Robotrading ose Trading manual

Robotrading është procesi i përdorimit të një sërë udhëzime për vendosjen e ofertave për të blerë ose shitur aksione, para, ose cryptocurrency. Udhëzimi grup është i bazuar në tregues të ndryshëm të tregut, duke përfshirë edhe çmimi, kohë, vëllim, dhe të tjerët. Kur tregtarët janë duke u lodhur dhe nuk kanë kohë për të tregtisë me dorë, ata mendojnë për të lëvizur për të robotrading. Por pragu për të hyrë në këtë zonë është mjaft e lartë, sidomos për një person i cili nuk ka arsim special financiar ose teknik.

Rreth kalimit të robotrading dhe të kohës së lirë

Nëse investitori privat fokusohet në fitimin, e kupton dallimin në mes tregtare manual dhe automatik, dhe ka disa aftësi të programimit, ata duhet të paktën të mendojnë për kalimi te binarët automatike. Efektiviteti dhe fushëveprimi i punës janë në rritje: njerëzit vetëm të kryejnë më shumë dhe më të mirë. Duke tregtare automatikisht ju mund të mbulojë më shumë shkëmbime, përdorin më shumë mjete dhe strategji. Por kjo nuk do të thotë që ju nuk keni nevojë për të monitoruar operacionet automatike si ato manual. Mos harroni në lidhje me monitorimin, është gjithmonë e rëndësishme për të mbajtur sytë hapur.

çdo tregtisë, nëse manual ose algorithmic, kërkon përpjekje dhe përfshirje të plotë në procesin e. Nëse ju doni të fitoni, ju keni për të shpenzuar shumë kohë në tregtimin e. në mënyrë ideale, ju duhet të keni një ditë të plotë pune, kur ju nuk mund të shkruani vetëm kodin dhe të shkojnë të pushojnë. Sigurisht, ju nuk do të jetë e bashkangjitur vetëm për një vend, ju do të jetë në gjendje të udhëtojnë nëpër botë, por vetëm nëse ju jeni gjithmonë në internet. Por kjo nuk është patjetër për të shtrirë në një shtrat i varur nën një pemë palme për ditë.

Robotrading ose Trading manual

Në lidhje me paratë Fiat dhe cryptocurrency

Në aspektin e programimit, nuk ka dallim në mes të asaj që ju jeni tregtare, Paratë fiat ose cryptocurrency. Gjëja kryesore është që të krijojë një sistem të mirë mekanik tregtare. Nuk janë algoritme që mund të përdoret në mënyrë efektive nëse me monedhave konvencionale, cryptocurrencies, ose aksionet e aksioneve. Kjo nuk është e rëndësishme se çfarë mjet është aplikuar për hyrjen. Çfarë ka rëndësi nëse është apo jo rregullat nënkuptuar në algorithm përshkruajnë sjelljen e mjet të zgjedhur në mënyrë specifike. Kështu që këtu është pyetja e formulimit fillestar ide tregtisë dhe strategjinë. Sidoqoftë, kur një algoritmi është duke u zhvilluar, sjellja e një aktivi të veçantë tregtare është marrë parasysh.

rreth përfitimeve, rreziqet dhe gabimet pamend

Përparësia më e madhe e tregtare automatizuar mbi tregtimin manual është mungesa e emocioneve. Njerëzit shpesh marrin vendime të bazuara në ndjenjat dhe emocionet dhe kjo nuk ka gjithmonë të ketë një efekt pozitiv mbi rezultatet, veçanërisht në momente kritike. në të kundërt, algorithm thjesht e kryen punën e vet pa ndonjë emocione apo eksitim; ajo nuk ka marrë vendime impulsiv dhe tregton në strategjinë e përcaktuar në mënyrë rigoroze. Dhe në qoftë se algorithm është nisur, tregtari nuk mund të ndërhyjë dhe të ndryshojë diçka.

Sigurisht, ka rreziqe, dhe ata janë zakonisht Rreziku i tregut. Ideja algorithm tregtimit mund të ndalet duke fituar në një moment kur çdo ngjarje e paparashikueshme dhe kriza të ndodhë në treg. Shumica robots nuk mund të ndjekim sinjal. Ju do të keni për të ndjekur këto raste dhe për të ndryshuar robots tuaj në kohë ose çaktivizoni tyre. Ekziston edhe një rrezik i vogël se shkëmbimi do të dështojë.

