Blockchain News 9 janar 2018

Blockchain News 9 janar 2018

Rregulloret cryptocurrency propozuar në Vermont

Një ligjvënës i shtetit në Vermont ka propozuar një projekt-ligj për të krijuar një kuadër të ri rregullator për përdorimin e teknologjisë blockchain.

Përveç obligojnë disa raporte për cryptocurrencies dhe blockchain, kjo sidomos përshkruan se si shteti mund të klasifikojë firma të caktuara si “monedhës digjitale kompanitë me përgjegjësi të kufizuar,” veçanërisht ato që operojnë rrjetet e tyre.

Këto kompani do të, në qoftë se ligji është miratuar, të kërkohet që të paguajnë “në formën e monedhës së saj digjitale një ekuivalent taksave transaksion për $ 0.01” sa herë që një njësi e re e cryptocurrency është krijuar, tregtohen apo transferohet.

“Një kompani e monedhës dixhitale me përgjegjësi të kufizuar është i përjashtuar nga taksat e aplikueshme” lexon faturën.

Projekt-ligji i ri bën thirrje gjithashtu për një “Samiti FINTECH,” e cila do të sjellë së bashku aktorët shtetërorë dhe industrisë për të diskutuar se si Vermont mund të nxisin përdorimin më të gjerë të teknologjisë së. Shteti do të kushtojnë $25,000 për të ndihmuar në financimin e ngjarjes, nën kujdesin e Agjencisë së Tregtisë dhe Zhvillimit të Komunitetit.


JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon penduar duke thënë Bitcoin është një mashtrim

JPMorgan Chase Kryetar & CEO Jamie Dimon tha të martën se i vjen keq komentet e kaluara në të cilën ai e quajti Bitcoin një mashtrim në një konferencë bankar shtator.

Në kohën, Dimon tha se ai do të zjarrit tregtarët JPMorgan nëse ato tregtohen në kripto-monedhës.
"The zinxhir bllok eshte e vertete. Ju mund të keni jen crypto dhe dollarë dhe stuff like that…"Tha Dimon në një intervistë ekskluzive me FOX Biznes.

Bitcoin për mua ishte gjithmonë ajo që qeveritë janë gonna të ndjehen në lidhje me Bitcoin si ajo merr me të vërtetë e madhe, dhe unë vetëm të ketë një opinion të ndryshëm se sa njerëzit e tjerë. Unë nuk jam i interesuar aq shumë në këtë temë në të gjitha.


Federal Reserve Bank Presidenti i SHBA: Bitcoin nuk është një konkurrent i besueshëm për të dollarit amerikan

Bitcoin dhe monedha të tjera dixhitale nuk përfaqësojnë një kërcënim të rëndësishëm për U.S. dollar, Minneapolis Fed Presidenti Neel Kashkari tha.

“Unë nuk e shoh Bitcoin si një konkurrent të besueshëm për të dollarit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe arsyeja është pengesë e hyrjes për të krijuar vet monedhë tuaj dhe me krijimin e vet monedhën time virtuale … është zero,” tha ai gjatë një paraqitje publike në Minesota.

Kashkari pranoi se Bitcoin dhe të tjera cryptocurrencies mund të marrë një rol më të madh global në të ardhmen, por ai tha se tani për tani ata mbeten një pikëpyetje.

“Pra, ka të gjitha këto monedha të reja alt duke krijuar çdo ditë, dhe ndërsa ju mund të thonë se nuk është vetëm kaq shumë bitcoins që janë duke shkuar për të minuar, në qoftë se ajo merr ngatërruar me të gjitha këto monedha të tjera alt ju prapë mund të ketë inflacion, sepse ju nuk e dini që ato të besojnë,” ai tha. “Unë thjesht mendoj se kjo ka një rrugë të gjatë për të shkuar para se ne e dimë se si kjo dridhet jashtë.


ardhmes Bitcoin tregu është i hapur për investitorët Tajlandë

Phillip Securities Tajlandë ka lejuar investitorët Thai të flasësh për Bitcoin nëpërmjet një derivatet globale shërbim tregtare ndërkombëtare, ndërsa rregullatorët e tregut Tajlandë janë në konsensus se ky veprim është i ligjshëm.

shërbim i tillë ofron Bitcoin ardhmes tregtare në Options Bordit Exchange Çikago (CBOE) dhe shkëmbim tregtar Çikago (CME).

drejtor Low See Kiong tha se disa investitorë Thai janë të interesuar në Bitcoin dhe në gjendje të pranojnë rreziqet e investimeve të qenësishme në të ardhmen.

