Kanadasë ETF parë Blockchain miratohet nga rregullatorët

Komisioni i Letrave me Vlerë Ontario ka miratuar fondin e parë blockchain Kanadasë këmbimit, tregtohen (ETF), e cila është e vendosur për të nisur në bursën e Torontos javën e ardhshme.

Portfolios korrjes, një kanadez kompani e pavarur të menaxhimit të investimeve, paraqitur dokumentet paraprake për saj blockchain Technologies ETF në janar, kërkojnë për të siguruar investitorët kanadezë me mundësi për të blerë në sektorin e teknologjisë Blockchain, sipas Globe dhe Mail.

Fondi do të investojë “në letra me vlerë të kapitalit neto të emetuesit të ekspozuar, direkt ose indirekt në zhvillimin dhe zbatimin e blockchain dhe teknologjive të shpërndara librit kryesor,” një Portfolios deklaratë Harvest tha. Kompania synon për ETF për të ndjekur Blockchain projekte të teknologjisë, mirroring blockchain indeksin e saj Technologies Harvest.

Sipas Globe dhe Mail, Dy kompanitë e tjera kanadeze, Portofolet Trust parë Kanada dhe Evolve Fondet Group Inc., janë gjithashtu duke kërkuar për të nisur fondeve blockchain, dhe ngritur prospektet e tyre të parë me rregullatorët këtë javë.


autor: Sara Bauer