Vetëm katër Shkëmbimet kripto binden kërkesat e rregullatorit Koresë së Jugut

në fund janar, ajo u bë e njohur në lidhje me ndalimin zyrtare nga autoritetet e Koresë së Jugut anonim transaksionet në cryptocurrencies, e cila hyri në fuqi në Janar 30. Në përputhje me kërkesat e Komisionit të Shërbimeve Financiare të Koresë së Jugut (FSC), gjashtë banka kanë premtuar për të krijuar një infrastrukturë për krijimin e llogarive me emra të vërtetë. megjithatë, siç doli më vonë, bankat nuk janë të nevojshme për të ofruar shërbime të reja për klientët të shkëmbimeve cryptocurrency.

“Krijimi i llogarive të reja të caktuar për një shkëmbim të monedhës është një vendim vullnetar i bankës,” një zyrtar industria bankare tha edicionin e Koresë së Jugut të Yonhap. ai shpjegon: “Bankat që kanë detyrime ligjore për të parandaluar pastrimin e parave janë të kontrolluar vetëm nga procedurat e brendshme: konfirmimi i klientëve nga shkëmbimi kripto, stabiliteti i sistemit, mbrojtjen e informacionit të përdoruesit dhe përputhje me normat kundër pastrimit të parave.”

Nga gjashtë banka të përmendura më parë, vetëm tre – Shinhan Bank, Nonghyup Bank dhe Banka industriale të Koresë – japin llogari për klientët të shkëmbimeve kripto. Dhe vetëm katër prej 25 Koresë së Jugut shkëmbimet e këmbimit të monedhës ndryshuar llogari anonime të llogarive me emra reale. kështu, kërkesat e reja ligjore të korrespondojnë me Bithumb, Upbit, Coinone dhe Korbit.

south korean Shkëmbimet kripto

Sipas Azi Ekonomike, Shinhan Bank, e cila shërben Bithumb, gjithashtu vendosi për të përjashtuar përkohësisht shkëmbimin nga procesi i krijimit të llogarive me emra të vërtetë. Përfaqësuesi i bankës shpjegoi se kjo masë është marrë në lidhje me faktin se “shkëmbimi është kontrolluar nga policia” në rastin e grabitjes së vitit të kaluar.

shkëmbime të vogla dhe të mesme që ofrojnë llogaritë e korporatës, në vend se ato virtuale, rregullojnë kërkesat e tjera. Sipas botimit Yonhap, në këtë moment, përdorimi i llogarive të korporatës është e lejuar me kusht që shkëmbimet mund të mbështesin plotësisht detyrimet e tyre për të parandaluar pastrimin e parave, si dhe për të konfirmuar identifikimin e klientëve. veç, ata do t'i nënshtrohen “kontrolle të plota nga bankat dhe autoritetet financiare.” megjithatë, shumë shkëmbimet nuk kanë marrë konfirmimin e llogarive të reja dhe tha gazetarëve Yonhap se do të pezullojë transaksionet nëse situata nuk ka ndryshuar. Sipas Shoqatës blockchain Korean, për 787,600 klientët të përdorin shërbimet e shkëmbimeve të tilla, asetet e të cilit janë aktualisht në harresë.


autor: Richard Abermann


 

një koment

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *