blockchain Вести 30 јануари 2018

размена Cryptocurrency нареди да се запре брокер бизнис од страна на германскиот регулатор

Германската финансиска супервизија (BaFin) нареди Crypto.exchange GmbH, со седиште во Берлин размена, веднаш да престане да дејствува како финансиски брокер.

Редоследот е издаден по размената рекламира на својата веб-страница, btc-now.de, дека ќе продаде Bitcoins купувачи за евра и ги продаваат на берза, BaFin вели во соопштението. Фирмата тврди дека куповната цена ќе бидат префрлени на инвеститорите во 30 минути, се додава.

Според BaFin, бизнис финансиска комисија управувана од Crypto.exchange GmbH не е овластен од страна на регулаторот. Финансиската чувар ја донел одлуката по кои тврдат дека тие не примиле пари за cryptocurrency што бил префрлен во фирмата, Блумберг држави.


Швајцарската подружница Сбербанк ќе тргуваат со cryptocurrency

Подружницата структура на Сбербанк во Швајцарија се подготвува да започне тргување со cryptocurrency за клиентите, said Andrei Shemetov, заменик-претседател на Сбербанк и шеф на глобалните пазари за инвестирање – Сбербанк CIB. Ова е прв пат еден ваков сервис е се понудени од страна на руските банки.

Shemetov објасни:
“Производот е многу ризично, нестабилноста е многу голем, па ние не ќе ги обезбеди овие услуги на широк маса на корисници… Ние сме сега се подготвува целата инфраструктура со цел да започне обезбедување на услуги во рамките на Швајцарската подружница… Градиме целосна подесување тргување, така што можеме да и ја отвори својата позиција и да обезбеди услуги на клиентите, тоа е, купуваат и продаваат на клиенти.”


Samsung започна со производство фаза за ASIC чипови за рударство cryptocurrency

Ѕвончето (Корејски веб вести) извештаи дека Самсунг почна да произведува чипови за рударство Bitcoin овој месец.

Во извештајот се вели дека Samsung има потпишано договор со кинеска компанија за хардвер поврзани со рударството Bitcoin, и веќе започна со производство на чипови – повикувајќи се на неименуван официјален Samsung.

Таа, исто така продолжува да се каже дека Samsung, исто така, го заврши развојот на ASIC полупроводници за Bitcoin рударството минатата година.


blockchain Вести 30 јануари 2018


автор: Сара Бауер


Hashflare искуства