blockchain Вести 26 јануари 2018

BitGo да стекнат целосно регулирани доверба компанија со над $ 12б во средства

BitGo, лидер во дигитална решенија за безбедност валута за институционални инвеститори, најави дека ќе влезе во конечниот договор да се здобијат Кралство Верувај компанијата, Јужна Дакота – целосно регулирани доверба компанија со повеќе $12 милијарди долари во средства. Трансакцијата се уште е предмет на вообичаени услови на затворање и регулаторни одобренија.

"Глобалната финансиска пазари копнееше за придонес крај-до-крај решение и технологија за да се обезбеди дигитални валути, како и правни и усогласеност контроли потребни за да се интегрираат во главните текови на финансиски портфолија"

Кралство доверба задоволува сите применливи барања за внатрешни приходна шифра 408 да служи како чувар квалификуван како што е дефинирано во Законот за инвестициски советници на 1940. На старателски услуги понудени од страна на довербата на компанијата, заедно со софтвер за заштита на безбедноста на дигитални валута е BitGo, ќе го направи на здружените компании само со полно работно магацинот, во обем снабдувач на лице место и заштита на интернет за инвестиции во дигитални валута коишто се чуваат од страна на институционалните инвеститори.

“BitGo и Британија се гради производи за иднината – мажење на нова технологија со безбедноста и контрола на сите инвеститори бараат.”


Казахстан испитувања плаќаат сообраќајни казни со Bitcoin

Казахстан е што е можно да се плаќаат казни сообраќај со cryptocurrency. мобилни апликации и услуги OKauto.kz на веќе успешно тестиран од страна на еден од креаторите на апликацијата – Али Shaykhislam. Сепак, авторите на услугата нагласи дека новата функција се уште работат во режим на тестирање.

Креаторите на реализира можноста за плаќање на владата казни за прекршување на сообраќајните правила во cryptocurrency на Bitcoin.

Оваа услуга е бесплатна апликација која обезбедува услугите на верификација и известувањата за парични казни од издадени, меѓу другото.

Вреди да се напомене дека не постои официјален статус за cryptocurrencies во Казахстан, тие не се сметаат за пари, ниту финансиски инструменти.


Предлог-законот Руската cryptocurrency предложените

Руската Министерството за финансии објави нацрт-законот “На Дигитални финансиски средства”, кој е дизајниран да се легитимира cryptocurrencies во Русија.

Министерството за финансии се однесува на дигитален финансиските средства “имот во електронска форма, создадена со користење на енкрипција (криптографски) значи.”

Можете да ги размена токени за уште cryptocurrency рубли или само преку посебни размена – “размена на оператори на дигитални финансиски средства”.

Само правно лице регистрирано во Русија, и почитување на законите Не. 39-FZ “На пазарот на хартии од вредност” или не. 325-FZ “На организирани занаети” може да стане како оператор.

Постапката за отворање и водење на сметки треба да бидат утврдени од страна на Централната банка.
Регулаторот сака да го купи само токени што компаниите ги користат да се соберат средства за рубли, предупредува на Министерството за финансии.

Министерството верува дека е невозможно да се забрани вообичаените купување на cryptocurrency, затоа што во спротивно нелегален бизнис волја “потег” на овој пазар.

Исто така, во документот постојат дефиниции на паметни договори и рударството, која се смета за претприемачки активности за создавање или валидирање на cryptocurrency во замена за надомест на штета. Што даноци ќе се казни за активностите на рударите, не е наведен.

Ако документот поминува три читања во Државната дума, и, исто така, добива одобрение од Советот на Федерацијата и потпис на рускиот претседател, тоа ќе се спроведе 90 дена од денот на неговото објавување. Предлог-законот може да се измени во текот на дискусиите во парламентот.

blockchain Вести 26 јануари 2018


blockchain Вести 26 јануари 2018


автор: Сара Бауер


Изгледите за рударство во 2018