Ish-zhvilluesit e Blockstream krijuar një Superkompjuteri në blockchain

Crowd Machine

Ben Gorlick dhe Johnny Dilly u largua nga ekipi Blockstream e zhvilluesve për të punuar në projektin e tyre të decentralizuar kompjuter cloud Crowd Machine. Gorlick është drejtor teknik, dhe Dilli është kreu i arkitekturës së sistemit.

Zhvilluesit besojnë se sistemet cloud informatikë kanë nevojë për përmirësime, dhe Crowd Machine ofron një zgjidhje blockchain. Një kompjuter i decentralizuar re do të bëjë procesin e krijimin e aplikacioneve në çdo blocker më të shpejtë dhe më e lirë: “Ajo që ne jemi duke punuar në do të ndryshojë rregullat me të cilat software është krijuar dhe drejtimin,” Gorlick tha në një bisedë me Coindesk.

Crowd Machine

Projekti përfshin disa kompani që janë në listën e Fortune 500 Kompanitë, përfshirë GE dhe Anthem. Në këtë moment, zhvilluesit janë duke testuar sistemin në zbatim të bllokadës Ethereum.

Si një ish-anëtar i Blockstream, Ben Gorlik sheh problemin me faktin se ajo është shumë e vështirë për t'u përdorur blockchains makina për të krijuar produkte të tjera të bazuara në to. Duke përshkruar parimin e sistemit të ri, ai citon një kërkesë-kalendar. Zakonisht ajo është e ndërtuar mbi një platformë të re të tilla si Google Cloud apo Amazon Web Services. Por çdo herë që një përdorues është aktive, një tarifë është akuzuar nga zhvilluesi i. Gorlick beson se ky sistem është një “ngushtim rruge”, e cila çon në kosto të larta.

Efektiviteti i Crowd Machine është për shkak të faktit se çdo aktivitet përdorues është i thyer në shumë pjesë dhe më pas ridrejtuar në rrjetin e pajisjeve, secila prej të cilave është e angazhuar në përpunimin e tyre. kështu, aplikimi nis dhe drejton programin, por përdoruesit nuk janë të lidhura me një ofrues.

Gjithashtu, përdoruesit e aplikimit do të jetë në gjendje për të marrë një shpërblim për nisjen e programit në të gjitha llojet e pajisjeve: laptopë, smartphones dhe madje edhe pajisje “Interneti i Gjërave”. Kompjuteri përdor idenë e një “Federata e fortë”, që Gorlick dhe Dilly krijuar në Blockstream. Ai garanton se nyjet do të ekzekutojë kodin e saktë.

Në të njëjtën kohë, zhvilluesit me bazë Machine ardhmja Crowd aplikimit as nuk duhet të dini rreth programimit: Turma App Studio ju lejon të krijoni aplikacione duke përdorur ndërfaqen e videos në mënyrë të drag-and-drop.

“Shkrimi i një kontrate zgjuar tingëllon e frikshme. Ne kemi nevojë për të hequr pengesat”, Ben beson Gorlick.

Kështu që, për të krijuar kontratat zgjuar Ethereum ju mund të pa njohuri të gjuhës programimit fortësisë. Dhe në të ardhmen shërbimi do të mbështesë gjuhë të tjera programimi, përfshirë Bitcoin Script.


autor: Richard Abermann


7 Shkarko Training Blockchain Development, Kurse dhe Certifikatat