Çdo i treti gjerman konsideron cryptocurrencies si një investim

Edhe pse Bitcoin, Ethereum dhe Co. ishin goditur rëndë nga rënie e çmimeve kohët e fundit, Popullariteti i tyre ka bërë pak për të dëmtojë ata. Nje total prej 29 për qind e qytetarëve gjermanë të parë monedhën dixhitale si një investim interesante. Sondazhi Përfaqësuesi në kontekstin e Postbank Studimi Digital 2018 u zhvillua në mes në fund të shkurtit dhe në fund të marsit, dmth menjëherë pas çmimi nganjëherë shumë i mprehtë bie në monedhat dixhitale. Veçanërisht, pavarësia e sistemeve rregullatore financiare dhe perspektiva e kthimit të lartë të ushtruar një magjepsje të madhe në gjermanët. Interesi i gjermanëve të rinj dhe digjitale affine është e theksuar sidomos. Në grupin e moshës midis 18 dhe 34, gati një në dy (46 përqind) është i interesuar në cryptocurrencies si një investim – pavarësisht raporteve shpesh negative.

cryptocurrencies si një investim

Prania Media rrit interesin në Bitcoin dhe Bashkëpunim

Vitin e kaluar, Normat cryptocurrency kërceu nga një rekord të ardhshëm, por që nga fundi i 2017, çmimi i Bitcoin, cryptocurrency më e përdorur gjerësisht, ka rënë më shumë se 65 përqind. Mediat raportuan gjerësisht në luhatjet e çmimeve dhe shumë përfaqësues të industrisë flasin me paralajmërimet; të tilla si Deutsche Bundesbank ose autoriteti gjerman Mbikëqyrjes Financiare BaFin. Zërat e ekspertëve, i cili kishte parashikuar një revolucion në biznesin e investimeve nga cryptocurrencies, gjithashtu u bë shumë më e qetë.

“Vlen të përmendet se gjermanët janë ende të interesuar në cryptocurrencies si një investim financiar, pavarësisht humbjeve të mëdha dhe rreziqet e dukshme,” thotë Dr. Thomas mungesë, Postbank Kryeshefi Digital. “Nuk është sigurisht një rrezik real që njerëzit do të humbasin të holla vetëm për shkak se ata ndjekin një hype.” Bitcoin ishte cryptocurrency parë në 2009, dhe tani ka më shumë se 1,500. menaxhimin e decentralizuar të dhënave dhe protokollet e siguruara cryptographically krijuar transaksionet e pagesave dixhitale pa autoriteteve qendrore të tilla si bankat.

Femrat janë të hipnotizuar nga pavarësia e sistemit, burra nga mundësitë e kthimit

Kjo është veçanërisht pavarësia e sistemeve financiare të krijuara që magjeps gjermanët për cryptocurrencies. Ky aspekt është dukshëm më e rëndësishme për femrat (60 përqind) sesa për meshkujt (51 përqind). Perspektiva e kthimit gjoja të lartë, ne anen tjeter, sidomos irriton burra (56 përqind krahasuar 36 përqind e grave). Për çdo tifoz e tretë të cryptocurrencies, anonimiteti është gjithashtu e rëndësishme. ndryshe nga, për shembull, aksionet e korporatave, investitori individual nuk është me interes. Me një posedim fizik të cryptocurrencies asnjë punonjësi të bankës ose ndërmjetësi ka pasqyrë në depo. Për çdo person të pestë të interesuar, ka edhe arsye emocionale të tilla si trillime dhe “qymyrxhi ndjenja ari” të investuar në një formë relativisht e re e investimeve dixhitale.

Magjepsje me të rinjtë në veçanti të mëdha

Hapi për investime është bërë veçanërisht nga të rinjtë. Në gjashtë për qind, vendasit dixhitale kanë dy herë më shumë cryptocurrencies si popullata mesatare. Në dymbëdhjetë muajt e ardhshëm, një tjetër 14 për qind e 18- të 34-vjeçarëve ende duan të rriten cryptocurrencies. Të gjitha grupmoshat, kjo është vetëm tetë për qind. “Përkundër të gjitha magjepsje e, investitorët e vegjël nuk duhet të harrojmë ofertave nga sistemi bankar të vendosur. Kushdo që tashmë bën një investim në letra me vlerë si një investim me siguri nuk duhet të investojë në cryptocurrencies për shkak të rreziqeve të larta të përfshira. Për shkak se ky lloj investimi është shumë spekulative, “vazhdon Thomas Mangel.

Njohuri në lidhje me mundësitë dhe rreziqet është mbivlerësuar ndoshta

Luhatjet e larta të çmimeve në cryptocurrencies si dhe planet nga sindikatat apo edhe vende për të vendosur cryptocurrencies tyre bankar kanë çuar në mbulimin e gjerë të mediave. Rezultatet e studimit tregojnë se kjo prani media çon shumë gjermanë në përfundimin se ata janë të njohur me cryptocurrencies – sepse ata kanë lexuar tashmë ose dëgjuar aq shumë rreth tyre. 20 për qind e gjermanëve vërtetojë vetë një njohuri të mirë ose shumë të mirë të cryptocurrencies. Vendasit digjitale ndihen edhe më të sigurt në tokë: 29 për qind e 18- për 34-vjeçarët e konsiderojnë veten “connoisseurs kripto”.

“Për shkak të hypes mediave, shumë njerëz mbivlerësojnë njohuritë e tyre mundësitë dhe rreziqet e cryptocurrencies si një investim,” paralajmëron Thomas Mangel. Për shembull, shumë prej tyre nuk do të dinë se fitimet nga cryptocurrencies duhet të tatohen plotësisht në qoftë se ata nuk janë mbajtur për të paktën një vit. Mbi të gjitha, rreziku i humbjes së përgjithshme, i cili nuk ekziston për investime të tjera në këtë formë, nuk është dhënë konsideratë të mjaftueshme. Kushdo që do të donte për të investuar në cryptocurrencies, megjithatë, është këshilluar për të zgjedhur vetëm një shumë që ata mund të bëjë pa.

Informacion i përgjithshëm mbi Studimin Digital Postbank 2018 – Gjermane Digital dhe Paratë

Në periudhën prej shkurtit deri në mars të këtij viti, 3,100 Gjermanët janë intervistuar për Studimin e Digital Postbank 2018 – Gjermane Digital dhe Paratë. Për herë të katërt në një rresht, Studimi Postbank-së shqyrton zhvillimet që janë në zhvillim në fusha të ndryshme të jetës gjermane në lidhje me dixhitalizimin në tema të përgjithshme dhe financiare në veçanti. Në mënyrë që të përshkruaj një strukturë të popullsisë, përfaqësues, mostra është ponderuar nga shteti (proportionalization), moshës dhe gjinisë. Dosja referencë u bazuar në regjistrimin 2011 i Zyrës Federale të Statistikave. Rezultatet janë të rrumbullakosura në numra të plotë. Devijimet në arrin mund të shpjegohet me diferencat arrestimi.

 

5 komente

  1. Seksioni tërheqëse e përmbajtjes. Unë vetëm stumbled upon faqen tuaj dhe në kryeqytetin e anëtarësimit të pohojnë që kam marrë në fakt gëzuar llogari postimet tuaja blog. Gjithsesi unë do të nënshkrimit për të shtuar tuaj dhe madje kam arritur juve akses vazhdimisht shpejt.

  2. mahnitës! Artikulli i tij në fakt i tmerrshëm, Unë kam marrë shumë ide të qartë mbi temën e nga ky post.

  3. I përdorur për të rekomanduar këtë web faqe nga kushëriri im. Unë nuk jam pozitiv nëse janë apo jo kjo të paraqesë është shkruar me anë të tij si askush tjetër di të tillë të caktuar rreth problemit tim.
    Ju janë të pabesueshme! Faleminderit!

  4. Si admin i kësaj faqe është duke punuar, asnjë paqartësi shumë shpejt ajo do të jetë i njohur, për shkak të përmbajtjes së saj të cilësisë.

  5. Menjëherë unë jam duke shkuar larg për të bërë mëngjesin tim, kur të kesh mëngjesin tim të vijnë përsëri për të lexuar lajme të mëtejshme.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *