Blockchain News 27 janar 2018

$524M NEM vjedhur në hack e këmbimit Japanese Coincheck

këmbimit Japanese cryptocurrency Coincheck konfirmuar se $524 milionë vlerë i monedhës dixhitale ka qenë e vjedhur, e mundshme duke e bërë atë hack më i madh në një shkëmbim, edhe më i fortë se MT. Gox shkelje të 2014.

Kjo është sipas gazetës japoneze Asahi Shimbun, e cila raporton se Coincheck tha se disa 500 milion njësi të një cryptocurrency njohur si nem, me vlerë rreth 58 miliardë yen, ishin marrë nga kuletat konsumatorëve.

Kunji ka rënë tani në lidhje me $430 milion, me investitorët foli shitjen e pronat e tyre pas thashethemeve të hack mëparshme e premte.

Coincheck thuhet ende duke u përpjekur për të përcaktuar natyrën e sulmit, por vuri në dukje se cryptocurrencies tjera nuk ishin të ndikuar. Disa kritikë tregojnë për mungesën e kuletat multi-Sig Coincheck-së, në të cilin çelësat shumta janë të nevojshme për të autorizuar një transaksion, si pjesë e dobësitë që lehtësuan hack.

Blockchain News 27 janar 2018


kompani kanadeze e energjisë do të përdorin gaz natyror të cryptocurrency minave

Me çmimet e gazit natyror pritet të mbetet i ulët, një prodhuesi Alberta ka dalë me një mënyrë roman për të rritur linjë fund të saj: duke përdorur lumë e tij të gazit për serverat kompjuter të energjisë që do të minave cryptocurrencies potencialisht fitimprurëse të tilla si Bitcoin.

Iron Bridge Resources Ltd. njoftoi se do të formojë një degë të re të quajtur Iron Bridge Technology në një përpjekje për t'u bashkuar me cryptocurrency dhe blockchain mani - por edhe për arbitrazh diferenca midis vlerës së Bitcoin, vlerësuar aktualisht në US $ 11188 per medaljes, dhe gazit AECO, vlerësuar aktualisht në $1.98 për një mijë këmbë kub.

Iron Bridge në plan të djegin gaz dhe për të prodhuar energji elektrike, dhe të përdorin atë të energjisë elektrike në pushtet kompjuter minierave hardware monedhën dixhitale.

duke pranuar se 215 kilovat orë energji elektrike janë të nevojshme për të prodhuar një Bitcoin, Iron Bridge mund të fitojnë US $ 49 per MCF për gazin e saj.

Kjo është më shumë se 30 herë çmimi Iron Bridge aktualisht merr për të gazit të saj, duke supozuar aktuale AECO dhe Bitcoin çmimet.

"Me aq sa unë jam i shqetësuar, çdo prodhues të gazit të thatë në industrinë duhet të marrë një ashensor në këtë lajm, sepse bordet e drejtorëve do të pyes veten pse kompanitë nuk mund të kushtoj një pjesë të prodhimit të tyre në këtë. "tha GMP FirstEnergy zëvendës-kryetar dhe bashkë-kreu i shitjeve të energjisë dhe tregtimit Trent Boehm.


Blockchain News 27 janar 2018


autor: Sara Bauer


përvojat Hashflare