Поранешниот развивачите на Blockstream создаде суперкомпјутер на blockchain

толпата машина

Бен Gorlick и Џони dilly напушти тимот Blockstream на програмерите да работат на свој проект на децентрализираната облак компјутери толпата машина. Gorlick е технички директор, и Dilli е на чело на систем за архитектура.

На програмерите веруваат дека системите за облак компјутери се потребни подобрувања, и толпата машина нуди blockchain решение. Децентрализиран облак компјутерски ќе го направи процесот на креирање апликации на било блокатор побрзо и поевтино: “Што ние работиме на ќе ги промени правилата со кои софтверот е создадена и водење,” Gorlick вели во разговор со Coindesk.

толпата машина

Проектот вклучува неколку компании кои се на листата на Fortune 500 компании, вклучувајќи ГЕ и химна. Во моментот, програмери се тестирање на системот во примената на блокадата Ethereum.

Како поранешен член на Blockstream, Бен Gorlik гледа проблем со фактот дека тоа е многу тешко да се користи blockchains машини за да се создаде дополнителни производи врз основа на нив. Описи на принципот на новиот систем, тој го наведува апликација-календар. Обично таа е изградена на облак платформа, како што се Google Cloud или Амазон Веб Услуги. Но, секој пат кога корисникот е активен, се наплаќа надоместок од инвеститорот. Gorlick верува дека овој систем е “тесно грло”, што доведува до високи трошоци.

Ефективноста на толпата машина се должи на фактот дека секој корисник активност е поделена на многу делови и потоа да се пренасочи кон мрежата на уреди, од кои секоја се вклучени во нивната обработка. Така, примена започнува и работи на програмата, но корисниците не се врзани за еден провајдер.

исто така,, корисници на апликацијата ќе бидат во можност да се добие награда за започнување на програма за сите видови на уреди: лаптопи, паметни телефони, па дури и уреди “Интернет на нештата”. На компјутерот го користи идејата за “силна федерација”, кој Gorlick и dilly создадени во Blockstream. Тоа гарантира дека јазли ќе се изврши на код правилно.

Во исто време, иднина толпата машина со седиште примена програмерите дури и не треба да се знае за програмирање: Толпата App Студио ви овозможува да креирате апликации со користење на видео интерфејс во режим на влечи-и-пушти.

“Пишување паметен договор звучи застрашувачки. Ние треба да се отстранат пречките”, Бен верува Gorlick.

така, да креирате паметни договори Ethereum можете без познавање на програмски јазик цврстина на. И во иднина на услугата ќе ги поддржи другите програмски јазици, вклучувајќи сценарио Bitcoin.


автор: Ричард Abermann


7 Најдобрите обука blockchain развој, Курсеви и сертификати