Browser-i bazuar minierave është duke u bërë më të zakonshme

Browser bazuar minierave monedhë është duke u bërë gjithnjë e më të zakonshme në botë cryptocurrency. Qëllim të keq shfletues me bazë minierave monedhë është gjithashtu diçka që ndodh, tani për shumë njerëz kjo mund të shkojnë në, krejtësisht të dalluar dhe në fund të fundit, minierat e saj ka gjasa të tilla do të shkaktojë ndonjë problem.

Unë mendoj fjala me qëllim të keq këtu nuk është gjithmonë e përshtatshme, ndërsa malware të tjera dhe viruset sulmojnë kompjutera të shkaktojë dëme dhe nxjerrjen e informacionit personal etj, 'Me qëllim të keq' minatorët monedhë të synuar makina për CPU dhe përpunimit të pushtetit të. Kjo do të thotë se ata në thelb mund të trokitje e lehtë në të mundshëm kompjuterat tuaj dhe të përdorin fuqinë e saj për të monedhave të mi. Kjo është me qëllim të keq për shkak se ajo është duke përdorur kompjuterin tuaj pa lejen për përfitime personale, por unë mendoj se qëndron shumë më poshtë mënyrë pecking kur ju mendoni gjëra të tilla si vjedhjet e identitetit dhe kyç-prerjet.

Shfletues i bazuar minatorët monedhë ndodhin brenda shfletuesit tuaj web, shpesh ata janë dalluar, por vetëm të kandidojë kur shfletuesi juaj është aktive. Këtë javë megjithatë, Symantec kanë zbuluar një skedë të ekzekutueshme që kanë vendosur, që mund të minave për monedha në të njëjtën mënyrë një shfletues i bazuar monedhë minator do, por të vërtetë pa pasur një shfletues të hapur në të gjitha.

Skedarin ekzekutues gjetur nga Symantec është një skedar NET që përdor një kod javascript për të lundruar shfletues web në internet me qëllim të minierave monedhë.

Problemi këtu është se nuk ka asnjë tregues në kompjuterin e përdoruesit që sugjeron minierave monedhë është duke u zhvilluar. Shpesh me browser-bazuar minatorëve monedhë anti-virus juaj do të hapet me një paralajmërim, gjithashtu, ata që dinë në lidhje me minierat monedhë browser-bazuar mund të vëreni një ndryshim në punën e makinës së tyre kurse Online, në mënyrë që ata mund të thjesht vetëm të supozojmë se minierave është duke u zhvilluar. Me këtë dorëshkrim megjithatë, i vetmi tregues se minierave është duke u zhvilluar një performance ulur në kompjuterin tuaj, pa hapur shfletuesin, ju do të jetë i sigurt për të marrë atë e mori asgjë të bëjë me minierat monedhë dhe kjo është një problem diku tjetër në kompjuterin tuaj, e drejtë? i gabuar.

Symantec edhe gjeti se me këtë ekzekutues të veçantë, kompjuteri nuk e di edhe se çfarë është duke shkaktuar performancën reduktuar dhe kulm në aktivitetin e CPU. kur testuar, makina që kur duke u përdorur për këtë metodë të minierave coin fajësuar programe të tjera për të reduktuar performancën, sprouting deri mesazhet e gabimit në lidhje me X software potencialisht ngadalësuar punën kompjuterat. Dosja madje kishte një ndërtuar në dosjen PE që lejoi minator monedhë të fillojë drejtimin përsëri pas makinës ose pajisje është rifilluar.

 


Shkruaj: Richard Abermann


 

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *