Нови технологии се доаѓа да се реши Приспособливост Bitcoin е

AMP се придружува на голем број на програми и нови технологии, ветувајќи дека ќе се обрати приспособливост проблем Bitcoin е. Другите опции вклучуваат SegWit, Schnorr потписи, и молња мрежа.

протоколот AMP ќе работат во текот на Bitcoin молња мрежа. Молња мрежа е децентрализиран систем кој им овозможува на учесниците да се спроведе trustless micropayment канали, за да се изврши, off-blockchain, една или повеќе трансакции на плаќање.

Овие канали живеат надвор од Bitcoin blockchain. Трансакции се одржи помеѓу канали. По завршувањето, овие трансакции се пренесуваат, како една трансакција, на blockchain.

Segwit е уште еден клучен Bitcoin оптимизатор кои може да го подобри приспособливост Bitcoin и да се намали трансакција такси Bitcoin е. SegWit исто така, ќе помогне да се подобри кроткоста трансакција молња мрежа е.

Од активирање SegWit во август 2016, програмерите се повеќе се интегрира SegWit во Bitcoin паричници, и неколку размена веќе применуваат SegWit. Најскоро, на 5 февруари, 2018, Coinbase најави дека во последната фаза на тестирање почна и дека Segwit ќе биде достапен за корисниците Coinbase во следните неколку недели.

AMP е уште една шема која, заедно со молња мрежа, ветува дека ќе им помогне да се реши прашањето приспособливост Bitcoin е. Bitcoin ентузијасти и инвеститорите очекуваат дека AMP ќе добие поддршка од сите засегнати страни за криптографија и да се движат напред успешно.

Како мислите дека за атомска повеќекратниот плаќања во текот на молња мрежа ќе има влијание Bitcoin трансакција такси и брзини? Дозволете ни да знаеме во коментари подолу.


автор: Сара Бауер


 

One comment

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *