blockchain Вести 08.08.2018

Молња мрежата ќе се прошири на 3000 јазли, пристапи капацитет 100 БТК

Молња мрежа продолжува својата брза експанзија како што поминува 3000 јазли на мрежата на mainnet. Податоци од набљудување ресурси 1ml.com потврдува дека капацитетот на молња мрежа е зголемен 85% во минатото 30 дена, со што вкупниот средства mainnet Молња да 97 БТК ($628,000).

Молња првично дебитираше на почетокот на 2018 mainnet во форма, со раст забрзување преку Q2. Во Мај 2018, капацитет остана на релативно ниско ниво само 18 БТК, пред драматично зголемување започна во јули 2018.


Студија на Јеил економист вели дека сите портфолија треба да се одржи Bitcoin

Според професорот Aleh Tsyvinski, Bitcoin треба да биде составен дел од портфолио, без оглед на тоа дали некој е ентузијаст за cryptocurrency или не. За оптимално портфолио изградба на еден, економист вели Bitcoin треба да сметка за најмалку 6%. Оние кои се помалку ентузијасти во врска со најпопуларните cryptocurrency во светот, треба да се одржи 4%. Без оглед на позицијата на некој од ова прашање, Bitcoin треба да содржи минимум 1% на портфолио, за потребите на диверзификација.

Студијата насловена, Ризици и се враќа на Cryptocurrencies, исто така подвлекува уникатно позитивна карактеристика на cryptocurrencies во споредба со традиционалните акции и обврзници. Користење на односот Sharpe е, Tsyvinski покажа дека дигитални валути покаже поголем потенцијал за враќање, и покрај нивната зголемена нестабилност. исто така,, заклучува студијата на динамиката и вниманието на инвеститорите се клучни возачите на цена.


Пријави Kraken Дневен пазар за 07.08.2018

БТК
$6,922
↓ 0,20%
$62.5M
ЕТХ
$389.7
↓ 3,46%
$23M
ETC
$17.31
↓ 4.84%
$16.5M
XRP
$0.3963
↓ 5,35%
$4.36M
EOS
$6.77
↓ 3.01%
$2.23M
BCH
$683.71
↓ 0,65%
$2.1M
XLM
$0.2350
↑ 1,36%
$1.35M
Зец
$182.8
↓ 0,03%
$1.14M
XMR
$112.83
↓ 0,93%
$977,944
LTC
$71.13
↓ 3,09%
$930,758
Ushdt
$1.00
↓ 0,03%
$881,057
милиони
$13.42
↓ 21,3%
$536,954
ЦРТИЧКА
$199.7
↓ 0,26%
$410,363
REP
$27.64
↓ 1,14%
$300,611
ICN
$0.584
↓ 3.32%
$95,691
GNO
$43.5
↓ 1,72%
$23,917

Kraken Дигитални Асет РАЗМЕНА
$117M со кои се тргува на сите пазари денес
крипто, евра, долари, JPY, CAD, ГБП


blockchain Вести 08.08.2018

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *