Si funksionon teknologjia blockchain zhvillohet në 2018?

Gati dhjetë vjet më parë, njerëzit e parë kuptova në lidhje me teknologjinë blockchain. Që atëherë, përfaqësuesit e industrive të ndryshme kanë qenë të monitoruar zhvillimin e kësaj teknologjie për të gjetur një përdorim për atë në fushat e tyre. për më tepër, kompanitë më të themeluara janë shkrirë në aleanca të tilla si ndërmarrje Ethereum Aleancës (EEE), R3, dhe Projekti Hyperledger, për të krijuar zgjidhje të reja blockchain bazuar në. Ne duam që të ndajnë mendimet e ekspertëve për zhvillimin e blockchain në 2018, dhe cilat kompani janë duke planifikuar për të zbatuar teknologji të re në të ardhmen e afërt.

teknologji Blockchain zhvilluar

Blockchain Teknologjia Zhvillimi

Si Forbes thekson Blockchain do të ketë implikime të gjera për mënyrën punëdhënësit vlerësojnë kandidatët dhe të mbushur vendet e lira. Në 2018, nuk do të jetë shumë platforma në treg të ngjashme me APPII, i cili siguron përdoruesit me “i zgjuar” profilet në rrjet blockchain. Jo vetëm do të përmbajë këto profile përdoruesit CV, por edhe informacion në lidhje me meritat e tyre të karrierës dhe arritjeve, certifikatat e konkurruese programe edukative dhe çdo informacion tjetër të rëndësishëm. përveç, institucionet arsimore dhe punëdhënësit do të kenë qasje në profilet për të konfirmuar këtë informacion, duke e bërë atë plotësisht e besueshme.

Raporti i fundit nga IDC Vështrime Shëndetësisë - një hulumtim dhe firmë konsultimi - vë në dukje se në vitet e ardhshme teknologjia Blockchain do të përdoret në shumë fusha të kujdesit shëndetësor. Studimi “parashikimet Botërore e industrinë e kujdesit shëndetësor 2018” parashikon që deri vitin e ardhshëm 20% e organizatave në mënyrë aktive do të jetë në zhvillim Blockchain projekteve. nga 2020 Blockchain do të përdoren në menaxhimin operacional, si dhe për mbajtjen e bazave të të dhënave të pacientëve. Kompania Skycell është një shembull i gjallë se si Blockchain dhe IOT ofrojë një zinxhir efikas të furnizimit për industrinë farmaceutike, e cila përfshin pagesat, faturimit, dhe të sigurimit.

Në të njëjtën kohë pjesëmarrësit e projektit të Institutit të Kërkimeve Blockchain, të cilat përfshijnë IBM, Pepsi Co., dhe FedEx, presim që Blockchain zbatohen në prodhim dhe prodhimit industritë e, nuk do të bëhet vetëm një instrument kryesor, por do të mishërojnë gjeneratën e dytë të revolucionit dixhital, me një të parë të qenë shpikja e internetit. Kompani të tilla si Foxconn do të përdorë blockchain për të monitoruar transaksionet në zinxhirin e furnizimit.

drejtor Blockchain në LOOMIA Saulit Lederer beson se në 2018 ne do të shohim se si kompanitë e themeluara, që kanë arritur tashmë për të provuar veten në tregjet e ndryshme, do të fillojë shërbime pilot dhe të produkteve në bazë të blockchain publik.

kompanitë e vendosura janë shumë të ditur se si institucionet që injoroi internetit në vitet '90 u konsumuar nga startups web, dhe ata nuk duan të jenë të blindsided në mënyrë të ngjashme me ardhjen e teknologjisë blockchain. Ata e njohin se është ose të filluar eksperimente me një blockchain ose të shkojnë në rrugën e një blockbuster.

Në sajë të blockchain, përdorimi i kontratave të mençur do të ndryshojë shumë. Verën e kaluar IT gjigant IBM, Insurance Corporation amerikane AIG, dhe kompani financiare Standard Chartered PLC përfunduar testimi pilot i blockchain-bazuar “i zgjuar” Politika ndërkombëtare e sigurimit. Për herë të parë blockchain dhe smart kontratat janë përdorur në këtë industri, e cila do të zhvillojë më tej këtë projekt në një shkallë masive në 2018. Oliver Bussmann është e sigurt se Blockchain po ndryshon jo vetëm nga sektorët financiarë dhe të sigurimit, por gjithashtu do të ndikojë në industritë e tjera. Ne kete aspekt, vitin e ardhshëm shumë kompani do të duhet për të përshtatur modelet e tyre të biznesit për të përmbushur kërkesat e tregjeve të reja.

Në një botë ku ndërmjetës janë duke u bërë të vjetëruara, kompanitë do të duhet të mësojnë për të ndaluar të menduarit në kapanoneve dhe të jenë më të hapur për t'u bërë partnerë në ekosistemet apo në platformat më të gjera. që, nga ana e tij, do të thotë të vendosur se çfarë lloje të modeleve të biznesit që ata duan - nëse kjo është luan platformë, luan produkt, Strategjitë omni-channel, dhe kështu me radhë.

