Rreth ICO: Kush mbledhur më shumë fonde gjatë shitjes shenjë

Në vitin e kaluar, ICO ishte mënyra më popullore për ngritjen e fondeve. Por ekspertët theksojnë se ne do të shohim një qasje krejtësisht të ndryshme për kryerjen e shitjes shenjë në 2018. Tani le të kujtojmë se cilat projekte mbledhur më shumë fonde gjatë ICO-ndonjëherë, në pak sekonda.

shumica e fondeve gjatë shitjes shenjë

EOS – Infrastruktura më i fuqishëm për Aplikime Decentralizuara

Me shume se $700 milion mbledhura. ICO është ende në vazhdim e sipër

EOS është një platformë decentralizuar për zhvilluesit e aplikacioneve të decentralizuara. Krijuesi i EOS është Dan Larimer. Ai është i njohur edhe si themeluesi i BitShares, Steem, dhe BitUSD.

Vlen të përmendet se zhvilluesve të vendosur për të kryer mbledhjen e fondeve deri në qershor 2, 2018. Kjo është një periudhë të konsiderueshme për projekte të tilla. Në fund të tetorit, në shkallë Launch 2017 Konferenca Brock Pearce tha se ICO EOS s kishte tërhequr pothuajse $700 milion në 345 ditë, dhe kjo nuk ishte kufiri. Sipas Pearce, kjo ICO do të mblidhen më shumë se $1 miliard para se ajo është e përfunduar.

Platforma është operuar në blockchain në formatin e sistemit operativ për zhvilluesit. Qëllimi kryesor është për të përmirësuar efikasitetin e teknologjive të informacionit (nuk ka asnjë kufizim për përsosmëri, dhe aftësitë e sistemeve të tilla janë të kufizuar vetëm nga vetëdija e njeriut) dhe për të zgjidhur problemin e scalability blockchain duke rritur numrin e përdoruesve për miliona dhe shpejtësinë e transaksioneve për miliona për sekondë përmes llogaritjeve paralele dhe përpunimin e të dhënave. Këto ide janë mbresëlënëse. Funksionimi rrjeti do të konfirmohet nga OPAK (Dëshmi deleguar i Kunjit). Kjo eshte, është e nevojshme për të mbajtur portofolin tuaj me disa monedha të gjithë kohën për transaksion të paraqiten në blockchain. Një shifër konkrete nuk mund të sigurohet tani, por duke analizuar parimin e minierave POS, bëhet e qartë se sa më shumë monedha janë në dispozicionin tuaj, më shumë shanse keni për të gjetur një bllok. Kjo metodë është dëshmuar edhe në rrjetin social Steemit, ku koha mesatare për të konfirmuar transaksion është një çift i sekondave.

FileCoin – Një Tregu i decentralizuar për Data Storage

$257 milion mbledhura

FileCoin është një rrjet i decentralizuar në blockchain e vet për ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave. Parimi i operacioneve të rrjetit mund të krahasohet me minierat; Dallimi i vetëm është platforma për minierat. Përdoruesit të sigurojë qasje në ruajtjen e tyre në këmbim të FileCoins.

Ka dy mënyra për të përdorur rrjetin:

Klientët blejnë magazinimit cloud ose të kërkojë informacionin e nevojshëm nga minatorët në rrjet dhe të paguajnë për shërbimet me FileCoins.

Minatorët ofrojnë përdoruesve me qasje në ruajtjen e tyre për FileCoins.

FileCoin ka konkurrentët si Storj dhe Sia. Projekti i parë është i bazuar në Ethereum dhe ka probleme me scalability, dhe e dyta është mjaft i ngadalshëm, si dhe. FileCoin përdor rrjetin e vet dhe protokollet për të bashkëvepruar me përdoruesit dhe të dhënat e tyre.

Tezos – Një Commonwealth New Digital

$232 milion mbledhura

Tezos është një vetë-menaxhuar Sistemi i ri i decentralizuar Blockchain që krijon një komunitet të vërtetë dixhital. Teknologjia lehtëson verifikimin formal, e cila matematikisht provon saktësinë e operacioneve kodit rregullator dhe rrit sigurinë e kontratave më delikate apo financiarisht ponderuar zgjuar.

Me fjale te tjera, zhvilluesve të prezantuar një alternativë për Ethereum dhe të njoftuar lirimin e një protokolli të ri specializuar për të punuar me kontrata të sigurta zgjuar. Sistemi ka për qëllim përmbushjen e detyrave themelore, të tilla si transparenca, siguri, dhe shpejtësia e punës. Gjuha e vet për kontratat e zgjuar, quajtur Michelson, ofron një sistem formal verifikimit sipas parimit që është përdorur në industrinë e aviacionit.

Pavarësisht nga një ICO tillë të suksesshëm, Projekti është ende në fillim të zhvillimit të saj për shkak të disa konflikteve të brendshme. Themeluesit e kompanisë kanë kap një luftë me presidentin e fondit zviceran, që sigurohet mbledhjen e fondeve, dhe investitorët janë ende duke pritur për argumentet e tyre. Ndërsa ato më të padurueshëm kanë ngritur tashmë disa padi kundër projektit.

