blockchain Вести 31.05.2018

Пријави Kraken Дневен пазар за 31.05.2018

blockchain Вести 31.05.2018

Kraken Дигитални Асет РАЗМЕНА
$138М со кои се тргува на сите пазари денес
крипто, евра, долари, JPY, CAD, ГБП


Прво Алфа премиерот на Троица за Ethereum е живо

Scalability remains one of the biggest problems in the world of cryptocurrency and blockchain technology. Overcoming it successfully will warrant a very unique approach. за Ethereum, a major development is on the horizon. The first alpha of the Trinity client for Ethereum heralds a new era for this ecosystem.

Trinity can be a Game Changer

Пред неколку месеци, the cryptocurrency and blockchain community was introduced to a concept known as Trinity. It is a project which provides additional scaling solutions to specific projects. Прво, it was only supposed to support the NEO мрежа, which was considered a rather interesting choice. Given the centralized nature of NEO, сепак, дополнителни скалирање е повеќе од добредојдена за овој проект во сегашната форма.

Неколку недели подоцна,, news broke that Trinity would support Ethereum and Zilliqa as well. Improving on-chain scaling for blockchains and cryptocurrency projects will not be easy by any means. Although the Ethereum developers are working on their own scaling solutions, it never hurts to have alternative options available.

Scaling is incredibly important for any project involving smart contracts. Considering that all three of the supported platforms offer smart contract capabilities, it makes sense that there would be a lot of expectations in regards to Trinity. Whether or not the new protocol can deliver on its initial promise remains to be determined at this stage.

Сепак, the Ethereum community seems quite excited about the first алфа порака of Trinity for Ethereum. Иако е сеуште ограничен во смисла на обезбедување на скалирање подобрувања, it is a first look at what the future may hold for Ethereum and some of its competitors. Овој прв алфа е прекарот "Валентина Терешкова", though it’s a bit unclear why.

It will be interesting to see how things play out for Trinity in regards to Ethereum, како и други поддржани валути. There is a growing need for additional scaling, особено кога станува збор за зголемување на севкупната продуктивност трансакција. Ethereum has a lot of network nodes, so increasing the throughput should not be much of a challenge in the long run.

Во комбинација со сите други претстојните случувања за Ethereum, очигледно е дека овој проект ќе бидат подложени на некои големи промени во наредните месеци и години. Почнувајќи од сега, Ethereum is in a good position to make a major impact on the industry as a whole. Bitcoin е, исто така, ramping до процесот на скалирање, иако прашања во врска со молња мрежа остануваат.


Russia Is Ready to Test a New МЦК Platform Developed by Central Bank

Националниот депозитар за подмирување на (НСД) and Sberbank CIB will trial a new regulatory platform that is set to make local initial coin offerings (ICOs) посигурно и полесно да се користи за потенцијалните трговци cryptocurrency, Сбербанк извештаи. Дизајниран од страна на руската централна банка, проектот fintech се напојува со blockchain технологија.

«Sberbank CIB considers the Russian МЦК market to be very promising. Многу клиенти Сбербанк се заинтересирани за овој вид на инвестиции, и ние планираме да се промовира оваа услуга проактивно еднаш на соодветна законска рамка на влегувањето во сила; дека ќе биде еден од возачите да се институционализира и популаризација на овој тип на трансакција,»Игор Bulantsev, senior vice president of Sberbank and head of Sberbank CIB кажа.


Корејски суд официјално се признава како средство cryptocurrency

Врховниот суд на Јужна Кореја официјално прогласи дека cryptocurrency е предност со мерливи вредност.

Врховниот суд ја признава легитимноста на cryptocurrency средства, додека поддршка на претходниот судски налог, кои принудени осуден криминалец да се откаже 191 Bitcoin тој заработил од страна на оперативниот порнографски веб-сајт.

Ова беше прв пат Владата никогаш не се обидел да го одземе на cryptocurrency.


blockchain Вести 31.05.2018

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *