CFO Мастеркард: Cryptocurrency набавки се зголемување на нашите трошење на клиентите

Mastercard бележи зголемување на употребата на делумно се должи на корисниците купување cryptocurrency.

тома прекугранична мрежа на плаќање – мерка за трошење на клиентите во странство – се зголемија 22 проценти досега оваа година, поттикната делумно од страна на клиентите со користење на нивните картички да купат дигитални валути, рече главниот финансиски директор Мартина Hund-Mejean во четвртокот. Повисоки трошоци за патување во Европа, исто така, придонесе, таа рече.

"Само да биде јасно, ние не се префрлат или се спогоди cryptocurrency трансакции преку нашата мрежа,", Рече Hund-Mejean на повик со аналитичари. "Нашите планови не мислете на овој вид на активност ќе продолжи како што ние немаме линијата на очите за тоа како cardholders ќе видите cryptocurrencies во иднина."


автор: Ричард Abermann