“Përdorimi Bitcoin si një aktiv themelor mbi CBOE dhe CME do të çojë në pranimin më të madh të ardhmes Bitcoin si ata kanë sisteme të besueshme të pagesave dhe janë të rregulluara nga Letrave me Vlerë dhe Exchange Commission SHBA,” Mr Low tha në një deklaratë për shtyp.

“Që nga ky [investim] produkti është nën mbikëqyrjen e një organi rregullator të standardizuar, një pikë shqetësuese në këtë rast nuk ka të bëjë me mashtrim ose pastrim parash, por më tepër se si ky produkt ka rreziqe të larta,” tha se deklarata.

Kryeministri Prayut Chan-o-cha ka udhëzuar fundmi Ministrisë së Financave për të edukuar njerëzit në lidhje me rreziqet e investimeve Bitcoin.


Zvicra nis blockchain task force

Qeveria zvicerane ka nisur një grup të ri për të çimentuar kuadrit të saj rregullator përreth startups blockchain dhe ICOS.

Task Forca Blockchain - drejtohet nga ministri i Financave Ueli Mausrer dhe Ekonomisë dhe ministrit të Arsimit Johann Schneider-Ammann - përfshin të dy zyrtarëve federale dhe lokale, si dhe anëtarë të startups ndryshme blockchain dhe përfaqësuesve ligjorë, sipas një fletë të fakteve.

Grupi do të shikojmë në udhëzimet ligjore ICOS dhe kompanitë blockchain përreth, duke punuar me Sekretariatin Shtetëror për Financiare Ndërkombëtare Matters - organi federal përgjegjës për zbatimin e politikave të tregut financiar dhe përfaqëson interesat financiare të qeverisë përtej kufijve.

Schneider-Ammann vlerësoi përfshirjen e kompanive blockchain në bisedë përreth kuadrin e tyre ligjor.
Ai shtoi: “Blockchain po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme si një teknologji për shumë industri, jo vetëm të financave kripto. Ajo që nevojitet është rregullimi liberal, e cila hap mundësi për pozitën e Zvicrës, ndërsa në të njëjtën kohë reduktimin e rreziqeve.”

Mbledhja e parë e Task Forca blockchain do të jetë më Janar. 12, 2018.


Kërkesa e parë tërheq për Mast paraqitur

Një propozim të gjatë në këmbë për të sjellë “zgjuar” Kontratat e zgjuar për të neto kryesor Bitcoin ka marrë vetëm një hap më afër për realizimin.

Zhvilluesit kanë dorëzuar një kërkesë tërheq për Merkelized Abstract Sintaksa Trees (MAST), duke shënuar herën e parë ky propozim kontrata zgjuar ka qenë objekt i një kërkese të tërheqë kërkon integrimin e saj në kod Bitcoin s.

Këto kontrata private zgjuar do të lejojë përdoruesit për të përcaktuar kriteret e tyre me të cilat pagesa do të përpunojë, duke bërë të mundur faktorë të shumta për t'u konsideruar nga programi. Kontratat zgjuar më pas do të ekzekutojë vetë.

Kombinimi i PIK do të lejojë gjithashtu për këto kontrata zgjuar që të ruhen në mënyrë kompakte në blockchain aktuale Bitcoin, që do të thotë se ata nuk do të marrë një sasi të madhe të hapësirës bllok, ose sasinë e të dhënave që mund të ruhen në çdo bllok të transaksioneve.

Në qoftë se zhvilluesit dhe komuniteti më i gjerë Bitcoin miratojnë ndryshimit, ajo mund të shtohet në Bitcoin me anë të një pirun të butë.


Blockchain News 9 janar 2018


Një burim news.hodlhodl.com