për më tepër, programmers nganjëherë mund të bëjë gabime pa kuptim, por të rënda. Një algorithm thjeshtë ka koston dhe çmimin. Sigurisht, në mënyrë që të ardhurat, Çmimi juaj duhet të jetë më e lartë se kostoja tuaj. Nëse ju ngatërruar ato, robot juaj do të jetë humbje. Shpesh newbies përballen me këtë problem. Si rezultat, një gabim shumë të thjeshtë në çdo fazë të çon në humbje të mëdha.

për aftësitë

Ndonjë aftësi të veçanta do të jetë shumë i dobishëm. Duke thënë ndonjë aftësi të veçanta, në radhë të parë do të thotë njohuri të mirë të matematikës dhe logjikës. Kjo është më shumë për logjikë të qartë dhe të kuptuarit se si të shkruaj një rregull formal tregtare në vend se në lidhje me matematikë, sepse ju nuk keni nevojë për ndonjë transformime algjebrike në fazat e hershme. Ekziston një dallim i qartë në mes të ndjenjës së se si të tregtisë dhe aftësinë për të përshkruar logjikën tregtisë në një grup formal të ngjarjeve dhe veprimeve. Në këtë hap, ne kemi nevojë për njohuri matematikore. Gjithashtu, aftësitë e programimit dhe komandën e gjuhëve themelore të programit (për shembull, “C”) janë thelbësore.

Rreth kurthet

Ndonjëherë ju duket për të dalë me një strategji fitimprurëse, mahnitëse dhe duke punuar ide tregtimit. Ju peshojnë atë në çdo program modelimit matematik, për shembull, Mathcad. atëherë, ju shikoni në të dhënat, të hartuar një model të të dhënave, dhe të bëjë llogaritjet e kërkuara. pas kësaj, ju të përfshijë të gjitha komisionet dhe shpenzimet, dhe çdo gjë works fine. Meqe ra fjala, në asnjë mënyrë, mos kec veten, përfshijnë të gjitha pagesat, është e domosdoshme. Por pastaj ti e kupton se implementimi teknik i idesë tuaj ka nevojë për më shumë para se ju mund të fitojnë nga kjo ide.

Një herë e një kohë, një investitor privat bëri një robot madhështore tregtare, quajtur Panda. Ajo gjeneruar një 8,000% kthehen gjatë tre muajve me pothuajse asnjë rrezik fillestare. Panda u diskutua dhe hyped shumë, por me të vërtetë ka punuar mirë. Por gjëja ishte se robot bëri këtë para nga kapitalit fillestar në 1 mijë, ndërsa mbështetja mujore për të gjithë infrastrukturën teknike të nevojshme për të mbështetur koston e projektit rreth një 10 mijë. kështu, ajo ishte fillimisht një projekt të padobishëm, për shkak se ajo nuk mund të mbulojë edhe të gjitha shpenzimet për energji elektrike, serverat fuqishme dhe kompjutera që kryejnë llogaritjet për projektin Sidomos, ai duhet të kujtojmë se të ardhurat robot nuk janë gjithmonë të larta, por paratë për mirëmbajtjen duhet të paguhet në mënyrë të qëndrueshme. Kështu që, është e rëndësishme për të llogaritur jo vetëm sa për të fituar, por edhe se sa ju duhet të shpenzojnë për të fituar.

Paratë rreth fast

Është e qartë se robots mund të jetë konfiguruar në mënyra të ndryshme, kjo varet nga vëllimi i tregtisë, ajo thekson dhe kreditë janë përdorur kur tregtare, nëse keni investuar paratë në tuaj ose në emër të dikujt, etj. Nuk janë një shumë e nuanca. Por në përgjithësi, ju mund të fitojnë pak nga pak çdo vit me pothuajse pa rreziqe nga tregtare për dhjetë vjet në 10% në vit, ose ju mund të përpiqet për të tregtuar një vit në 100%.

Por ka një ligj në tregun e aksioneve që ju nuk do të jetë në gjendje të mashtrojnë - të larta kthimi i mundshëm, rreziku më i madh potencial. Është aq i fortë sa të sundimit të kërkesës dhe ofertës. Kështu që, në qoftë se ju të mbështeteni në para të mëdha, të jenë të gatshëm për humbjet e mëdha. Ky rregull nuk mund të shmanget dhe duhet të merret parasysh kur bëhet fjalë për kthimin në investime (Roi) ose profitabilitetit algorithmic tregtimit.

Rreth platforma për newbies

Ka disa platforma që lejojnë askënd të tregtuar pa aftësitë e Trading. Për shembull, Libertex është platforma më e famshme, por ka shumë të tjerë. Kjo është një alternativë e mirë për një newbie për të përpiqen dhe të shohim se si të gjitha veprat.


më i lartë 8 Aplikimi Online Mobile për Cryptoсurrency