Blockchain Вести јануари 7 2018

Blockchain Вести јануари 7, 2018

Марк Цукерберг се потпира на Bitcoin да им помогне на децентрализација на Фејсбук

Bitcoin технологијата напојување може да помогне за подобрување на Фејсбук во иднина, Марк Цукерберг изјави.

Како дел од заложбата да им помогне на поправат сајт во текот на 2018, нејзиниот основач, рече дека ќе се погледне во употреба на нова технологија за да го спречи да биде толку централизирана.

Еден од овие технологии е Bitcoin, тој рече.

“Многу од нас се во технологијата, бидејќи ние веруваме дека тоа може да биде децентрализацијата на сила која го става повеќе моќ во рацете на луѓето. (Првите четири зборови на мисијата на Фејсбук отсекогаш биле “им даде на луѓето моќ”.) Назад во 1990-тите и 2000-тите, повеќето луѓе се верува дека технологијата ќе биде децентрализацијата на сила,” тој напиша во еден долг пост.

“но, денес…многу луѓе сега веруваат технологија централизира само моќ, наместо да го децентрализира.”

“Постојат важни контра-трендови за ова - како енкрипција и cryptocurrency - тоа ја преземе власта од централизирани системи и го врати во рацете на луѓето. Но, тие доаѓаат со ризикот да се биде потешко да се контролира. Јас сум заинтересиран да одиме подлабоко и учат на позитивните и негативните аспекти на овие технологии, и како најдобро да ги користите нашите услуги,” тој напиша.


Банката на Англија не планира да започне cryptocurrency

Банката на Англија се откажал од плановите да го лансира својот сопствен дигитален валута поради загриженоста за неговото влијание врз финансискиот систем.

Централната банка на Обединетото Кралство изјави FTAdviser дека има “моментот не се планира” да го лансира својот сопствен cryptocurrency, но ќе продолжи да истражување на тема.

На Бое посочи дека падна на планови поради загриженоста дека јавноста може да престане со користење на банкарски сметки комерцијални и се движи кон систем Бое дигитални исплати за трансакции и купување на стоки. Масовна потег на cryptocurrency Бое може да доведе до комерцијалните банки истекува на пари да ја дадат, предизвикувајќи “турбуленција” во економијата, тоа го рече.


Балон Bitcoin ЕТФ предложи на ДИК

U.S. фонд менаџери се планира да се изгради "балон" и "обратна" Средствата што ќе се зголеми – или да падне – два пати толку брзо како што цената на Bitcoin на даден ден.

Direxion Асет Менаџмент ДОО планира да наведете такви производи на NYSE Arca размена Интерконтиненталниот Exchange Inc е ако U.S. регулатори на хартии од вредност даде зелено светло, во согласност со поднесување од страна на девизниот оваа недела.

Досега U.S. Комисијата за хартии од се намали или да се стави во мирување сите предлози.


Вишок добива US $ 100 милиони од Џорџ Сорос blockchain за финансирање на проекти и повеќе

Overstock.com само доби големите парче на промени од еден од најголемите имиња во финансии, и извршен директор Патрик Брн вели дека многу од тоа ќе го финансира blockchain работата на претпријатието.

Компанијата откриваат во Комисијата за хартии од вредност (ДИК) поднесување на оваа недела дека носителот на наредба го своето право да се купи $100 милиони за акциите. Иако на поднесување не се идентификуваат овој инвеститор, Брн изјави CoinDesk тоа беше Квантна фонд, управувани од страна на милијардерот Џорџ Сорос.


Blockchain Вести јануари 7, 2018