Blockchain Observatori dhe Forumit të sjellë BE-në "pararojë" e blockchain Tech

Nis BE Observatori Blockchain me Ethereum Startup

ConsenSys, një nga startups më të shquar në ekosistem ethereum, do të punojë me Komisionin Evropian në Observatorin e saj blockchain BE-së dhe Forumit, e cila filloi zyrtarisht të enjten.

Dy vjet përpjekje do të financojë deri në € 340 milionë ($425 milion) në projekte blockchain. Komisioni parë njoftoi nismën pranverën e kaluar, duke cituar dëshirën e saj për të zgjeruar njohuritë institucionale të blockchain dhe teknologjive të shpërndara librave kryesor.

“Si një aktor i rëndësishëm në komunitetin blockchain, ConsenSys do të sjellë angazhim të fortë për zhvillimin e blockchain, ekspertizë të ngurta dhe lidhjet me ekosistemin blockchain globale, dhe një qasje sipërmarrëse për t'u angazhuar me grupet e interesit dhe ekspertë në BE dhe në mbarë botën,” KE tha të enjten në një deklaratë zbulimin e partneritetit.

ConsenSys, një globale “studio e prodhimit sipërmarrje” që zhvillon software kryesisht për blockchain ethereum, është themeluar nga Joseph Lubin, të cilin CoinDesk profilizuar për e saj më me ndikim në blockchain 2017 seri.

fokusi Singular

Njoftimi i Komisionit në mënyrë të veçantë theksoi dëshirën e saj për të mobilizuar blockchain për të mirën e tregut të vetëm evropian, dhe vuri në dukje se objektivi kryesor i Observatorit dhe Forumit është për të ndërtuar në projektet ekzistuese për t'u siguruar që ata punojnë përtej kufijve.

Komisioneri për ekonominë dixhitale dhe Shoqëria Mariya Gabriel komentoi:

“I shoh blockchain si një Changer lojë dhe unë dua Evropa të jetë në ballë të zhvillimit të saj. Ne kemi nevojë për të krijuar mjedisin e duhur të përshtatshëm - një Digital Single Market për blockchain në mënyrë që të gjithë qytetarët të mund të përfitojnë, në vend të një mozaik të iniciativave. Observatori blockchain BE-së dhe Forumi është një hap i rëndësishëm në këtë drejtim.”

Valdis Dombrovskis, një zëvendës president i KE në krye të stabilitetit financiar, shërbimet financiare dhe tregjet Union Capital, në mesin e projekteve të tjera, i cili ka komentuar më parë në interes të BE-së në teknologjinë e blockchain, tha Observatori do të drejtojë politikëbërjen e BE-së.

Ai vlerësoi idenë e teknologjisë blockchain, duke thënë “në mesin e teknologjive të shumta që janë ngarje risi dixhital, Blockchain ka potencialin të jetë me të vërtetë transformues për shërbime financiare dhe tregjeve.


autor: Sara Bauer