Matematikan llogaritur çmimin e Bitcoin për 2018

Çmimi i Bitcoin për 2018

në janar 22, përdorues Medium Joel Lopez Barata publikuar një post: “I llogaritur çmimin e Bitcoin për të gjithë vitin 2018. Ju nuk do të besojnë rezultatin! “Me mohim” kjo është vetëm një opinion, jo një këshill investim. ” Llogaritjet matematikore Lopez bazohen në hipotezën se sjellja e Bitcoin në të ardhmen do të korrespondojnë me sjelljen e tij në të kaluarën. Në këtë rast, Lopez konsideron Bitcoin “paratë shëndetshëm”, dhe Fiat – jo: “Fitimi i ardhshëm do të jetë e barabartë me të fundit, Ndërsa shumica e njerëzve e kuptojnë se Bitcoin është e para më të mirë.”

Simulimi Lopez është i bazuar në Metoda Monte Carlo. Kjo është një gamë të gjerë të algoritmeve kompjuterike që mbështeten në mostra të përsëritura të rastit. Në këtë rast, Lopez përdor fitimin përditshme dollar nga Bitcoin për të kuptuar se çfarë çmimi e përafërt do të jetë deri në fund të 2018.

Për të llogaritur fitimin e përditshme, ai ndan çmimi aktual Bitcoin me çmimin për ditën e fundit dhe zbret njësinë: “Duke folur për Monte Carlo simulimi në financa, ne supozojmë se sjellja ardhmja çmimi i aktivit do të jetë i ngjashëm me sjelljen e saj të fundit, dhe për të krijuar një shumë të versioneve të rastit të kësaj të ardhmen , i cili është i njohur në matematikë si “shëtitjet rastit”. Kodi i plotë për krijimin e një simulim të tillë është në dispozicion në GitHub.

Për të ndërtuar çdo model të rastit ecin në simulim, duhet të marrë mostra të rastit e fitimit ditor nga 2010 për sot, shtoni ato dhe pastaj shumohen kumulative deri në dhjetor 31, 2018. pas kësaj, çmimi aktual i Bitcoin është shumëzuar me vlerën e një shëtitje të rastit, dhe rezultati është një simulim të çmimit të ardhshëm. Kjo duhet të bëhet shumë herë (në këtë rast – 100,000 kohët), dhe në fund të vitit ne do të shohim shpërndarjen përfundimtare të çmimeve për çdo shëtitje të rastit.

i parë 200 të 100,000 Shëtitjet rastit të duket si ky:

Çmimi i Bitcoin për 2018
Ajo rezulton se çmimi përfundimtar për më të rastit ecën shkon nga $ 10,000 në $ 100,000. Diagrami i mëposhtëm tregon shpërndarjen e çmimeve përfundimtare për të gjithë 100,000 shëtitjet rastit:

llogaritet çmimi i Bitcoin për 2018
Ajo tregon se ka shumë të ngjarë çmimi varion në mes të $ 24,000 dhe $ 90,000. Për të kuptuar atë më saktësisht, ka disa mënyra. i parë, ju thjesht mund të llogarisë 50% -përqindje th e shpërndarjes së çmimeve finale. Ajo do të jetë e barabartë me $ 58,843. Një tjetër metodë është për të llogaritur funksionit të dendësisë probabiliteti duke përdorur vlerësimin densitet bërthamore dhe për të gjetur çmimin korrespondon me maksimum të këtij funksioni – $ 55,530.

Por kjo nuk është treguesi i fundit, ajo është ende më mirë të përdorin atë për të gjetur intervalin e besimit. Për çmimin Bitcoin, the 80% interval besimi do të jetë $ 13,200 – $ 271,277. Ai gjithashtu vë në dukje se shanset që deri në fund të vitit çmimi do të jetë më poshtë $ 13,200 janë të njëjta si shanset që ajo do të jetë mbi $ 271,277.

Tani që vlerësimi densiteti bërthamore është i njohur, është e mundur për të llogaritur probabilitetin se kostoja e Bitcoin do të bjerë deri në fund të vitit në krahasim me një tregues të caktuar. Veçanërisht, probabiliteti që çmimi do të jetë më e ulët ose e barabartë me nivelin e janarit 20 ($ 12,000), është 9.84%.


autor: Richard Abermann


Kush e bëri kontributin më të madh në industrinë e kripto? më i lartë 7