Blockchain News 23.05.2018

Banka e Amerikës patentave blockchain mjet të sigurisë

Banka e Amerikës ka fituar një “sigurisë dhe të dhënat e privatësisë patentë” në bazë të Patentave SHBA dhe Trademark Office, për një mënyrë për të kontrolluar qasjen në aspekte të caktuara të një rrjeti blockchain permissioned.

Banka shpjegoi:
“Ekziston një nevojë për të siguruar entitete të caktuara / përdoruesit aftësinë për të identifikuar gatshme blloqe që janë relevante për përdoruesit të caktuara’ shqetësim, dhe pasi janë identifikuar blloqe, karakteristika të sigurisë që sigurojnë që subjektet i caktuar / përdoruesi që janë të qasjes blloqet janë, në fakt, përdoruesit e autorizuar.”


Russian State Duma miraton projekt-ligjin e industrisë kripto

Parlamenti i Rusisë, Duma e Shtetit, ka miratuar ligje të reja që rregullojnë industrinë crypto. Ligjet përcaktojnë cryptocurrencies dhe argumentet si pronë, dhe nxjerr specifikimet për bashkëveprojmë me kripto dhe teknologjive blockchain lidhura.

410 deputetët miratoi projekt-ligjin në seancë, me vetëm një votim kundër tij.

Projekt-ligji "Për Digital aktiveve financiare", e cila ka qenë nën shqyrtim nga viti i kaluar me një afat përfundimtar të 1 korrik, merret me cryptocurrencies, si dhe teknologjitë blockchain të lidhura të tilla si kontratat e zgjuar, dhe minierave.


CFTC Çështjet udhëzime për firmat që ofrojnë derivatet cryptocurrency

Shtetet e Bashkuara. Commodity Futures Trading Komisioni (CFTC) ka lëshuar udhëzime të reja për shkëmbime planifikuar në listën e produkteve të rrjedhura cryptocurrency lidhura.

Ajo është projektuar për të ndihmuar pjesëmarrësit e tregut zhvillimin e programeve të menaxhimit të rrezikut me “qartësi rregullator” në “fushat kyçe që kërkojnë vëmendje të veçantë” të tilla si se si të "ndjekur proceset e duhura të qeverisjes në lidhje me prezantimin e këtyre produkteve,” sipas drejtorit DCR Brian Bussey.


Marshall Islands kalojnë duke e bërë ligjin kripto monedhën e tyre kombëtare

cryptocurrency tyre e re është quajtur Sovran (SOV) dhe do të marrë vendin e dollarë si monedhë e vetme kombëtare.

Monedha e re do të jetë tender zyrtar ligjor për bizneset dhe 53,000 qytetarët e Ishujt Marshall – një shtet sovran dhe anëtar të OKB-së.

Kjo është cryptocurrency parë vetmi sovran nënshkroi në ligj dhe është e rëndësishme sepse (në teori të paktën) kjo do të thotë se institucionet financiare të tilla si bankat dhe Visa do të duhet të pranojë SOV siç është tani tender ligjor i një kombi sovran.


 

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *