfshirë edhe kontratat e zgjuar.

Sompolinski dhe Zohar njohin se për hir të urdhërimin lineare, PHANTOM sakrifikuar normën konfirmimin e transaksionit, e cila ishte më e lartë në protokollin e hershme spektrit. Por studiuesit janë duke shkuar për të zgjidhur këtë problem në punën e ardhshme.


autor: Richard Abermann