Како МЦК пазарот ќе се промени во 2018?

МЦК пазарот

2017 видов експлозивни раст на бројот на ICOs, како револуционерен начин за привлекување на инвестиции. Оваа година 234 проекти МЦК ја зголеми повеќе од $3.7 милијарди, со повеќето значителен дел од вкупните инвестиции се привлечени од мај до октомври, според Coinschedule. Експертите веруваат дека следната година, сепак, овој тренд ќе се намалат и МЦК пазар ќе се соочи со значително намалување и преструктуирање.

Според Џери Брито, Извршниот директор на непрофитна организација Монета-центар, влади ќе се зголеми контролата врз продажбата на токен. Оваа година на американската Комисија за хартии од вредност (ДИК) рече дека на виртуелен пари или жетони кои се нудат или продаваат хартии од вредност може да биде. Ако тие се хартии од вредност, на понудата и продажбата на овие виртуелни пари или жетони во МЦК се предмет на федералните закони на хартии од вредност. Во таа смисла, КХВ поднесе обвиненија за измама и неусогласеност со законската регулатива против неколку организаторите МЦК. Брито мисли дека другите земји, кои ќе се преземат мерки за спречување на измама, ќе го следи примерот на САД.

Потребата за продажба симбол за да се во согласност со правилата на ДИК, во комбинација со инвеститори’ желба за поголема доверба, може да доведе до нов тренд. во 2018, ние ќе видиме на појавата на платформи за создавање на нови белези дека подобро ќе се квалификува токени пред да им е дозволено да се продава, и ќе им помогне на инвеститорите да се подобри одлуки за нив.

Брито предвидува дека на почетокот, овие платформи ќе биде отворен само за акредитирани инвеститори.

така, како professionalizes индустрија, ние може да се согледа дека балонот пукна МЦК. Всушност, забавување ќе укажуваат на тоа дека има едноставно помалку измамите. Како нов модел на финансирање, ICOs се тука да останат.

Оливер Bussmann, основач и управување со партнер на Bussmann Советодавниот, претседателот на не-за-профит Крипто долина асоцијација и поранешната група ЦИО и извршниот директор на швајцарската финансиска холдинг-УБС, цврсто верува дека светот на ICOs ќе станат зрели во 2018 како повеќе традиционални играчи се вклучат. Како резултат, тие ќе ги инвестираат своите ИПО искуство и експертиза да се развие нов пазар и целата работа ќе се држи до подобро структуриран и повеќе професионален модел за привлекување инвестиции.

Во текот на следните 12-18 месеци, Очекувам дека ќе има атрибути МЦК, како на пример книга зграда, цените, стартување евалуација, и така натаму. Како што веќе сте почнале да ја видите, тоа ќе биде потешко да се добие финансирање само на грбот на бела хартија. Инвеститорите ќе бараат звук бизнис планови и високо ниво на транспарентност.

Шефот на техничкиот оддел на бранување, Стефан Томас согласува со аргументите погоре, според функцијата во Quora (социјална платформа за споделување на знаењето). Тој гледа многу паралели помеѓу бран МЦК денес и altcoin бран 2014. Во таа смисла, почетна возбуда ќе им даде на начин на повеќе реален и урамнотежен МЦК; многу ICOs ќе мора да го промени својот пристап за привлекување инвестиции. Марк Лури, исто така, верува дека следната година ќе има многу повеќе институционални капитал кој се ќе биде на највисок квалитет на проекти.

Таму ќе биде shakeout во ICOs и лет за квалитет. Нема да има зголемување на бројот на ICOs каде што неколку ќе се распадне. Таму ќе биде многу повеќе институционални капитал кој се ќе биде на највисок квалитет на проекти. Тоа е она што се случи за време на финансиската криза со ризичен капитал и капиталот круга раст, премногу. Повеќето компании не може да се подигне било средства, но и оние кои би можеле да се соберат средства тоа го правеше на навистина високи оценки.

во 2018, најпаметниот потег од страна на компаниите што ICOs и Bitcoin поврзани со производи ќе биде да се одвикне од јавноста и медиумите надвор од “дигиталната готовина” концептот, како Жичен извештаи. Тоа е метафора која не е логично, и тоа е сè во нашиот начин на правилно разбирање на нова технологија, која изгледа како пари, но навистина не е. Меѓутоа, учесниците на МЦК ќе треба да се направи огромни напори за промена на имиџот на индустријата. Вилијам Mougayar, добро познат канадски инвеститори, претприемач, и автор на неколку книги blockchain, вели дека сегашниот МЦК пазар и привлекување на токени погрешна играчи.

Не само што е токен 1.0 привлекување на ред видови на проекти, но тоа е, исто така, привлекуваат погрешни типови на луѓе кои гледаат опортунистички придобивки од се врти валута, подигање од толпата и ветува на Месечината, со малку одговорност за да се одржи против. Прво и основно, ние мора да се ревидира и да ги применуваат основните иновации на blockchain. Тогаш ние треба да се процени знак функционалност критички, без над-инженеринг способности токен. Ние треба да се стави на blockchain назад во равенката, а не на токен.

Vitalik Buterin вели за еден нов вид на белези, како и. Тој е сигурен дека во 2018-2019 нов тип на жетони, МЦК 2.0, ќе се појави за повеќе зрел пазар МЦК.

Има некои добри идеи, постојат многу страшно идеи, и има многу многу, многу лоши идеи, и неколку измами, како и. Очекувам дека токени 2.0 и видови на работи што луѓето ќе почне со изградба во 2018 и 2019 ќе, генерално, да биде на значително повисок квалитет. Особено откако ќе почнете да гледате што последиците од првиот бран на токени се на среден до долг рок.

МЦК пазарот