Litecoin është

Litecoin (LTC) u krijua nga Charlie Lee, një ish-punonjës Google dhe ish-Drejtor i Inxhinierisë në Coinbase. Litecoin është një pirun të klientit Bitcoin Core i cili u lirua me anë të një klient të hapur-burim në GitHub. Litecoin u lirua në tetor 2011. Për një kohë mjaft të gjatë, ajo kishte qenë cryptocurrency dytë me kapak të tregut. Kjo është arsyeja pse njerëzit e quajti atë “argjendi dixhitale.” Në këtë moment, Litecoin vjen gjashtë, humbur të Bitcoin, Ethereum, gurgullimë, Bitcoin Cash dhe Cardano. Kapak të tregut është $8.383.386.336, dhe 1 LTC është e barabartë me 0,01799050 BTC, ose $152,24. për vitin 2017, çmimi ka rocketed nga 1,250%.

Rrjeti Litecoin është planifikuar për të prodhuar 84 milion litecoins, e cila është katër herë më shumë njësi monetare si Bitcoin. Ashtu si Bitcoin, Litecoin është e minuar. Një ose mund të çojë sipërmarrje e tyre të vetmuar apo të bashkohen me një re të minierave ne mund të rekomandojë vetëm këto 3 Kompanitë Hashflare, IQMining ose Zanafilla Minierave. Ndryshe nga Bitcoin me SHA256 saj, Litecoin punëson një version të thjeshtuar të scrypt si prova-e-punës hashing algorithm e saj. performanca e saj mbështetet kryesisht mbi qasje në një sasi të madhe të kujtesës.

Rreth Litecoin

Shumë njerëz shpesh krahasojnë Bitcoin për ari, duke thënë se kjo është një mundësi ideale investimi. mirë atëherë, Litecoin mund të shihet si para-një mjet shkëmbimi me funksionalitetin e kërkuar. Koha e përafërt Litecoin së brez bllok është 2.5 minuta kundrejt 10 minuta për Bitcoin, që do të thotë më shumë transaksione në kohë të shpejtë të konfirmimit.

për më tepër, Litecoin ka aktivizuar veçuar Dëshmitari (ndjekur) dhe vendosur Rrufeja Networks (LN), e cila është përmirësuar dukshëm kapacitetit të rrjetit të. Dhe teknologji atomike Swap mundëson Litecoin që do të shkëmbehet direkt për Bitcoin, Ethereum, Vertcoin, dhe Decred-blockchains që të përdorë gjithashtu edhe këmbime atomike.

Të gjitha teknologjitë e mësipërme u prezantua për herë të parë dhe të testuar në rrjetin Litecoin. Ekipi është vazhdimisht duke u përpjekur për të bërë produktin e saj më të mirë. Litecoin është më e shpejtë dhe më fleksibël se Bitcoin, e cila lejon që ajo të provoni ide të reja dhe të eksperimentojnë me ta vërtetë të shpejtë.

Nga këndvështrimi im, e madhe-dhe më i rëndë-konkurrenti Litecoin nuk është Bitcoin por Zcash. Është e ndërtuar mbi protokollin Zerocash që ofron transaksionet vetësie, ruajtjen. Është anonimiteti që e bëri Edward Snowden dalë në mbështetje për cryptocurrency, duke e quajtur atë “alternativa më interesante Bitcoin.”

Dhe nga ana teknike, Litecoin ka të gjitha shanset për t'u bërë cryptocurrency mirë për asnjë mënyrë me pakicë transactions.There së Litecoin mund të luaj më mirë Bitcoin në aspektin e popullaritetit. Por si industria cryptocurrency maturohet, Disa monedhat dixhitale do të jetë në gjendje për të fituar njohje.


autor: Richard Abermann


përvojat Hashflare