Blockchain News 30 janar 2018

shkëmbimin cryptocurrency urdhëroi për të ndaluar të biznesit ndërmjetësi nga rregullatori gjermane

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare gjermane (BaFin) ka urdhëruar Crypto.exchange GmbH, një shkëmbim me bazë në Berlin, që menjëherë të ndaluar duke vepruar si një ndërmjetës financiar.

Urdhri është lëshuar pasi shkëmbimi reklamohen në faqen e saj, btc-now.de, se do të shesë bitcoins konsumatorit për euro dhe i shesin në një bursë, thotë BaFin në një deklaratë. Firma pohoi çmimi i blerjes do të transferohen në investitorët brenda 30 minuta, ajo shton.

Sipas BaFin, biznesi komisioni financiar operohet nga Crypto.exchange GmbH nuk është i autorizuar nga rregullatori. Mbikqyrësi financiare mori vendimin pas përdoruesit pretenduar se ata nuk kanë marrë asnjë para për cryptocurrency që u transferua në firmë, Shtetet Bloomberg.


degë zvicerane Sberbank do të tregtisë në cryptocurrency

Struktura filial i Sberbank në Zvicër është duke u përgatitur për të filluar tregtare në cryptocurrency për klientët, tha Andrei Shemetov, nënkryetar i Sberbank dhe kreu i tregjeve globale për investime – Sberbank CIB. Kjo është hera e parë që një shërbim i këtij lloji është duke u ofruar nga bankat ruse.

Shemetov shpjegoi:
“Produkti është shumë e rrezikshme, paqëndrueshmëria është shumë i madh, kështu që ne nuk do të ofrojë këto shërbime në një masë të gjerë të konsumatorëve… Ne jemi tani duke përgatitur të gjithë infrastrukturën, në mënyrë të fillojë ofrimin e shërbimeve brenda filialit zvicerane… Ne jemi duke ndërtuar një përbërje të plotë tregtare në mënyrë që ne mund të dyja të hapur vet pozicionin tonë dhe të ofrojnë shërbime të konsumatorëve, kjo eshte, blerë dhe shitur për konsumatorët.”


Samsung ka filluar fazën e prodhimit për patate të skuqura ASIC për minierat cryptocurrency

The Bell (website Korean lajmeve) raporton se Samsung ka filluar prodhimin e patate të skuqura për minierat Bitcoin këtë muaj.

Raporti thotë se Samsung kishte nënshkruar një kontratë me një kompani kineze hardware lidhur me minierat Bitcoin, dhe ka filluar prodhimin tashmë në patate të skuqura – duke cituar një zyrtar të paidentifikuar Samsung.

Ajo gjithashtu vazhdon të thotë se Samsung kishte përfunduar edhe zhvillimin e Gjysem perçuesit ASIC për minierat Bitcoin vitit të kaluar.


Blockchain News 30 janar 2018


autor: Sara Bauer


përvojat Hashflare