blockchain Вести 22.05.2018

Аргентина банката станува првиот да го користите Bitcoin за клиентите трансакции

Banco Masventas Денес Аргентина, во партнерство со Bitex размена, стана прва банка за користење Bitcoin за вистински клиент трансакции, специјално за прекугранични плаќања.

Се чини да биде првата домашна банка во светот да им овозможи на клиентите да ги користат Bitcoin како опција за плаќање. Според банката, корисниците сега можат да го користат Bitex да испрати пари на над 50 различни земји во помалку од 24 часа, со провизија од 3% +ДДВ.


Полска го суспендира одлуката на трансакции оданочување cryptocurrency

Министерството за Полска за финансии објави нова изјава за даночни закони во земјата.

Многу на задоволство на корисниците cryptocurrency Полска, оданочување на тргување cryptocurrency е привремено укината властите да се сфати како се неприменливи и ирационални законите за оданочување.


blockchain Вести 22.05.2018

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *