blockchain Вести 24 јануари 2018

Сиво инвестиции да започне пет нови cryptocurrency средства во 2018

сиво инвестиции, што ја прави полесно за мејнстрим инвеститори да се обложи на Bitcoin, планира да понуди четири нови единствена валута крипто фондови и друга врз основа на кошница за дигитални валути од страна на почетокот на април.

"До крајот на првиот квартал од оваа година, ќе имаме вкупно осум инвестициски производи,", Рече сиво извршен директор Мајкл Sonnenshein во интервјуто од вторникот во Ванкувер.

оригиналниот Bitcoin АДСИЦ е сиво, која тргува со над-the-counter во САД, бележи нагорна линија повеќе од 1,300 отсто во минатата година, како институционални инвеститори забрането купување дигитален монети директно сепак бараат изложеност на придобивките од cryptocurrencies.
Sonnenshein рече дека средствата ќе бидат структурирани како Bitcoin АДСИЦ на, давајќи инвеститори способноста да се здобијат со изложеност на дигитални валути преку купување на хартии од вредност.

Sonnenshein рече: "Тоа возило ќе се одржи на врвот течност дигитални валути, тоа ќе биде на пазарот капа пондерирана, и избалансиран на квартална основа. "

Со седиште во Њујорк фирмата е "чување ушите отворени за она што инвеститорите сакаат изложеност на,", Рече Sonnenshein. "Ако има одделни валути дека инвеститорите се бара од нас да се структурира производи низ целиот, тогаш сакаме да бидат таму за да ги задоволи ова барање. "


Вајс рејтинг агенција издава оценки на cryptocurrencies – Bitcoin добива C +

Вајс Рејтингот, водечка независна рејтинг агенција на нацијата на финансиски институции, денес изданија првата оценки на нацијата на cryptocurrencies од агенција за финансиски рејтинг.

Она што ја прави влез Вајс "во cryptocurrency рејтинг значајна е нејзината историја на независност и точност во други инвестициски сектори, како што е наведено од страна на U.S. Government Accountability Office (Гао), Барон, The Wall Street Journal, и Њујорк тајмс, меѓу другите.

Рејтингот на Вајс Cryptocurrency оценка на ризик на цената, награда потенцијал, blockchain технологија, посвојување, безбедност, и други фактори. "Како резултат на брзите промени во податоците,"Објаснува Вајс, "Надградби и деградира се почести отколку во другите сектори ги покрие."

Bitcoin (номинална C +) добива одлични оценки за безбедност и широкото прифаќање. Но, тоа се соочува со големи мрежа тесните грла, предизвикувајќи одложувања и високите трошоци за трансакции. И покрај интензивните тековните напори кои се постигнување на некои почетен успех, Bitcoin нема непосредна механизам за брзо надградба на своите софтверски код.

Вајс Рејтингот, која започна во 1971, стапки 55,000 институции и инвестиции. За разлика од стандардните & Пурс, Мудис, Фич и изутрина. најдобрите, Вајс не прифаќа надомест од кој било вид на субјектите од тоа стапки.


Лента завршува поддршка Bitcoin

Уплатата лента не поддржува Bitcoin како начин на исплата почнува април 2018.

Лента почна прифаќање Bitcoin во 2014 но сега наведува трансакција такси Bitcoin и релативно бавно време на потврда за причината за ставање крај на нејзината врска со Bitcoin.


Јужна Кореја влада проверува cryptocurrency размена’ безбедност

Јужна Кореја размена Bitcoin беа прегледани и стандарди за безбедност не се исполнат, Според владата на Јужна Кореја. Секоја од 8 размена прегледано беа смета “недоволен” и беа направени препораки за подобрување на нивната безбедност.

Новите закони ќе се зголеми казните и се постават насоки време за овие централи за да се надополни со цел да се задоволат барањата или да се соочи со можно затворање.

Ова покажува на јужнокорејската влада презема cryptocurrency размена сериозно и го цени безбедност.


Дигитални Валута ревизор Фридман Програмата за доживотно учење отстранува сите спомнувања на Bitfinex од веб-сајтот

Фридман Програмата за доживотно учење, услуга дигитални валута ревизор, отстранат сите претходни споменување на Bitfinex како клиент, и отстрани било споменување на нив од нивните вести храна.

Ова доаѓа како сомневањата расте на односот помеѓу Bitfinex и јаже како USDT (tether Жетони) се ковани од страна на милиони минатата недела.


Град во Вермонт да се користи blockchain за земјиште регистар записи

Градот South Burlington, Вермонт, е trialing систем за регистрација на земјиште кое го користи blockchain како дел од систем за евиденција на сопственоста.

Градот секретар канцеларија во понеделникот, објави дека е во партнерство со blockchain стартување Propy за складирање на податоци за управување со земјиштето рекорд, според соопштението. Целта на пилотот е да се развие повеќе ефикасни и безбедни книга за недвижности со дополнителна цел оценување колку добро користење на платформа blockchain со седиште ќе се намалат трошоците за складирање на податоци за управување со земјиштето во споредба со традиционалните системи.

На јавен службеник South Burlington е, Дона Kinville, рече дека градот “е секогаш заинтересирани за искористување на технологија која го подобрува неговото доставување на услуги за жителите. Ние сме подготвени да научат од овој пилот Propy.”

blockchain Вести 24 јануари 2018


Nordea банка забрани на вработените од тргување Bitcoin

Nordea, на Северна Европската банка со седиште надвор од Финска, кажа сите 31,500 вработените не може да се тргува Bitcoin.

Nordea ќе воведе забрана од февруари. 28, по нејзиниот одбор се согласи да се заземе став се должи на "нерегулиран природата" на пазарот, Портпаролката Afroditi Kellberg рече по телефон во понеделникот.

"Тоа е широко распространета пракса во банкарскиот сектор да се ограничи на лична сметка справување на персоналот за да се спречи да ги земате позиции во шпекулативни инвестиции, или кои можат да ги изложуваат на ризик од финансиска загуба и со тоа да влијае на нивната финансиска состојба,", Рече Kellberg. "Затоа Nordea, како и сите банки, има право да постави политики во оваа област кои се однесуваат на нејзиниот персонал. "

Nordea нивната политика за "вклучува преодни одредби за вработените со постојните фарми и овозможува одредени исклучоци." Вработените кои веќе поседуваат Bitcoin се "дозволено да ги задржи постојните фарми."

Nordea е прва голема европска банка за изрекување на забрана.


blockchain Вести 24 јануари 2018


автор: Сара Бауер