Oliver Bussmann - presidenti i jo-për-përfitim Kripto Shoqatës Valley dhe ish-CIO në UBS - vuri në dukje se bankat më të mëdha do të jenë të interesuar në sistemet e pagesave Blockchain, për shkak se ata janë të tunduar nga avantazhet Blockchain sjell në drejtim të përpunimit në kohë reale, profile të ulëta të rrezikut, kosto më të ulëta dhe transparenca. Biznesmeni tha gjithashtu se në 2017, kompanitë ai kishte privilegjin për të punuar me kishte paguar më shumë dhe më shumë vëmendje për të llojeve të reja të shërbimeve që blockchain mundëson, veçanërisht nëse blockchain kombinohet me IOT dhe UA. Sipas Bussman, Ky trend do të vazhdojë në 2018, si raport i fundit në Forbes thekson edhe. Natyra Encrypted dhe decentralizuar të blockchain është shumë e dobishme për monitorimin e gjithnjë në rritje e numrit të pajisjeve në IOT. kështu, Raporti vë në dukje se fuqia informatikë përdoret për Bitcoins minerare mund të përdoren për të mbrojtur shtëpitë e zgjuar nga cyber-grabitës të brezit të ri.

Drejtori i Përgjithshëm i Nucleus Vizioni, Abhishek Pitti përshkruan karakteristikat blockchain cilat do të ndihmojnë në zhvillimin e mbrojtje më të fortë e të dhënave. Ai beson se në 2018, kjo zonë do të shihni përfitimet më të rëndësishme nga zhvillimin e përbashkët të teknologjive të tilla si cryptography, encryption, dhe Blockchain:

Blockchain është një mjet i fuqishëm që mund të sjellë ndryshim pozitiv në shumë industri, dhe ne parashikojmë se avancimet në teknologji encryption dhe cryptography, shoqëruar me blockchain, do të jetë recetë për sukses në industrinë e sigurisë në 2018. për shembull, të dhënat hack Equifax është diçka që nevojitet më shumë se vetëm blockchain të ketë penguar atë. Ndërsa teknologjia Blockchain mund të kenë klientët e ndihmuar me të vërtetë pohojnë më shumë kontroll mbi të dhënat e tyre personale në pronësi nga kompania, Praktikat e këqija të sigurimit do të kishte lënë ata të pambrojtur, me ose pa blockchain. Ku tiparet e sigurisë blockchain me të vërtetë do të vijnë në e tyre do të jetë në bashkim e tyre me IOT. Me një numër gjithnjë në rritje të pajisjeve të lidhura, 2018 do të duhet arkitekturën e sigurisë blockchain për të mbrojtur aplikacionet IOT dhe përdoruesit nga shkeljet e të sofistikuara të dhënave. Unë besoj fuqimisht se 2017 ishte vetëm një rimorkio për atë që është për të ardhur në 2018 në të gjithë ekosistemit blockchain dhe sektori.

dmitriy Zhulin, bashkë-themelues i INS Ekosistemit, pret të shohë Blockchain bëhet një teknologji miratuar gjerësisht rrjedhë në 2018, transformuar një mori e tërë e industrive nga shërbimet financiare dhe pakicë, të logjistikës dhe mjekësi. Në të njëjtën kohë Max Kordek, bashkë-themelues i kompanisë Lisk, beson se ne mund të presim shumë zhvillimet në qeverisjen e rrjetit Blockchain në 2018, të cilat do të përfshijnë mekanizma të reja konsensus dhe parimet përditësuar për marrjen e vendimeve në lidhje me përmirësimet e rrjetit:

Me Bitcoin është përdorues aktivizuar Soft Fork (UASF), ose mekanizma Lisk e deleguar-provë-e-Kunjit konsensus, ne mund të presim zgjidhje të ardhshme që të ndihmojë të marrë vendime të rëndësishme për të ardhmen e një projekti. Çështja e scalability do të jetë një tjetër temë e nxehtë duke vazhduar në 2018. kornizat aktuale blockchain janë ende mbrapa, kur krahasohet me shpejtësinë e transaksionit të ofruara nga konkurrentët tradicionale të tilla si Visa ose MasterCard. Industria do të duhet për të gjetur zgjidhje të reja dhe jam optimist kod në një pikë ku mund të arrihet nivelet konkurruese të përgjegjshmëri. Kjo është një nga arsyet pse Lisk është sidechains zbatuese. Duke siguruar aktivitetin e rrjetit i shpërndarë dhe përmirësimin shpejtësinë e përpunimit në rrjet është thelbësore.

Blockchain Teknologjia Zhvillimi 2018


7 Shkarko Training Blockchain Development, Kurse dhe Certifikatat