Двоцифрен загуби Понесете Крипто со средства на пазарот

Пазарите на cryptocurrency се морето на црвени денес, со сите на врвот 10 cryptocurrencies од пазарот капа известување двоцифрен процент загуби во последните 24 часа.

Bitcoin е намален 16 % во текот на истиот период до 10-недела падови подолу $8,000 и би можел да претрпи најлош неделен загуба (повеќе од 25 %) од април 2013. На cryptocurrency доживеа 30-отсто пад во јануари и е долу 45 % врз основа на година-to-date.

етер знак Ethereum е од страна 28 %. На cryptocurrency изгледаше релативно еластични претходно оваа недела, наводно поради институционална капиталните текови и одлуката на Венецуела да presale Петро cryptocurrency на платформата ethereum. Сепак, зафат бикот изгледа да се ослабени и ЕТХ последен пат беше виден околу тргување $785.

во меѓу време, XRP знак Бран е рангирана на трето место на листата на губитници со 35 отсто пад. На cryptocurrency сега падна на $0.635 - на најниско ниво уште од Декември. 15. Тоа следи лош старт XRP за годината, со 49 проценти пад во текот на јануари.

Севкупно, вкупната пазарна капитализација на сите cryptocurrencies земени заедно опадна повеќе од $100 милијарди.

Подолу на табелата, штрајкувачи ретка позитивна нота во услови на мракот и осуденост, златен поддржани знак име DigixDAO (DGD) се издвојува по објавувањето на 30 проценти добивка.


автор: Ричард Abermann