Првиот blockchain ЕТФ Канада одобрени од страна на регулаторите

Комисијата за хартии од вредност, Онтарио го одобри првиот blockchain размената-тргуваат фонд на Канада (ЕТФ), која е поставена да започне на Торонто берза следната недела.

Портфолија жетвата, независна канадски инвестициска компанија за управување со, поднесе првичните документи за своите blockchain технологии ЕТФ во јануари, кои сакаат да се обезбеди Канадски инвеститори со можност да се купи во секторот на blockchain технологија, во согласност со глобус и Mail.

Фондот ќе инвестира “во сопственички хартии од вредност на издавачи кои се изложени, директно или индиректно на развој и имплементација на blockchain и дистрибуирани Леџер технологии,” изјави Жетва Портфолија изјава. Компанијата има намера за ЕТФ да ги пратите blockchain технологија проекти, отсликувајќи жетвата blockchain технологии индекс.

Според Globe and Mail, две други канадски компании, Прво Доверба Портфолија Канада и еволуира фондови Group Inc., исто така, се обидуваат да започне blockchain средства, и поднесе својата прва проспекти со регулатори оваа недела.


автор: Сара Бауер