Si do të ndryshojë Tregut ICO në 2018?

tregu i ICO

2017 pa rritje eksplozive në numrin e ICOS, si një mënyrë revolucionare për të tërhequr investime. Kete vit 234 Projektet e ICO kanë ngritur më shumë se $3.7 miliardë, me pjesën më të konsiderueshme të investimeve totale duke u tërhequr nga maji deri në tetor, sipas Coinschedule. Ekspertët besojnë se vitin e ardhshëm, megjithatë, Ky trend do të bjerë dhe të tregut të ICO do të përballet me një reduktim të ndjeshëm dhe ristrukturim.

Sipas Jerry Brito, Drejtori ekzekutiv i organizatës jofitimprurëse Coin-Center, Qeveritë do të rrisë kontrollin mbi shitjet simbolike. Këtë vit Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Exchange SHBA (SEC) tha se monedha virtuale apo argumentet që janë ofruar ose shitur letra me vlerë mund të jetë. Nëse ata janë të letrave me vlerë, Oferta dhe shitja e këtyre monedhave virtuale apo argumentet në një ICO janë subjekt i ligjeve të letrave me vlerë federale. Ne kete aspekt, KSHZ ngritur akuza për scam dhe mospërputhjes me legjislacionin kundër disa organizatorëve të ICO-së. Brito mendon se vendet e tjera, të cilat do të marrin masa anti-scam, do të ndjekë shembullin e SHBA.

Nevoja për shitjet simbolike në përputhje me rregullat e KSHZ, kombinuar me investitorët’ Dëshira për besim më të madh, mund të çojë në një prirje të re. Në 2018, ne do të shohim shfaqjen e platformave për ofrimin e argumentet e reja që do të kualifikohen më mirë argumentet para se ata janë të lejuar për t'u shitur, dhe do të ndihmojë investitorët të bërë gjykime më të mira rreth tyre.

Brito parashikon që fillimisht, këto platforma do të jetë vetëm i hapur për investitorët e akredituar.

Kështu që, si professionalizes industrisë, ne mund të perceptojnë se flluskoj ICO ka plasur. Në fakt, një ngadalësim do të tregojë se ka vetëm pak scams. Si një model të ri të financimit, ICOS janë këtu për të qëndruar.

Oliver Bussmann, themelues dhe partner menaxhues në Bussmann Këshillues, presidenti i jo-për-përfitim Kripto Shoqatës Valley dhe ish grupit CIO dhe drejtor në Swiss financiare holding UBS, beson se bota e ICOS do të bëhet më i pjekur në 2018 si shumë lojtarë tradicionale përzihen. Si rezultat, ata do të investojë përvojën e tyre IPO dhe ekspertizë për të zhvilluar një treg të ri dhe e gjithë puna do të rrinë në një model më të strukturuar dhe më profesional të tërheqjes së investimeve.

Mbi 12-18 muajve të ardhshëm, Pres se do të ketë atributet e ICO-së, të tilla si ndërtimin e librit, çmimi, vlerësimi startup, dhe kështu me radhë. Siç e kemi filluar tashmë për të parë, ajo do të jetë e vështirë për të marrë fonde vetëm anën e pasme të një letër të bardhë. Investitorët do të kërkojë plane të shëndosha të biznesit dhe nivele të larta të transparencës.

Kreu i departamentit teknik në Ripple, Stephan Thomas pajtohet me argumentet e mësipërme, sipas postin e tij në Quora (Platforma social e shkëmbimin e njohurive). Ai e sheh një shumë të paraleleve në mes të valë ICO-së sot dhe valë altcoin e 2014. Ne kete aspekt, hype fillestar do të japë rrugën për një ICO më realiste dhe të balancuar; shumë ICOS do të duhet të ndryshojë qasjen e tyre për të tërhequr investime. Mark Lurie gjithashtu beson se vitin e ardhshëm nuk do të jetë një shumë kapitali më institucionale që do të të gjithë të shkojnë për projektet e cilësisë më të lartë.

Nuk do të jetë një shakeout në ICOS dhe një fluturim të cilësisë. Nuk do të jetë një shtim të Icos ku disa do të bëhem bankrot. Nuk do të jetë një shumë kapitali më tepër institucionale që të gjithë do të shkojnë në projektet e cilësisë më të lartë. Kjo është ajo që ka ndodhur gjatë krizës financiare me kapitaleve dhe raunde të kapitalit të rritjes, shumë. Shumica e kompanive nuk mund të ngrejë asnjë fonde, por ata që do të mund të ngritur fonde e bëri atë në vlerësimet me të vërtetë të lartë.

Në 2018, veprim i zgjuar nga ana e kompanive të bërë ICOS dhe Bitcoin-prodhimet e ngjashme do të jenë të largoj publikun dhe mediat jashtë “cash digital” koncept, si raportet Wired. Kjo është një metaforë që nuk ka kuptim, dhe ajo e gjetjes në rrugën e të kuptuarit tonë të duhur të një teknologji të re që duket si të holla, por me të vërtetë nuk është. Por pjesëmarrësit ICO do të duhet të bëjë përpjekje të mëdha për të ndryshuar imazhin e industrisë. William Mougayar, një investitor i njohur kanadez, sipërmarrës, dhe autor i disa librave blockchain, thekson se tregu aktual ICO dhe argumentet të tërhequr lojtarët e gabuar.

Jo vetëm që është Token 1.0 tërheqjen llojet e gabuar e projekteve, por ajo është gjithashtu duke tërhequr llojet e gabuar e njerëzve të cilët e shohin fitimet të mirë nga tjerrje një monedhë, ngritur nga turma dhe premtuar hënën, me pak përgjegjësi që do të mbahet kundër. Para së gjithash, ne duhet të sërish dhe të zbatojë risitë themelore të blockchain. Pastaj ne duhet të vlerësojnë funksionalitetin shenjë kritike, pa mbi-inxhinieri aftësitë simbolike. Ne kemi nevojë për të vënë blockchain përsëri në ekuacionin, dhe jo shenjë.

Vitalik Buterin thotë në lidhje me një lloj të ri të argumentet, si dhe. Ai është i sigurt se në 2018-2019 një lloj i ri i argumentet, ICO 2.0, do të paraqitet për tregun më të pjekur ICO.

Ka disa ide të mira, ka shumë ide të tmerrshme, dhe ka një shumë e shumë, ide shumë e keqe, dhe mjaft scams disa si. Unë pres që argumentet 2.0 dhe llojet e gjërave që njerëzit do të fillojë ndërtimin në 2018 dhe 2019 do të, në përgjithësi, të jetë i cilësisë më të larta. Sidomos kur ne të fillojnë të shohim se çfarë pasojat e valës së parë të argumentet janë në afat të mesëm-të-gjatë.

tregu i ICO