UPS-от поднесе патент да го прифати Bitcoin за шкафчиња

Глобална превозот гигант UPS-от е во потрага на прифаќање на Bitcoin преку шкафче услуга ставка за размена, Новообјавената пријави покажуваат.

UPS-от се залага систем на шкафче банки кои може да се земе дигитални форми на плаќање, во согласност со барање ослободени од страна на U.S. Патенти и трговски марки (USPTO) во четвртокот. Во дополнение на традиционалните платните системи, на патент поднесување листи Bitcoin како можен валута да се плати со.

Поднесувањето опишува различни методи од ЗАКУПЦИ да плаќаат за шкафче, посебно се наведува:

"Во примерот олицетворение, банката шкафче може да вклучуваат точка на продажба (POS) систем за прифаќање на исплата од страна на корисниците, во форма на: … Bitcoin; и / или (5) било кој друг погоден начин на плаќање ".

во 2017, повеќе од 20 пријави објавени од страна на USPTO Bitcoin споменува како можен систем на плаќање. Додека бројот падна малку од 2016, повеќе од 50 пријави објавени од страна на Агенцијата во последните две години ја одразуваат оваа линија на размислување.


автор: Ричард Abermann