Blockchain News 07.08.2018

KSHZ vonon Bitcoin vendim ETF deri në shtator

Letrave me Vlerë dhe Exchange Komisioni i SHBA ka shtyrë një vendim për një ETF propozuar Bitcoin, shtyjnë vendosmërinë e tij përfundimtar përpara me më shumë se një muaj. Në një mënyrë të publikuar më 7 gusht, Zyrtarët në agjenci shkruan se ata ishin duke i dhënë vetes më shumë kohë për të diskutuar në se do të miratojë atë që do të jetë i pari shkëmbimi-tregtohen produkt i këtij lloji në SHBA.

Është gjithashtu ndoshta befasuese, duke pasur parasysh se në të kaluarën, Zyrtarët e KSHZ kanë përdorur kompetencat statutore e agjencisë për të shtyrë mbrapa vendimeve për Bitcoin ETFs.


Banka zvicerane Maerki ofron shërbime për firmat cryptocurrency

bankë private me bazë në Zurich Maerki Baumann ka rënë dakord të formojnë partneritet bankar me firmat cryptocurrency, zgjidhjen e një pikë dhimbje për kompanitë që operojnë në këtë industri. Më parë, shokët institucion Zurich Falcon Banka Private ishte profilit më të lartë bankare zvicerane shërbime të flijimit për blockchain kompanitë.

Ndryshe Falcon, Maerki Baumann aktualisht nuk planifikojnë për të ofruar të menaxhimit të aseteve cryptocurrency ose kujdestarisë shërbime. Banka kohët e fundit botoi një raport mbi cryptocurrencies në të cilën tha se është "duke mbajtur një sy" në këtë klasë e aseteve. Nga raporti: "Maerki Baumann është duke e mbajtur një sy në zhvillimin e këtyre instrumenteve investuese dhe progresi përkatës në anën rregullative… Maerki Baumann në përgjithësi është i përgatitur për të pranuar fonde të krijuara përmes cryptocurrencies, qoftë përmes transaksioneve spekulative ose në formën e pagesës të marra për shërbimet e ofruara ose nga fitimet e minierave.”


Banka qendrore Spanish mbështet cryptocurrencies në raportin e ri

Banka Qendrore e Spanjës, Banco de Espana, ka lëshuar një raport ku thuhet se përdorimi i monedhave dixhitale, sidomos kur ka një version dixhital i monedhës shtetit, do të përmirësojë politikën monetare të vendit. Ajo gjithashtu thekson se monedhat digjitale mund të ndihmojë në përmirësimin e infrastrukturës ekzistuese financiare të kombit.

Drejtori i Përgjithshëm për Ekonomi në BZHA, Galo Nuño, tha se përdorimi i cryptocurrencies mund të ketë një ndikim pozitiv në ekonomi. Dokumenti gjithashtu sugjeron se nëse banka qendrore ndërrime të blockchain, Kjo do të ndihmojë në menaxhimin e normave të interesit dhe e ofertës së parasë më të mirë.


Coinbase rinis Bitcoin blerjen dhe shitjen në Wyoming pasi të marrë miratimin rregullator

Coinbase është duke ofruar shërbime për banorët që jetojnë në shtetin amerikan të Wyoming përsëri, pasi rinovuar licencën e tij transmetues të holla në Wyoming, duke shënuar një kthim të gjatë-pritur që Coinbase befas u tërhoq nga shteti tre vjet më parë. Coinbase kishte njoftuar në qershor 2015 se do të ishte e kushtueshme dhe praktike për të vazhduar shërbimet e saj në Wyoming, pasi rregullatorët shtetërorë sqaroi kompania ra nën Aktin transmetuesit Parave.

Akti nevojshme në kohën që Coinbase duhet “rezervë të dyfishtë” banorët shtetërore’ Asetet - do të thotë mbajtjen e rezervave në valutë fiat për të gjitha aktivet e kripto të mbajtura në emër të konsumatorit - në mënyrë që të rinovojë licencën transmetues parave. megjithatë, Shteti Cowboy miratoi një projekt-ligj të dukshëm në mars të këtij viti që ndryshuar Aktin Paratë transmetues për të siguruar një përjashtim për monedhën virtuale “Kompanitë cryptocurrency në Wyoming kërkohet më të dyfishojë rezervojmë pasuritë e banorëve të shtetit.”


West Virginia ofron qarqeve të saj votimin celular blockchain

Zyrtarët nga West Virginia po sjellin një app blockchain të bazuar votimit celular për të gjithë 55 qarqet në shtetin në një lëvizje që synon për të lejuar votuesit mungojnë në ushtri të votojnë distanca në zgjedhjet afatmesme. Shteti pilotuar app blockchain në maj që lejoi të vendosur personelin ushtarak dhe familjet e tyre të votojnë në zgjedhjet paraprake.

Aplikacioni është zhvilluar dhe vendosur nga fillimin teknologji votimi Voatz, i cili tha se kodon teknologjisë së lartë dhe ruan të dhënat e fletëve të votimit nëpërmjet një rrjeti të decentralizuar në një përpjekje për të siguruar informacion votimi është i koduar dhe transacted më shpejt. Që ka thënë, Zëvendësshefi i Shtabit Michael Mbretëreshës Warner tha se shteti do të largohet vendimin përfundimtar për qarqet individuale nëse ata do të përdorin teknologjinë e sapolindur.


raport: vendosjet blockchain për të shpëtuar bankat e më shumë se $ 27B çdo vit nga 2030

Një studim i kryer nga firma të inteligjencës të tregut Juniper Research tregon se me vendosjen e teknologjisë blockchain, institucionet financiare të qëndrojë për të gjeneruar kursime që arrijnë në mbi $27 miliardë në transaksionet e shlyerjes ndërkufitare nga 2030. Në bazë të mbi-zinxhirit transaksioneve, shpenzimet do të reduktohet nga mbi 11%.

Raporti i titulluar “E ardhmja e blockchain: Mundësitë kryesore vertikale & Strategjitë vendosjen 2018-2030” Raportet bankat që integrojnë Blockchain do të arrijë reduktimin e kostove jo vetëm në përpunimin e pagesave dhe pajtimit, por në operacionet e thesarit dhe të pajtueshmërisë. Gjithashtu, Hulumtimi i ri identifikuar kursimet e mundshme për konsumatorët dhe ndërmarrjet nëpër një varg të industrive, nga reduktuara taksat për blerësit në shtëpi në shpenzime të reduktuara në tregtinë e eksportit të ushqimit.


Blockchain News 07.08.2018

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *