blockchain Вести 26.05.2018

најголемиот дијамант на мало во светот се приклучува дијамант blockchain програма

Signet накит, најголемиот светски дијамантски мало, најави вчера дека тоа ќе биде првиот да се приклучат blockchain Tracr пилот програма воден од дијамант рудари De Beers.

Програмата обезбедува транспарентност и следливост од рудникот за дијаманти на целиот пат до самата продавница дијамантски.

Во мај De Beers објави дека успешно го следи 100 дијаманти во синџирот на снабдување со користење на оваа технологија.


blockchain Вести 26.05.2018

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *