blockchain Вести 13 јануари 2018

граѓаните на Јужна Кореја се противат cryptocurrency забрана за тргување

JTBC, Јужна Кореја национално општо кабелска ТВ мрежа и радиодифузно друштво известува Владата на Јужна Кореја е “шокирани” на бројот на граѓаните кои бараат отстранување на министерот за правда и министер за финансии за манипулација на пазарот.

100k потписи се поднесе да го одбие предлогот на cryptocurrency тргување забрана.

30k потписи се поднесе барање за отстранување на двајцата министри.


Грч сега прифаќа Bitcoin за претплата стриминг услуга

грч, најголемиот видео игра стриминг услуга во светот сега прифаќа Bitcoin за тоа е претплата стриминг услуги.

Грч е во сопственост од страна на Amazon.

Грч Bitpay користи за обработка на нејзините трансакции Bitcoin.

blockchain Вести 13 јануари 2018


Два електрични powerstations купени во Русија да cryptocurrency рудникот

Два електрични централи во Русија се продаваат заради експлоатација cryptocurrency, весникот Комерсант, повикувајќи се на извори. Тоа е прв таков договор во земјата.

Двете централи се во Перм регионот, на западните падини на Блискиот Уралските Планини, и во соседна Република Udmurtia. Објектите ќе се користи за креирање на центарот за податоци и центар за рударство cryptocurrency, весникот објави.

Станиците, наводно, биле продадени за околу 160 милиони рубљи (околу US $ 3 милиони) Пријавени новиот сопственик на централи, бизнисмен Алексеј Kolesnik, има индиректно потврди купувањето, но рече дека cryptocurrency рударството ќе биде возможна само откако Русија го усвои релевантната легислатива.


blockchain Вести 13 јануари 2018


А blockchain е дистрибуиран технологија регистар дека го користи дистрибуирани, децентрализирано, дели, повтори дека регистар можат да бидат јавни или приватни, затворени или достапни за учество, како и врз основа tokenized cryptoeconomics или не користење на жетони. На податоци во регистарот мора да биде непроменлива, предмет на ревизија, заштитени со криптографија и обезбедување нецензуриран вистината.Bitcoin цитат од Марк Andreesen:

"Bitcoin ни дава, за прв пат, начин за еден интернет корисник да се пренесе една уникатна фигура на дигитални сопственост на друг корисник на интернет, како дека трансферот е загарантирана да биде безбеден и сигурен, секој знае дека трансферот не се случува, и никој не може да го оспори легитимитетот на трансфер. Последиците од овој пробив тешко може да се преувеличуваат. "