Blockchain News janar 7 2018

Blockchain News janar 7, 2018

Mark Zuckerberg mbështetet në Bitcoin për të ndihmuar të decentralizuar Facebook

Teknologjia vë në lëvizje Bitcoin mund të ndihmojë në përmirësimin e Facebook në të ardhmen, Mark Zuckerberg ka thënë.

Si pjesë e një angazhimi për të ndihmuar të rregulluar faqen mbi 2018, themeluesi i saj tha se ai do të shikojmë në përdorimin e teknologjive të reja për të ndaluar atë të qenë krejt në mënyrë të centralizuar.

Një nga këto teknologji është Bitcoin, ai tha.

“Një shumë prej nesh mori në teknologji, sepse ne besojmë se kjo mund të jetë një forcë decentralizimin që i vë më shumë pushtet në duart e njerëzve. (Katër Fjalët e para të misionit të Facebook-ut kanë qenë gjithmonë “japin njerëzve fuqinë”.) Kthehu në vitet 1990 dhe 2000, shumica e njerëzve besonin teknologji do të jetë një forcë e decentralizimit,” ai shkroi në një postim të gjatë.

“Por sot…shumë njerëz tani besojnë se teknologjia centralizes vetëm pushtet sesa decentralizon atë.”

“Nuk janë të rëndësishme kundër-trendet për këtë - si encryption dhe cryptocurrency - që të marrë pushtetin nga sistemet e centralizuara dhe e vënë atë në duart e njerëzve. Por ata vijnë me rrezikun e të qenit më e vështirë për të kontrolluar. Unë jam i interesuar për të shkuar më thellë dhe të studiuar aspektet pozitive dhe negative të këtyre teknologjive, dhe sa më të mirë për të përdorur ato në shërbimet tona,” ai shkroi.


Banka e Anglisë nuk ka plane për të nisur cryptocurrency

Banka e Anglisë ka rënë planet për të nisur monedhën e vet dixhital për shkak të shqetësimeve në lidhje me ndikimin e tij në sistemin financiar.

banka qendrore e Mbretërisë së Bashkuar i tha FTAdviser se ajo ka “nuk ka plane aktuale” për të nisur cryptocurrency e vet, por do të vazhdojë të hulumtimit temën.

BOE treguar se ra planet mbi shqetësimet se publiku mund të ndalojë përdorimin e llogarive bankare komerciale dhe të shkojë në sistemin digjital Boe e pagesave për transaksionet dhe blerjen e mallrave. Një veprim masiv të cryptocurrency Boe mund të çojë në bankat komerciale mbaron e parave të gatshme të japin hua, duke shkaktuar “turbullirë” në ekonomi, ajo tha se.


Leveraged Bitcoin ETF propozuar për KSHZ

U.S. menaxherët e fondeve janë duke planifikuar për të ndërtuar "leveraged" dhe fondet e "kundërta" që do të rritet – ose bien – dy herë aq shpejt sa çmimi i Bitcoin në një ditë të caktuar.

Direxion Asset Management LLC në plan në listën e produkteve të tilla në Intercontinental Exchange Inc së NYSE Arca shkëmbim nëse U.S. rregullatorët e letrave me vlerë të dhënë dremitje, sipas një parashtrim nga shkëmbimi këtë javë.

Deri tani U.S. Letrave me Vlerë dhe Exchange Komisioni ka rënë ose të vënë në mbajë të gjitha propozimet.


Tepricë merr US $ 100 milion nga George Soros për të financuar projekte blockchain dhe më shumë

Overstock.com mori vetëm një pjesë të fuqishëm të ndryshimit nga një prej emrave më të mëdhenj në sektorin e financës, dhe CEO Patrick Byrne thotë se shumica e saj do të financojë punën blockchain e kompanisë.

Kompania shpalosur në një Komisioni Letrave me Vlerë Exchange (SEC) paraqitjen këtë javë se mbajtësi i një urdhër kishte ushtruar të drejtën e tij për të blerë $100 milionë vlerë të aksioneve. Edhe pse dorëzimi nuk e ka identifikuar këtë investitor, Byrne tha CoinDesk se ishte Fondi Quantum, menaxhohet nga miliarderi George Soros.


Blockchain News janar 7, 2018