Blockchain News 18.05.2018

Unionbank në Filipine tregon pajisjeve të minierave Bitcoin

Bitcoin vazhdon të tërheqë vëmendjen e institucioneve financiare. Banka më e madhe në Filipine, Unionbank, ka prezantuar pajisjet e saj të minierave Bitcoin gjatë një konference biznesi.

Kjo shënon banka e parë e madhe minierave publikisht Bitcoin.


Infosys partnerët e Indisë me bankat për rrjetin financimin e tregtisë blockchain-bazuar

Infosys është eksploruar teknologji blockchain për të sjellë efikasitet të reja të tregtisë financave.

Rrjeti tregtisë blockchain me bazë është projektuar për të dixhital proceset e biznesit financimin e tregtisë dhe mbulon fusha të tilla si vlefshmërinë e pronësisë, certifikimi i dokumenteve dhe pagesave.

Duke ecur perpara, grupi ka për qëllim për të krijuar një “ekosistem plotë Blockchain, duke kontribuar në drejtim të miratimit më të madh të kësaj teknologjie,” tha Ajay Gupta, menaxher i lartë i përgjithshëm në ICICI Bank.


Tel-Aviv bursë për të përdorur Blockchain për platformën e re të kreditimit

Stock Exchange Tel Aviv është e bashkuar me Accenture dhe dysheme, një qendër FINTECH izraelit, për të ndërtuar një platformë blockchain kreditimit të letrave me vlerë me qëllim për të lejuar kreditimin e drejtpërdrejtë të të gjitha instrumenteve financiare.

Platforma do të veprojë si një “one-stop-shop për të gjitha aktivitetet e huadhënies të letrave me vlerë, duke lejuar qasje në vëllime më të mëdha të letrave me vlerë në kuadër të shkurtra kohore korniza, edhe veprojnë në pozicionet më afatshkurtra,” a shtete njoftimi për shtyp.


 

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *