Blockchain News 26 janar 2018

BitGo për të blerë kompaninë plotësisht të rregulluar besim me mbi $ 12B në asetet

BitGo, një lider në zgjidhje dixhitale të sigurisë në valutë për investitorët institucionalë, njoftoi se ka hyrë në një marrëveshje definitive për të blerë Mbretërisë Trust Company, një Dakota e Jugut – Kompania plotësisht rregulluar besim me mbi $12 miliardë në asete. Transaksioni është ende subjekt i kushteve të zakonshme të mbylljes dhe miratimet rregullatore.

"Tregjet globale financiare kanë longed për një ofertë të fund-te-fund zgjidhje të dy teknologji për të siguruar monedhat dixhitale si ligjore dhe të pajtueshmërisë kontrollet e nevojshme për t'u integruar në portofolet e zakonshme financiare"

Mbretëria Trust plotëson të gjitha kërkesat e zbatueshme të Kodit të Ardhurave të Brendshme 408 për të shërbyer si një kujdestar të kualifikuar siç përcaktohet në Aktin e investimeve Këshilltarët e 1940. Shërbimet e ruajtjes e ofruara nga kompania besimit, së bashku me mbrojtjen e sigurisë monedhës digjitale software BitGo-së, do të bëjë kompanitë e kombinuar e vetëm të plotë-pirg, në ofrues shkallë të mbrojtjes onsite dhe online për investimet në valutë digjitale të mbajtura nga investitorët institucionalë.

“BitGo dhe Mbretëria janë ndërtuar produkte për të ardhmen – martesës teknologjinë e re me sigurinë dhe kontrollet gjithë investitorët kërkojnë.”


Gjykimet Kazakistan paguajnë gjobat e trafikut me Bitcoin

Kazakistani është duke e bërë të mundur për të paguar gjobat e trafikut me cryptocurrency. Celular aplikimit dhe të shërbimit OKauto.kz tashmë është testuar me sukses nga një nga krijuesit e aplikimit – Ali Shaykhislam. megjithatë, autorët e shërbimit theksojnë që funksioni i ri është ende duke në mënyrë test.

Krijuesit e kuptoi mundësinë e pagimit të gjobave të qeverisë për shkelje të rregullave të trafikut në cryptocurrency e Bitcoin.

Kjo është një app lirë që ofron një shërbim të verifikimit dhe njoftime e gjobave të lëshuara, ndër të tjera.

Ia vlen të përmendet se nuk ka status zyrtar për cryptocurrencies në Kazakistan, ato nuk konsiderohen të holla e as instrumente financiare.


Projekt-ligji i propozuar cryptocurrency Russian

Ministria ruse e Financave ka publikuar një faturë “Vijnë nga aktive financiare Digital”, e cila është projektuar për të legjitimuar cryptocurrencies në Rusi.

Ministria e Financave i referohet aktiveve financiare dixhitale si “Prona në formë elektronike, krijuar duke përdorur encryption (kriptografike) do të thotë.”

Ju mund të shkëmbejnë argumentet për një tjetër cryptocurrency ose rubla vetëm nëpërmjet shkëmbimeve të veçanta – “operatorët e këmbimit të aktiveve financiare dixhitale”.

Vetëm një person juridik i regjistruar në Rusi, dhe duke respektuar ligjet No. 39-FZ “Në tregun e letrave me vlerë” ose jo. 325-FZ “Në degën e organizuara” mund të bëhet operatori i tillë.

Procedura për hapjen dhe mbajtjen e llogarive duhet të jetë themeluar nga Banka Qendrore.
Rregullatori do të blejë vetëm argumentet që kompanitë përdorin për të mbledhur fonde për rubla, paralajmëron Ministrinë e Financave.

Ministria beson se është e pamundur për të ndaluar blerjen e zakonshme e cryptocurrency, sepse vullneti ndryshe paligjshme të biznesit “veprim” në këtë treg.

Gjithashtu në këtë dokument janë përcaktimet e kontratave zgjuar dhe minierave, e cila është konsideruar si veprimtaria sipërmarrëse për krijimin ose vlefshmërinë e cryptocurrency në shkëmbim për kompensim. Çfarë taksat do të vihen mbi aktivitetet e minatorëve, nuk është e specifikuar.

Nëse dokumenti kalon tre leximeve në Duma Shtetërore, dhe gjithashtu merr miratimin e Këshillit të Federatës dhe nënshkrimin e presidentit rus, ajo do të zbatohet 90 ditë pas publikimit zyrtar. Projekt-ligji mund të ndryshohet gjatë diskutimeve në parlament.

Blockchain News 26 janar 2018


Blockchain News 26 janar 2018


autor: Sara Bauer


Perspektivat e Minierave në 2018