Si të bëhet një zhvillues Blockchain

Nëse jeni të ëndërroja të krijuar vet cryptocurrency tuaj, mësuar se si të shkruajnë kontrata zgjuar dhe aplikimet blockchain, por nuk e kuptojnë programimit, ose në qoftë se ju keni qenë në zhvillim për një kohë të gjatë, por kanë mësuar vetëm cryptocurrencies dhe duan të retrain, është e mundur. Në këtë artikull, Ne do të ju tregojnë se si në mënyrë të pavarur të studiuar pyetjen, ajo njohuri do të jenë të dobishme dhe ku për të gjetur ata.

7 Shkarko Training Blockchain Development, Kurse dhe Certifikatat

Çfarë lloj i bazës është e nevojshme për zhvillimin e blockchain?

Në qoftë se ne po flasim për zhvillimin e kontratave të mençur në disa nga platformat, për shembull, Ethereum, pastaj “bazë” nuk është e nevojshme. Ju duhet vetëm aftësinë për të përdorur motorët e kërkimit dhe pak durim. vetë, Kontratat e zgjuar janë konceptuar pikërisht në mënyrë që ata të mund të krijojnë nga njerëzit që nuk janë veçanërisht të njohur me kodim. Vështirësia e vetme që mund të lindin është mungesa e materialeve të trajnimit, sepse kjo teknologji është shumë e re.

Në qoftë se ne po flasim për zhvillimin e vetë blockchain tonë, pastaj një bazë serioze është e nevojshme. Por vetëm kjo nuk do të jetë e mjaftueshme.

Çfarë njohuri është blerë me vlerë

Gjëja kryesore është që të kuptojnë se si punon teknologjisë. Shumica e kufizimeve në zhvillim blockchain janë të lidhura me veçantitë e teknologjisë, që nuk lejon përdorimin e disa modeleve të projektimit. Me këtë, vështirësitë e para që lindin gjatë fazës së zhytjes janë të lidhura. megjithatë, pasi ju keni një kuptim të vetë teknologjisë, probleme në mënyrë për të zotëruar një nga gjuhët e programimit për të shkruar kontratave zgjuar do të lindin më. veç, Unë do të rekomandojë lexuar me kujdes Letër të bardhë i cryptocurrency, në bazë të të cilit ju do të shkruani kontrata zgjuar.

A është e mundur për të mësuar në mënyrë të pavarur ose më mirë për të marrë kurse të veçanta?

Sigurisht, çdo njohuri tani mund të blihen në mënyrë të pavarur, të paktën për shkak se shumica e projekteve janë të paraqitura në Github. Problemi kryesor është shpejtësia e njohurive marrjen. Në një dorë, ka shumë e informacionit në lidhje me blockchain, por ajo është shumë e cekët, kështu që shumica e kohës ajo do të shkojë për filtrimin e të dhënave. Ne anen tjeter, ekziston rreziku që ju vetëm të përsërisë të gjitha veprimet e mësuesit, kopjoni gjithë kodin nga libri, por ju nuk do të mësojnë ndonjë gjë. prandaj, Unë do të rekomandojë duke marrë kurse, ku ju mund të shpejt të fitojnë njohuri themelore dhe paralelisht të angazhohen në vetë-studim, për shembull, ve nje qellim – për të zbatuar një projekt të veçantë.

Cilat gjuhë programimi janë të nevojshme?

Ne besojmë se kjo nuk ka kuptim për të ndarë gjuhë programimi nga shkalla e dobisë për të mësuar diçka të re. Një gjuhë programimi është vetëm një mjet që është e përshtatshme për raste të caktuara.

Në kompanitë e mëdha nga Silicon Valley në përgjithësi nuk ka gjë të tillë si një zhvillues në një ose një gjuhë tjetër. Pra, nëse ju mund të programit është një plus i madh. Nëse ju keni një kuptim të asaj se si ta bëni atë të saktë, duke e ditur parimet bazë të ndërtimit të arkitekturës dhe projektimit modele është një plus edhe më të mëdha.

Burime të dobishme për një specialist fillestar

Ne rekomandojmë libër zhvilluesi Andreas M. Antonopoulos. Gjithashtu, ju duhet të lexoni Bardhë Letër e cryptocurrency, në bazë të të cilit ju do të zhvillojnë. Pasi ju e kuptoni teknologji vetë, të shkojnë në për leximin e dokumentacionit. Ne nuk e rekomandojmë menjëherë duke filluar me ekzekutimin e një mijë e një tutorial, sepse për shkak të faktit se teknologjia është e re e mjaftueshme, vetëm dokumentacioni zyrtar mund të shërbejë si burim i vetëm i besueshëm.

Por pas studimit të dokumentacionit, ju mund të shkoni në për të kryer mësime të thjeshta. Sa për shembuj të kodit, ka mjaft disa projekte burim të hapur që janë të lehtë për të gjetur në Github.

Gjithashtu tani ka komunitete për zhvilluesit, telegram chat, kurse online, grupet në LinkedIn dhe kështu me radhë, kështu që nuk duhet të ketë probleme me kërkimin e një komuniteti.

Si të bëhet një zhvillues Blockchain?

★★★ 7 Kurse TOP Blockchain Zhvillimit, Training and Certifications ★★★


autor: Richard Abermann