Kina do të ndalojë qytetarët nga tregtare në shkëmbimet e huaja.

Kjo është raportuar nga Bloomberg iu referuar burimeve anonime.

Për të anashkaluar rregullat futur tashmë – ndalimi i kripto-shkëmbimeve lokale – ndërmarrjet kineze kanë hapur platformat në det të hapur se lejohet blerja cryptocurrency nëpërmjet bankave lokale dhe llogaritë online.

megjithatë, rregullatori synon të vazhdojë luftën kundër cryptocurrencies dhe për të shqyrtuar llogaritë bankare dhe llogaritë online të ndërmarrjeve dhe investitorët privatë të dyshuar për tregtimin në zonat off-shore.

Për investitorët vendorë, kjo do të shfaros Hyrja e fundit tek kripto-të ardhura. Sipas burimeve pa emër, asetet e të dyshuarve mund të jenë të ngrira ose të bllokuar me urdhër të rregullatorit financiar.

Nuk është e qartë ende, Sa platforma janë duke u studiuar nga qeveria dhe atë që shkon kaluar nëpër to. Banka Popullore e Kinës në këtë moment nuk i është përgjigjur një kërkese nga Bloomberg.

kohët e fundit, sipërmarrësi lokale, Themeluesi i “Chinese photoshop” Meitu Kai Wensheng, kritikoi politikën penguese e qeverisë, duke thënë se ai pengon zhvillimin e teknologjive të reja dhe rritjen ekonomike.


Shkruaj: Sara Bauer


 

një koment

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *