Плаќање мрачно оператор одбива Bitcoin

Уплатата мрачно до крај Поддршка за Bitcoin

Мрачно плаќањето оператор најави дека ќе го напушти Bitcoin во текот на следните три месеци и целосно да го напушти во април 23. Ова беше објавено од страна на производ менаџер Том Карло во компанијата официјалниот блог.

Лента почна поддршка Bitcoin трансакции во 2015, обезбедување на пристап до исплата во Bitcoins за повеќе од 60 земји. Сепак, долго време на трансакција за обработка на, зголемување на бројот на неуспешни трансакции и расте обвиненијата Bitcoin помалку популарни меѓу корисниците мрачно: “Bitcoin губи важност за нашите корисници. Соработка трговски друштва, исто така, почнаа да добиваат помалку приходи од Bitcoin, “- вели Карло.

Том Карло истакна дека мрачно “оптимистички гледа на крипто-валути во целина” и, можеби, во иднина ќе поддржи повеќе altcoins, вклучувајќи ѕвездени, ако паричката станува се повеќе популарна. во прилог, тој гледа перспектива во проекти како молња, OmiseGO, Ethereum, Bitcoin Пари и Litecoin.

Многу корисници на мрежата поддржан решение на услуги:

Плаќање мрачно оператор одбива BitcoinBitcoin беше големо, револуционерна но дури и таму е побрзо, поевтини и повеќе разноврсна #cryptocurrencies таму сега. Тоа е време да се направи патот за нови имиња на #Ethereum блок # StellarLumens


Иако некои сметаат дека ова кратковидни чин во пресрет на молња и други приспособливост решенија за мрежа Bitcoin, повеќето корисници се уште верувам дека има многу cryptocurrencies кои можат да се натпреваруваат со Bitcoin.

Алекс Санде

 

Не постои начин да го претставиме овој мрачно вести како добра вест. Ние сме во основа го кажувам сето рано adopter трговци кои тие го на "погрешен пат" не и сега треба да се модернизирам за да додадете молња мрежа. Но, тие не се. Тие не се пресели во Bitcoin пари (или други) или. Тие Тргнуваме

Не превртувајте оваа Турција како "тоа не е наменета за исплата тоа е нешто друго", што значи дека ќе мора да почека до екосистемот е подготвена уште еднаш и потоа ТЕ-evangelize секого по втор пат кога такси повторно се ниски. Тоа важи и за сите парички, ethereum не е "подготвена" или.

ограничување на блок треба да се зголеми од пред две години, пред било кој од ова стана вистински проблеми, и ние би го купиле време. Но, некои луѓе FUD'ed за имагинарни проблеми за во иднина да го продаде иднина решение кое не е подготвена и создаде огромни вистински прашања за сегашноста. /проповед

Алекс @avsa Санде


Во почетокот на декември, на Bitcoin исплати беа одбиени од страна на службата на пареа игра. Исто така, на преминот од Ethereum блок на Ѕвездената веќе најави извршниот директор на Кик гласник Тед Ливингстон. Според него, Ethereum “се обидува да бидеме сè за секого”, преоптоварени и не ги задоволува потребите на апликацијата со 10,000 корисници.


Плаќање мрачно оператор одбива Bitcoin


автор: Ричард Abermann


Кој е Џон Хајман, или она што го знаеме за инвестициски советник телеграмата