Bancor – Decentralizuar Likuiditeti Rrjeti

$150 milion mbledhura

Bancor është një rrjet i decentralizuar që ju lejon të ruani argumentet Ethereum dhe të lehtë konvertimin e tyre në çdo argumentet tjera, pa palëve të treta në një çmim të llogaritur automatikisht duke përdorur një web portofol të thjeshtë.

Baza e projektit është kontrata e zgjuar dhe një prototip përmirësuar i rrjetit Ethereum se shkëmbimet argumentet anashkaluar shkëmbimet cryptocurrency. Ajo është e shpejtë, i besueshëm, dhe, ajo që është më e rëndësishme, i sigurt. Transaksionet janë bërë me ndihmën e kontratave të zgjuar. “Magic qëndron në matematikë dhe një formulë të thjeshtë që blen dhe shet në mënyrë të tillë që likuiditetit të vazhdueshme në treg është ruajtur pavarësisht nga vëllimet dhe listings këmbimit,” zhvilluesit shpjegojnë.

Arritjet e kompanisë janë më shumë se 50 projektet simbolike, përfshirë Fuqia Ledger, dylli Token, SENSE, dhe të tjerët. Ata janë bashkuar tashmë me rrjetin Bancor. Nëntë projekte partnere kanë aktivizuar tashmë shenjat e tyre dhe mund të blejnë dhe shesin përmes aplikimit Bancor. Përveç BNT (Bancor Rrjeti Token), aplikimi mbështet ETH, GNO, ENJ, BMC, IND, STX, DËSHIRA, dhe IQT. Me ndihmën e kontratave të zgjuar, rrjeti i konvertuar 20.7 milion BNT ($58 milionë në normën mesatare të Bancor).

status – Ethereum Mobile OS

$100 milion mbledhura

Kjo është një ekosistem krejtësisht të re e aplikacioneve të decentralizuara (DApps), i cili siguron përdoruesit me një ndërfaqe të përshtatshëm për bashkëveprojmë me sistemin, si dhe me përdorues të tjerë të platformës. për më tepër, sistemi mund të pavarur të kryejë funksionet e një portofol, një shfletues, dhe një chat. I tërë procesi është i decentralizuar dhe, prandaj, të sigurt dhe të shpejtë.

Është interesante se zhvilluesit janë bast mbi komunitetin në zhvillimin e projektit. Kjo eshte, zhvilluesit japin një mundësi për pronarin e argumentet në komunitetin e tyre për të marrë pjesë në vendimmarrje për zhvillimin e projektit pavarësisht nga fakti se parimi ICO nënkupton mungesën e këtyre të drejtave.

Disa aplikacione decentralizuara tashmë janë regjistruar në statusin, përfshirë Gnosis dhe Aragon.

Gnosis (250,000 ETH mbledhura) është një platformë decentralizuar për parashikimet. për shembull, parashikimet mund të kishte për qëllim diskutimin njerëz të famshëm, Diskutimet gazetareske, vlerësimi para-ankand e veprave të artit, baste sportive, etj.

TenX – Convert dhe Shpenzojnë Monedhat Virtual. Kurdo. kudo

$83,1 milion mbledhura

Kompania Pagesa Singapor përpiqet për të bërë përdorimin e cryptocurrencies si përshtatshëm dhe të lehtë si përdorimi i monedhave Fiat. Kështu që, ata morën miratimin nga Visa dhe MasterCard dhe lëshuar kartën e tyre plastike. Kostoja e lëshimit kartë është $15, por ju mund të urdhërojë versionin e saj virtuale në faqen zyrtare të internetit, si dhe. Kompania premton tarifa të ulëta komision për shfrytëzimin e shërbimit, nëse shpenzimet në kartë janë më pak se $1,000 në vit. Në qoftë se shpenzimet në kartën e kalon këtë nivel, tarifat e komisionit nuk do të jetë i ngarkuar.

në ditët tona, Sistemi punon me Bitcoin, ndërsa eter dhe dash janë në mode beta mbyllur. Mbështetja e ERC20 argumentet standarde është theksuar edhe, që nënkupton pajtueshmëri me DGX, REPS, BESIM, NEO, dhe të tjerët. Ajo që është më interesante është se ju mund të paguani me një kartë TenX në çdo dyqan që pranon Visa dhe MasterCard. Ky është një projekt shumë premtues mbështetur nga Vitalik Buterin.

qytetar – Ekosistemit Secure Identity

$33 milion mbledhura

Civic synon të ndërtojë një ekosistem universale që ofron akses në informacionin e nevojshëm mbi kërkesën. domethënë, ajo siguron qasje në shërbimet e verifikimit të identitetit nëpërmjet blockchain. kështu, Civic do të sigurojë qasje të thjeshtë dhe të sigurt për të dhënat personale të përdoruesve dhe të verifikojnë identitetin e tyre.

Për shembull, kompania ofron banorët e Lindjes së Largët për të marrë pjesë në barazim makinë, e cila do të mbahet vetëm për ta. Nëse promotor bashkëpunon me Qytetare, ata mund të kontrolloni nëse të gjithë pjesëmarrësit janë banorët e kësaj pjese të vendit.

Civic ka lëshuar tashmë një kërkesë për platformën e saj digjitale identifikimit, i njohur si platformë të sigurt Qytetare identitetit (iOS version vetëm).

Aventus – B2B biletave Infrastruktura

$18.7 milion mbledhura

Aventus është një mjet për të krijuar dhe për të promovuar bileta për ngjarje të ndryshme në mënyrë të sigurt dhe transparente. Organizatorët e ngjarjes vetë nuk e kontrollojnë bileta shpërndarja.

Projekti i lejon të mendonin parimin e shpërndarjes së biletave në tregjet e mesme, si dhe për të eliminuar reklamat parregulluar dhe aktivitetet e paligjshme në lidhje me shitjen e biletave. Me mjet të tillë, organizatorët do të jetë në gjendje për të vendosur minimale dhe çmimet maksimale për bileta dhe për të monitoruar lëvizjen e tyre në tregun sekondar, duke e bërë të gjithë procesin transparent dhe të drejtë.

Me fjale te tjera, kjo është një sistem i sigurt biletave. Detyra kryesore e Aventus është për të ndryshuar konceptin e shpërndarjes së biletave dhe të bëjë atë të decentralizuar, e cila do të lejojë nxitësit dhe sistemeve të specializuara për të shitur bileta për ngjarjet automatikisht dhe për të marrë një komision për të.

Tani ne do të kushtoj vëmendje të veçantë për disa projekte të suksesshme të ICO-së ruse.

MobileGo – Revolucioni i dytë Gaming Is Coming

$53 milion mbledhura

Broadband hyrje në internet ka ndryshuar botën e lojrave. Fushatat e vetme janë të mërzitshëm, dhe lojtarët duan të konkurrojnë me njëri-tjetrin në kohë reale. Teknologjia e blockchain do të bëjë një revolucion në lojrave multiplayer: tani konkurse cybersport do të bëhen të disponueshme për të gjithë. Kjo është tashmë në dispozicion me shenjë zgjuar MobileGo, e cila do të lejojë miliona e lojtarëve nga e gjithë bota që të bashkohen në turnet e decentralizuara dhe P2P ndeshjet.

Për të vënë atë të drejtë, zhvilluesit duan të zgjerojnë kufijtë e ngjarjeve e-sportive, e cila do të lejojë të gjithë lojtarët të marrin pjesë në garat në kushte të barabarta. Lojtaret do të shpërblehet për arritjet e caktuara me shpërblime të holla.

Qendra e Minierave Russian – Minierave shumëqelizore

$43 milion mbledhura

Kompania mban ruse nis qendrat minerare në Rusi, zhvillon minatorë unike dhe më të përparuara, quajtur Multiclet, dhe prodhon minatorët Sunrise.

Ideja kryesore zbulim i madh i këtij projekti është për të krijuar një "ASIC-rezistente" minator që vullnetin tim një cryptocurrency, për shembull, Ethereum, disa herë më efikase se karta grafike dhe të përdorin një sasi minimale të energjisë. tregues të tillë janë planifikuar që të arrihen përmes zhvillimit të një procesor multicellular, e cila do të bazohet në parimin e ngjashëm të informatikë shpërndarë të një chip kartë grafike.

në ditët tona, Kompania furnizon Asics Sunrise me patate të skuqura Bitfury huaj. Zhvillimi i procesorit të brendshëm informatikë do të marrë rreth një vit. Projekti mund të konsiderohet Revolucioni rus në miniera.

INS Ekosistemit – Industria Ushqimore, reinvented
$42.1 milion mbledhura

Ky startup është i pari ekosistemit globale decentralizuar që lidh prodhuesit e ushqimit dhe konsumatorët direkt.

Qëllimi është që blerësit mund të ndërveprojnë me prodhuesit direkt, anashkaluar shitësit dhe ndërmjetësit e tjerë që nuk mund të kontrollohen plotësisht. Shitësit me pakicë zakonisht përdorimin e tepruar fuqinë e tyre në treg: ata mbingarkuar çmimet dhe shtypur tregtarëve të vegjël. Kjo është një problem i zakonshëm që mund të zgjidhet me INS Ekosistemit.

SONM – Superkompjuteri Universal Fog

$42 milion mbledhura

Projekti paraqet një koncept të një Superkompjuteri decentralizuar globale për mjegull informatikë. Sistemi i decentralizuar operativ në platformën Ethereum është përgjegjës për zbatimin e funksioneve informatikë dhe aftësive. Ky sistem është një pjesë e specializuar e software që mund të integrohet mijëra apo madje miliona kompjutera në mbarë botën në një rrjet kompjuterik të vetëm. Kjo do të bëjë të mundur për të arritur rezultate rekord-thyer në çdo lloj llogaritje dhe kompleksitetit, nëse ajo është llogaritur numri i molekulave në një pjesë të ADN-së në mjekësi, ose studjuar hapësirë ​​të largët, ose duke kërkuar për lloje të reja të jetës në Tokë dhe në planetë të tjerë.


shumica e fondeve gjatë shitjes shenjë


Një burim decenter.org