Blockchain News 12 janar 2018

Kineze search engine Baidu nis platformë Blockchain-si-a-shërbim

Chinese Web Search gjigant Baidu ka nisur vet blockchain-si-nje-shërbim e saj (Baas) platformë.

Bazuar në teknologjinë e zhvilluar nga Baidu, platforma të hapur përcakton për të siguruar më “i lehtë në përdorim” shërbimit Blockchain.

Sipas faqen e internetit të dedikuar të firmës, “Baidu Trust” lejon kryerjen dhe gjurmimin e transaksioneve, dhe mund të aplikohet në raste të përdorimit të ndryshme, duke përfshirë edhe monedhën dixhitale, faturimit digital, Menaxhimi i kredisë bankare, Menaxhimi i sigurimit auditimi financiar, dhe me shume.


Format e qeverisë amerikane grupit të punës fokusuar në cryptocurrencies

Sekretari amerikan i Thesarit Steven Mnuchin tha të premten se Këshilli Mbikëqyrës i Stabilitetit Financiar, një organ qeveri që vlerëson rreziqet e sistemit financiar, ka formuar një grup pune të fokusuar në cryptocurrencies.

Mnuchin vërejti në procesin e gjatë një paraqitjes në Klubin Ekonomik në Uashington, D.C. pasi u pyet në lidhje me temën e Bitcoin.

“Ne jemi shumë të përqendruar në cryptocurrencies,” Mnuchin shpjegoi, duke treguar për diskutimeve me rregullatorët tjerë brenda U.S. Qeveria dhe më vonë duke deklaruar: “Ne duam të sigurohemi që njerëzit të këqija nuk mund të përdorni këto monedhat për të bërë gjëra të këqija.”

Mnuchin shtoi se çështja ishte një që U.S. Qeveria do të angazhohet me grupin G-20 ndërkombëtar, si dhe.

Mnuchin u pyet nëse Rezerva Federale ka gjasa për të zhvilluar versionin e vet dixhital të monedhës Fiat.

“Fed dhe unë nuk mendoj se ka një nevojë për atë në këtë pikë,” Mnuchin tha.


Sberbank Rusisë njofton laborator blockchain

Sberbank, një nga bankat më të mëdha në Rusi, ka njoftuar një laborator blockchain për të zhvilluar dhe testuar zgjidhjet blockchain-bazuar.

Laboratori i ri ka për qëllim për të gjeneruar të prototypes produktit, kryejnë teste pilote dhe të vendosur zgjidhje biznesi blockchain të bazuara për Sberbank Group, një deklaratë për shtyp thotë.

Sipas Igor Bulantsev, zëvendës president i lartë Sberbank, Blockchain mund të ndihmojnë në “riorganizimin” tregu financiar të biznesit, si dhe aktivitetet dhe shërbimet e bankës.


Blockchain faturën elektronike nënshkrimi i propozuar në Tenesi

Një ligjvënës në Tenesi ka paraqitur një projekt-ligj të ri që njeh nënshkrimet blockchain si të dhënat ligjore elektronike, duke shënuar përpjekje të fundit legjislative për ta bërë këtë në javët e fundit.

Faturë, dorëzuar në Dhomën e Përfaqësuesve Tennessee nga ligjvënësi shteti Jason Powell më Janar. 10, bën jehonë pjesë të ngjashme të legjislacionit të paraqitura në Florida dhe Nebraska.

Por si me përpjekjet në Florida dhe Nebraska, kjo mbetet për t'u parë se si ligjvënës të tjerë do të reagojnë si masat lëvizin përmes procesit të debatit.


banka Online Swissquote rritur fitimin opinion kjo është për shkak të tregtare Bitcoin

banka Online Swissquote rishikuar pamjen e saj fitim për 2017, duke përfituar nga tregtare të fortë në cryptocurrencies. Kompania ka qenë e mbytur me interes për tregtimin Bitcoin.

Gland-bazuar Swissquote pret të ardhurat të ketë arritën 186 milion franga zvicerane në 2018, 8 milionë më shumë se ajo e kishte parashikuar në parashikimin e tij më të fundit. Banka tha se do të postoj një fitim para tatimit prej rreth 45 milionë franga, sipas një deklarate të lëshuar sot.

Rritja e shpejtë e të ardhurave dhe fitimit rritjes ishte rezultat i dy faktorëve, Swissquote tha.

Konsumatorët tregtohen në mënyrë të konsiderueshme më shumë me letrat me vlerë dhe të këmbimit valutor, ndërsa kompania gjithashtu ka përfituar nga futja e tregtare cryptocurrency.

Swissquote ishte i pari Banka Evropiane në internet për të nisur një ofertë të tillë në korrik, 2017.

Blockchain News 12 janar 2018


DMM Group i Japonisë nis Bitcoin shkëmbimit

DMM Group, një bazë në Japoni eCommerce dhe Internet Holding Company është duke filluar një shkëmbim të ri të quajtur DMM Bitcoin.

Kompania është duke planifikuar të flijimit 24/7 mbështetjen e klientëve, dhe aktualisht është më e re e rregulluar Bitcoin këmbimit Japan.

Firma është regjistruar zyrtarisht si një "tregtar monedhës virtuale’ në Byronë Japanese Financave


Blockchain News 12 janar 2018