blockchain Вести 23.05.2018

Банката на Америка патенти blockchain безбедност алатка

Банката на Америка има освоено “безбедноста на податоците и приватноста на патент” во согласност со САД за патенти и трговски марки, по начин за контрола на пристап до одредени аспекти на permissioned blockchain мрежа.

Банката објасни:
“Потребата постои за да обезбеди назначени лица / на корисниците можност да лесно се идентификуваат блокови кои се релевантни за одредената корисници’ загриженост, и откако биле идентификувани блокови, безбедносни карактеристики кои обезбедуваат дека назначените субјекти / корисник кој се пристапува на блокови се, Всушност, овластените корисници.”


Руската државна Дума одобри нацрт-законот за криптографија индустрија

Рускиот Парламент, Државната Дума, усвои нови закони од областа на крипто индустрија. Законите се дефинира cryptocurrencies и белези што се сопственост, и нокаутирам спецификации за интеракција со криптографија и blockchain поврзани со технологија.

410 пратеници го одобрија предлог-законот на рочиштето, со само еден глас против тоа.

Предлог-законот "На Дигитални финансиски средства", која е предмет на разгледување од минатата година со крајниот рок од 1 јули, се занимава со cryptocurrencies, како и blockchain поврзани со технологии како што се паметни договори, и рударството.


CFTC прашања насоки за фирми кои нудат cryptocurrency деривати

САД. Стокови иднина тргување комисија (CFTC) го објави нови насоки за размена планира да наведете cryptocurrency поврзани деривати.

Тој е дизајниран да им помогне на учесниците на пазарот се развива програми за управување со ризик “регулаторните јасност” на “клучните области кои бараат посебно внимание” како на пример како да се "следи соодветни процеси власт во однос на почетокот на овие производи,” според DCR директор Брајан Bussey.


Маршалските Острови помине донесување закон за криптографија својата национална валута

Нивните нови cryptocurrency се нарекува Суверениот (SOV) и ќе го заземе местото на долари како единствена национална валута.

Новата валута ќе биде официјален законско средство за бизнисите и 53,000 граѓаните на Маршалските Острови – суверена држава и членка на ОН.

Ова е прв единствена суверена cryptocurrency потпишан во законот и е значајна затоа што (барем теоретски) тоа значи дека финансиски институции како што се банки и виза ќе мора да го прифати SOV како што сега е законско платежно средство на една суверена нација.


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *