Chainalysis – kompania që shkatërroi anonimatin Bitcoin

Në vendet më të zhvilluara, puna aktive është në proces për të futur rregulla për rregullimin e cryptocurrencies dhe bllokimit. Në hartimin e faturave, ata janë ndihmuar shpesh nga kompanitë për të monitoruar rrjetet e bllokadës, një nga më të famshme – Chainalysis. vetëm në 2017 kompania fituar rreth $ 700,000, bashkëpunuar me agjencitë e zbatimit të ligjit të shtetit dhe.

Rreth Chainalysis

Chainalysis u themelua në 2014 nga Jano Moller, Jonathan Levin dhe Michael Gronager. Drejtimi kryesor i kompania është duke monitoruar bllokime dhe transaksionet cryptocurrency për luftimin e pastrimit të parave dhe mashtrimit. Kompanitë që ofrojnë shërbime të ngjashme shumë, por pothuajse të gjitha departamentet e SHBA, si dhe organizatat evropiane të tilla si Europol, zbatohen për Chainalysis.

Vitin e kaluar Chainalysis marrë më shumë se $ 700,000 nga Departamenti Amerikan i Sigurisë Kombëtare (DHS), Shërbimi Ardhurave të Brendshme të SHBA (IRS) dhe Emigracionit të SHBA dhe Shërbimi i Kontrollit Doganor (ICE) për punën e tij. Gjithashtu vitin e kaluar, kompania është kontaktuar rregullisht nga organizatat private, siç dëshmohet nga raportet tremujore duke treguar për kontakte të shumta dhe marrëveshjeve të partneritetit.

Dhe një nga konsumatorët e rregullt të Chainalysis ishte Byroja Federale e Hetimeve (FBI), e cila ka replenished vazhdimisht llogaritë e kompanisë gjatë disa viteve të fundit.

Chainalysis

Asistencë në hetime

Në sajë të bashkëpunimit me Chainalysis, FBI arriti të arritur rezultate të rëndësishme në hetimin e veprimeve të pjesëmarrësve të faqes anonim tregtare Silk Road, si dhe të mësojnë në lidhje me detajet e falimentimit të shkëmbimit Mt gox. Pas te gjithave, punonjësit Chainalysis gjurmuar të zhdukurve 650,000 Bitcoins, i cili u bë i njohur gjatë seancës në Kongres.

veç, Në sajë të punës së kompanisë monitorimit, në fund të nëntorit 2017, gjykata federale amerikane ka urdhëruar shkëmbimin Coinbase për të siguruar të dhëna konfidenciale për 14,000 përdoruesit. një vendim i tillë është bërë në dritën e hetimeve nga ana e Shërbimit të Ardhurave të Brendshme të SHBA (IRS), i cili dyshohet se përdoruesit e shkëmbimit të marrë të ardhura nga shitja e cryptocurrency, në shumicën e rasteve, të shkojnë larg nga taksat që paguajnë. Kështu që, sipas të dhënave IRS për 2015, tatimi mbi fitimet nga operacionet me Bitcoin është paguar vetëm nga 802 njerëz.

Ndikimi në cryptography

Faqja e internetit e kompanisë thotë se Chainalysis beson në cryptocurrency dhe teknologji bllokuar, dhe qëllimi i kompanisë është që të sigurojë organizatave me mjete për të parandaluar aktivitetet mashtruese në sferën e financave, duke respektuar të drejtën e konfidencialitetit. megjithatë, në fakt, Shërbimet blockanalysis e kompanisë lidhur individë të veçantë me transaksionet e caktuara në rrjet.

Kështu që, në sajë të shërbimeve të Chainalysis, IRS, për shembull, monitoron veprimet e bartësve të Bitcoins dhe cryptocurrencies tjera dhe monitoron pagesën e tatimeve. Dhe kjo do të thotë se transaksionet me cryptocurrencies, si bitcoin, nuk mund të konsiderohet anonim. Gjithashtu, Kompanitë që përdorin shërbimet Chainalysis marrë raporte të hollësishme mbi transaksionet në bllok, klientët dhe partnerët e tyre potencialë.

Fakti se kompania Chainalysis po fiton gjithnjë e më shumë konsumatorët nga radhët e përfaqësuesve të shtetit dhe strukturave të, shqetëson shumë anëtarë të komunitetit kripto të cilët besojnë në të ardhmen e cryptocurrency pa rregullimit shtetëror dhe të drejtën e secilit për të anonimitetit. megjithatë, sipas kreut të fondit Hermitage Capital Bill Browder, për shkak të veprimeve të kompanive të tilla si Chainalysis, cryptocurrencies janë duke u bërë një mënyrë gjithnjë e më tërheqëse dhe e besueshme e investimit për investitorët.


autor: Richard Abermann


Rregullimi i Kripto Tregut në 2018