Blockchain News 16.07.2018

New York lëshon crypto BitLicense për BitPay

procesor cryptocurrency pagesa BitPay ka bërë firma 8 për të marrë një "BitLicense" nga Departamenti Nju Jorkut e Shërbimeve Financiare, i cili mbikëqyr atë që është ndoshta kuadri më kufizues në nivel shtetëror për industrinë cryptocurrency SHBA.

Procesi i miratimit përfshinte një "rishikim të plotë" të pastrimit të parave të firmës, anti-mashtrimit, kapitalizim, mbrojtjen e konsumatorit, dhe politikat e sigurisë kibernetike. Standalone BitPay procesor pagesës tani mund të procesit të pagesave cryptocurrency për tregtarët New York dhe banorët, dhe licenca gjithashtu autorizon kompanisë për të lëshuar karta debiti cryptocurrency-financuar në shtet.


G20 liron monitoruese kornizë për “vigjilent” monitorimi kripto

The Bordi i Stabilitetit Financiar (FSB), një organizatë e përqendruar në analizimin dhe dhënien e rekomandimeve për të G20 në sistemet financiare globale, ka paraqitur një kornizë për monitorimin e pasurive cryptocurrency se “duhet të ndihmojë për të identifikuar dhe për të zbutur rreziqet për të konsumit dhe të investitorëve mbrojtje, integritetin e tregut, dhe potencialisht të stabilitetit financiar.”

Përpjekjet e FSB-së monitorimit do të përqëndrohet në pasuritë kripto’ paqëndrueshmëria e çmimeve, Përdorimi i gjerë Kripto në pagesat dhe ekspozimit institucional, si dhe paqëndrueshmërinë e tregut, kur krahasohet me ari, monedhat dhe equities.


Platforma financimin e tregtisë Blockchain Hong Kongut për të shkojnë të jetojnë deri në shtator

Autoriteti Monetar Hong Kong (HKMA), de facto banka qendrore Autonome kineze territori, është e gatshme për të nisur një platformë jetojnë blockchain financimin e tregtisë brenda dy muajve.

“Platforma Finance Trade është një projekt i iniciuar nga Blockchain 7 bankat në Hong Kong. Projekti është lehtësuar nga HKMA dhe është vënë në shënjestër për të nisur në shtator 2018.”

Platforma Blockchain e HKMA ka 21 bankat pjesëmarrëse si nyje pjesëmarrëse, duke përfshirë HSBC dhe Standard Chartered.

Projekti është përpjekje për të sjellë transparencë në shkëmbimin e të dhënave në të gjithë institucionet financiare.


Tajlandë është duke planifikuar një “bond, Coin” për zgjidhjen më të shpejtë të letrave me vlerë

Një organizatë vetë-rregulluese në Tajlandë është duke planifikuar për të krijuar një shenjë porosi që ka për qëllim për të përshpejtuar zgjidhjen e bonove të korporatës në vendin.

Shoqata Tregut Bond, Thailand (TBMA) tha se ka marrë dritën e gjelbër nga Komisioni i Letrave me Vlerë Exchange Tajlandë për të zhvilluar një blockchain private që do të jetë në dispozicion vetëm për palët në tregun e bonove, të tilla si lëshuesve të regjistruar, investitorët dhe organizatat depozituese.

Platforma Blockchain-bazuar është për apo Brokeri konsiderohen korrekte dhe të obligacioneve shkëmbimin e informacionit, të tilla si normat e interesit në mënyrë të shpërndarë, dhe mundëson depozitat obligacioneve.

TBMA tregoi se në fund do të zhvillojë atë që e quan një “monedha bond” në krye të platformës blockchain për tokenize asetet për pastrimin më të shpejtë dhe të shlyerjes.

Chaitat Prachuabdee, zëvendës president ekzekutiv i TBMA, tha se infrastruktura e re pritet të përmirësojë transparencën e informacionit të obligacioneve të korporatave dhe potencialisht mund të shkurtojnë kohën e transaksionit nga e tanishme 7-10 ditë në vetëm 1-3 ditë.


American Express files patentë për teknologjinë blockchain bazuar në prova-e-pagesës

Kartë krediti gjigant American Express është duke kërkuar një patentë për një provë-e-pagesës sistemit blockchain-bazuar.

Aplikimi për patentim konstaton se Express Travel Services Amerikane ngjashme do të jetë duke përdorur një sistem blockchain-powered për të marrë "konfirmimin e pagesës, duke përfshirë një sasi të transaksionit dhe një identifikues tregtar."

Amex thotë se do të ishte sistemi i Blockchain kryesisht publik e cila do të ndihmojë në mbajtjen e "të dhënat e transaksionit, të dhënat e kontratës, proof-of-pagesës së të dhënave, të dhënat e identifikimit, dhe / ose informacione të tjera sipas dëshirës. "Kompania thotë se sistemi Blockchain publiku do të ofrojë një shtresë shtesë të provës për të gjitha transaksionet që ndodhin në rrjetin Amex-së.


Schnorr gati për t'u bërë ndryshimi më i madh që nga Bitcoin SegWit

Upgrade Schnorr Bitcoin mori një hap të rëndësishëm drejt zbatimit javën e kaluar, kur me ndikim zhvillues Pieter Wuille shpalosi një projekt që përshkruan përbërjen e saj teknike.

Ideja përmirëson shkallë dhe privatësinë e cryptocurrency më të vlefshme në botë.

efektivisht, Kjo krijon Schnorr si ndryshim tjetër i madh në Bitcoin, që do të thotë se do të jetë ndryshimi më i madh që nga kodi ndara Dëshmitar (ndjekur).

Në nivel teknik, duke shtuar mbështetjen për skemën e nënshkrimit dixhital Schnorr do të japë përdoruesve Bitcoin një mënyrë të re për të gjeneruar e nevojshme çelësat kriptografike përdoren për të ruajtur dhe për të dërguar Bitcoin.


$6T menaxher paratë Blackrock thuhet hulumton Bitcoin për investime

Menaxheri i madh në botë aseteve, Shkëmb i zi, thuhet eksploruar Bitcoin për të përcaktuar nëse kompania duhet të investojë në të ardhmen e Bitcoin.

Blackrock menaxhon triliona dollarë në asete për institucionet Wall Street, investitorët individuale dhe fondacioneve. Një nga bizneset e saj kryesore është që të shërbejë profesionistë - mjekët, avokatët, mësuesit dhe Main Street - duke rritur pasurinë e tyre.

Blackrock thuhet se ka ngritur një grup pune që po heton se si Blackrock "mund të përfitojnë nga rritje të shpejtë të tregut cryptocurrency."


Raporti Kraken Daily Market për 15.07.2018

BTC
$6,365
↑ 1.38%
$29.4M
ETH
$451.4
↑ 3.52%
$19.7M
BCH
$725.76
↑ 2.87%
$2.94M
EOS
$7.38
↑ 5.58%
$2.58M
XRP
$0.4470
↑ 1.67%
$2.36M
XLM
$0.2212
↑ 4.85%
$1.97M
ETJ
$16.71
↑ 0.60%
$1.55M
LTC
$78.50
↑ 1.87%
$836,688
REPS
$28.77
↑ 0.63%
$687,738
DASH
$232.9
↑ 4.60%
$594,782
XMR
$124.44
↑ 1.68%
$549,009
KZZ
$175.7
↑ 1.16%
$409,421
GNO
$51.7
↑ 27.8%
$254,073
Ushdt
$1.00
→ 0.00%
$194,039
ICN
$0.574
↑ 5.07%
$21,045
mln
$23.46
↑ 3.94%
$10,445

Kraken DIGITAL ASETEVE EXCHANGE
$64.1M tregtohen në të gjitha tregjet e sotme
kripto, EUR, USD, JPY, CAD, GBP


Blockchain News 16.07.2018

një koment

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *